See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 03.04.2014 - Det går mot lavere kortgebyrer i Europa
» 02.04.2014 - Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 01.04.2014 - Japan stanser hvalfangsten etter dom i FN-domstolChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Libreville i Gabon vil bli senter for afrikansk it-industri
© Kennedy8kp/GNU/Kureren
Økonomi - Gabon

Gabon gir bort domenenavn

Kureren, 4. september 2013 - Gabon satser på å bli en av Afrikas ledende it-nasjoner og feier "Internettets år" i år. I tillegg til investeringer i infrastruktur og et oppgradert lovverk, slår myndighetene i Libreville til med gratis nettadresser under domenet .GA for å skape blest.

I Norge er Gabon mest kjent for den famøse UD-kommentaren om "Bongo fra Kongo" (Bongo er fra Gabon), men i Sentral-Afrika prøver det tynt befolkede landet å gjøre seg kjent som it-nasjon ettersom oljeinntektene begynner å svinne.

"Gabon jobber hardt for å bli en av sentrene for it-industrien i Afrika," sier Cyriaque Kouma fra det nasjonale byrået som blant annet forvalter toppdomenet .GA på vegne av staten. "Ved å gi bort .GA domenenavn gratis kan vi oppmuntre næringsliv og privatpersoner i Gabon til å utvikle en tilstedeværelse på nettet og nettapplikasjoner og slik fremme nye sektorer og netthandelen. Denne strategien er en viktig del av visjonen til landet vårt om å utvikle prosjektet Digital Gabon," forklarer Kouma.

Gratis nettadresser ble tilbudt fra og med i går, både til brukere i Gabon og fra andre land. Registreringen gjøres på www.my.ga.

Ifølge nettregisterfirmaet Freenom, som samarbeider med gabonske myndigheter om frislippet av toppdomenet .GA, vil det ikke være noen begrensninger på hvem som kan registrere nettadresser, og heller ikke på antallet registreringer per person. Det vil heller ikke koste noe å fornye domenet etter at de utløper etter 12 måneder, ifølge Freenom, men gratis domenenavn kan ikke selges videre.

Men gratisstuntet fra gabonske telemyndigheter er ikke det eneste landet gjør for å profilere seg som it-nasjon. Gabon har foretatt en rekke lovendringer blant annet for å sikre at opphavsretten i landet er ivaretatt ifølge internasjonale standarder.

Videre har byrået til Kouma investert i ny teknologi for å sikre at toppdomenet .GA er stabilt. "Før i tiden var det flere ganger at hele toppdomenet .GA falt ut, noe som svekket troverdigheten til hele registeret," sier Kouma. "Men dette har vi lagt bak oss, og brukerne kan være sikre på at domenene deres alltid vil fungere, samme hva."

Gabonske myndigheter har kåret 2013 til "Internettets år", et år der de håper at nettbruken innenlands skal få et gjennomslag. I løpet av året skal også gabonske brukere få en svært mye bedre internasjonal nettforbindelse, når den store atlantiske fiberoptikkabelen ACE knyttes til det lokale nettet i Libreville.

Samtidig er det imidlertid et åpent spørsmål hva gabonske nettbrukere skal få publisere på nettet. Presse- og ytringsfriheten er begrenset i dette sentralafrikanske landet, selv om Gabon langt fra er noen versting på området.

Gabon trenger ny vekst
Myndighetene i Gabon har i årevis lett etter nye vekstsektorer for det ressursrike landet. Gabon var lenge et av Afrikas rikeste land på grunn av store oljeforekomster og en liten befolkning. Men toppen av oljeproduksjonen ble allerede nådd på 1980- og 90-tallet, og på 2000-tallet sto Gabon plutselig overfor store økonomiske problemer.

Etter en økonomisk ryddesjau som prøvde å redusere den omfattende korrupsjonen, prøvde landets autoritære president Omar Bongo å lansere Gabon som et økovennlig luksusreisemål i tropene. Store deler av det svært vakre landet ble plassert i naturreservater og man prøvde å sette i gang byggingen av turistkomplekser.

Gabon har hatt en viss suksess med å lokke til seg mer turister, men manglende infrastruktur har gjort det vanskelig å gjøre reiselivet til en storindustri som kan fylle opp statskassen.

Etter at Omar Bongo døde i 2009, har sønnen Ali Bongo nærmest arvet presidenttittelen. Han har satset på å effektivisere statsdriften, og søkt etter nye mulige vekstområder for den gabonske økonomien. Et av hovedprosjektene hans er stasningen Digital Gabon.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no