See also:
» 19.12.2013 - Brasil kjøper jagerfly fra Sverige etter USA-spionasje
» 25.09.2013 - Brasil utfordrer Google med ny, gratis e-post
» 24.09.2013 - Brasil: "USA angriper global ytringsfrihet"
» 19.09.2013 - Brasil planlegger Internett-uavhengighet fra USA
» 09.09.2013 - Voldsomme sammenstøt etter nye protester i Brasil
» 25.06.2013 - Brasils president tilbyr demonstrantene en folkeavstemning
» 19.06.2013 - Protestene i Brasil kom overraskende på alle
» 03.05.2013 - Brasil øker militærutgiftene med 480 prosent











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Brasils president Dilma Rousseff på en pressekonferanse den 18. juni
© Roberto Stuckert Filho/PR/Kureren
Politikk - Brasil

Dilma Rousseff klarer ikke å stoppe protestene i Brasil

Kureren, 24. juni 2013 - Etter 48 timers taushet, talte Brasils president Dilma Rousseff til folket i helgen, direkte gjennom alle landets tv- og radiokanaler, for å understreke viktigheten. Men svaret president Rousseff hadde til demonstrantene syntes ikke å være godt nok.

Under sitt 10-minutters innlegg understreket den brasilianske presidenten sin dype forståelse for demonstrantene, og hun sa gjentagende ganger at regjeringen hennes lytter til stemmene fra gatene og noterer seg kravene som kommer til uttrykk der. Talen var dermed gjennomgående i en forsonende tone overfor demontrantene. Men likevel var løftene Rousseff ga vage, og de annonserte tiltakene var diffuse.

Landets øverste leder lovte å presentere et lovforslag for parlamentet som tilsier at 100 prosent av royaltyinntektene fra den stadig økende oljeutvinningen i Brasil går rett til utdanningssektoren. Samtidig annonserte presidenten at hun ville sette seg ned med en ny strategisk plan for offentlig transport.

Dette var direkte svar på to av hovedkravene til demonstrantene, bedre utdanning og lavere buss- og t-banebilletter. Men ingen av disse tiltakene vil kunne utføres umiddelbart, og de er avhengige av godkjenning fra parlamentet i Brasilia. Demonstrantene og mange andre brasilianske borgere hadde derimot forventet seg umiddelbare tiltak, nå som president Rousseff endelig kom på banen.

Det var også store forventninger om at presidenten, direkte eller indirekte, ville uttale seg om det omstridte lovforslaget med forkortelsen PEC-37. Lovforslaget er for tiden på høring og vil kutte i myndighetsområdet til det føderale administrasjonsdepartementet. Departementet er blant annet ansvarlig for å undersøke korrupsjonssaker og er i ferd å rulle opp flere skandaler som for øyeblikket ryster offentligheten i Brasil. Rousseff kom ikke inn på saken.

Demonstrasjonene har også i stor grad fokusert på de store manglene i helsetjenesten i landet. Men helsesektoren ble kun i liten grad tatt opp i Rousseffs tale til folket. Likevel annonserte hun "import" av utenlandske leger for å få en rask bedring i tjenesten uten å måtte gripe fatt i de grunnleggende problemene i sektoren, slik som manglende infrastruktur og tilgang til nødvendig utstyr.

Det siste hovedpunktet som demonstrantene har tatt opp, er kritikken av den massive og lite åpne pengebruken i forbindelse med fotball-VM i 2014 og andre store sportsbegivenheter. President Rousseff begrenset seg til å kommentere at det meste av pengebruken ikke går over den føderale sentralregjeringens budsjetter og tilbakeviste dermed kravene om en undersøkelse, som er blitt fremmet av demonstrantene.

Allerede i timene etter at Rousseff fremførte sitt budskap, konkluderte de fleste som deltok i diskusjonene på sosiale nettverk at talen og tiltakene hadde vært en skuffelse og at svaret fra høyeste hold ikke var tilstrekkelig. Samme kveld begynte de første demonstrasjonene å danne seg i de største byene i Brasil, og de skulle fortsette med samme styrke utover helgen.

Og nesten punktlig dukket store politistyrker opp på kvelden i Rio de Janeiro for å kontrollere demonstrasjonene. Statsmakten viste seg å være på alerten også etter Rousseffs tale. Nå forventer de fleste i Brasil at demonstrasjonene vil fortsette med like stor kraft som før i de neste ukedagene.

Dermed er tillitskonflikten mellom regjeringen og folket like langt unna en løsning som før presidents tale.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no