See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Ebolautbruddet sprer seg i Vest-Afrika
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 01.04.2014 - Ebola når Guineas hovedstad: "En epidemi uten sidestykke"
» 25.03.2014 - Frykt i Vest-Afrika etter ebolautbrudd i Guinea
» 28.09.2013 - Valg i Guinea: Det gikk bra likevel
» 05.03.2013 - Uro i Guinea før valget











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Opposisjonelle flykter fra Conakry stadion den 28. september 2009 etter at hæren åpnet ild mot demonstrantene
© HRW/Kureren
Politikk | Samfunn - Guinea

Guinea etterforsker regjeringsmedlemmer for massakren i 2009

Ofre for massakren den 28. september 2009 i Conakry

© HRW/Kureren
Kureren, 4. juli 2013
- Dommerpanelet i Guinea som undersøker massakren på stadion i Conakry i 2009 anklager nå ministeren for presidentens sikkerhet, Claude "Coplan" Pivi, som en av de ansvarlige for tragedien. Dette er den tredje ministeren i Guinea som anklages for massakren.

Massakren på stadion i Guineas hovedstad Conakry oppstod under en demonstrasjon for demokratiske reformer den 28. september 2009. Rundt klokka 11:30, stormet sikkerhetsstyrker knyttet til den daværende militærjuntaen inn i stadion og åpnet ild mot tusenvis av støttespillere til opposisjonen som hadde samlet seg der i en fredelig protest.

Senere, på ettermiddagen, lå det minst 150 døde eller døende mennesker på stadion, og titals kvinner hadde blitt utsatt for brutal seksuell vold. En FN-etterforskning konkluderte med at det var minst 109 ofre for voldtekt den 28. september og dagene etter massakren.

Og nå har endelig jakten på de skyldige begynt å bære frukter. Ifølge flere medier i Guinea, er Claude "Coplan" Pivi, daværende og nåværende minister for presidentens sikkerhet, nå blitt siktet for drap, voldtekt, ildspåsettelse, plyndring, ødeleggelse av bygninger og medvirkning til planlegging av massakren i 2009.

"Dommerne har tatt et svært viktig skritt mot rettssikkerhet etter massakren og voldtektene på stadion i 2009 når de nå anklager en innflytelsesrik høytstående tjenestemann," roser Elise Keppler, juridisk rådgiver i menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW). "Nå må guineanske myndigheter vise sitt engasjement for rettferdighet, og hindre at Pivi får påvirke etterforskningen," legger hun til.

Pivi møtte opp hos dommerne forrige uke, der han ble informert om anklagene som er blitt reist mot ham. I dag forventes det at Pivi igjen skal møte dommerne til avhør.

Dommerpanelet som etterforsker massakren melder at de har gjort betydelig fremgang i etterforskningen. De har intervjuet mer enn 200 ofre og har anklaget minst åtte mennesker, blant annet Pivi og andre ledende militære offiserer.

Blant de andre tiltalte er Guineas minister med ansvar for kampen mot narkotikasmugling og organisert kriminalitet, oberst Moussa Tiégboro Camara, og oberst Abdoulaye Chérif Diaby, som den gang var helseminister.

Men etterforskningen har også vært preget av mangel på materiell støtte og bekymringer over sikkerheten til dommerne. Etter fire års arbeid, er etterforskningen fortsatt ikke avsluttet. Og noen av de mistenkte har vært varetektsfengslet lenger enn de to årene som lovverket i Guinea tillater.

HRW påpekte i desember i fjor flere tiltak regjeringen i Guinea burde iverksette for at panelet skal kunne fullføre granskingen. Disse inkluderer å sikre at dommerne har nok ressurser og en tilstrekkelig grad av sikkerhet, etablering av et beskyttelsesprogram for ofrene og vitnene, og å sende en offisiell forespørsel til regjeringen i Burkina Faso for å intervjue Guineas tidligere president, Dadis Camara, som har søkt tilflukt der.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no