See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 02.12.2013 - Parlamentet griper makten i Somalia











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


EUs utenriksminister Catherine Ashton (i midten) sammen med en delegasjon fra Somalia i Brussel i dag
© EU/Kureren
Politikk - Somalia

EU har tro på Somalia: gir 5 milliarder

Somalias president Hassan Sheikh Mohamud og president for Europakommisjonen José Manuel Barroso

© EU/Kureren
Kureren, 16. september 2013
- Nå er det stor internasjonal tro på at tiden er kommet for å gjenoppbygge Somalia. Representanter fra 50 land og internasjonale organisasjoner møttes i Brussel i dag for å enes om en massiv pengestøtte for det borgerkrigsrammede kriselandet.

Somalias president Hassan Sheikh Mohamud sto vertskap for møtet i Brussel, der en stor mengde givere skulle prøve å konkretisere en ny avtale for å gjenoppbygge det østafrikanske landet etter 20 års borgerkrig. Representanter fra myndighetene i USA, Japan, Kina var også til stede, samt internasjonale institusjoner som FN og Verdensbanken.

Somalias president håpte å få lovnader om minst en milliard euro (nesten 7,9 milliarder kroner) i milde gaver for å finansiere bistandsprosjekter som den somaliske regjeringen har valgt ut.

Disse prioriteringene inkluderer reintegreringen av somaliske militsgrupper i en nasjonal sikkerhetsstyrke, etableringen av et juridisk system som kan garantere rettssikkerheten, og å stabilisere landets økonomiske grunnlag for å kunne utvikle sosiale tjenester i landet.

President Mohamud må også organisere valg i 2016, og før dette, få godkjent en ny grunnlov som skal legge grunnlaget for et desentralisert føderalt system der de forskjellige stammene og regionene kan forvalte sine egne ressurser og inntekter.

"Vi trenger å sikre tryggheten til det somaliske folket, og dette innebærer økonomisk sikkerhet, vekstmuligheter for bedrifter, muligheter for folket og utdanning," sa EUs utenriksminister, Catherine Ashton, ved oppstarten til dagens konferanse.

EU har indikert at unionen i dag vil kunngjøre en ny økonomisk støtte på 650 millioner euro (5,12 milliarder kroner) til Somalia. Dessuten vil europeerne gjøre lettere for landet å få tilgang til internasjonale lån, sa EU i en pressemelding i dag. Den europeiske bistanden til Somalia har så langt først og fremst gått til å finansiere fredsbevarende styrker i landet og til kampen mot sjørøveri.

Men målet nå er å prioritere økonomisk utvikling. EU vil koordinere den internasjonale støtten til å fokusere på fire prioriteter: sikkerhet, juridiske reformer, skattemessige reformer og økonomisk vekst. Somaliske myndigheter skal derimot forplikte seg til i større grad å fremme politisk forsoning.

I mellomtiden har de islamistiske al Shabab-opprørerene i Somalia, som fortsatt sloss mot sentralregjeringen i Mogadishu, betakket seg for å delta i landets gjenoppbygging på noen som helst måte. "Bistandsmilliardene ender likevel bare opp i regjeringskorrupsjon," sa gruppen i en kort uttalelse i dag.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no