See also:
» 31.03.2014 - Tyrkia: "AKP vant, alle andre har tapt"
» 21.03.2014 - Tyrkia: Erdogan forbyr Twitter
» 07.03.2014 - Tyrkia: Erdogan mister grepet om makten
» 27.01.2014 - Full kamp om makten i Tyrkia
» 07.01.2014 - Tyrkia: Korrupsjonsjegere og politi får sparken
» 03.01.2014 - Tyrkiske Gezi-demonstranter tiltales for terrorisme
» 18.12.2013 - Tyrkias regjering trekkes inn i korrupsjonsskandale
» 20.06.2013 - Volden i Tyrkia kan stoppe EU-tilnærmingen











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Tysklands forbundskansler Angela Merkel og Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan
© Denzel/Bundesregierung/Kureren
Politikk - Tyrkia | Tyskland

Diplomatisk krise mellom Tyskland og Tyrkia

Den tyrkiske ministeren for europeiske anliggender, Egemen Bagis

© Christos Dogas/Rådet for Den Europeiske Union/Kure
Kureren, 21. juni 2013
- Etter at Tyskland i går satte foten ned for videre EU-medlemskapsforhandlinger med Tyrkia, truer i dag Tyrkias EU-minister Angela Merkel med "konsekvenser" dersom hun ikke ombestemmer seg innen mandag. Begge land har innkalt den andres ambassadører til krisesamtaler.

Den tyrkiske ministeren for europeiske anliggender, Egemen Bagis, uttrykte seg i dag svært skarpt overfor den tyske forbundskansleren. I en uttalelse til pressen sa Bagis at han forventet at Merkel "vil gjenopprette feilen sin innen mandag." Dersom hun ikke endrer synspunkt om Tyrkias EU-medlemskapsforhandlinger innen da, ville dette få "konsekvenser," truet den tyrkiske ministeren.

Uttalelsen påkalte umiddelbar vrede i den tyske regjeringen, som allerede er svært skuffet over Tyrkias voldsomme politikk overfor demonstrantene i landet. Utenriksdepartementet i Berlin innkalte straks den tyrkiske ambassadøren for å be om en forklaring på utspillet. Også den tyrkiske regjeringen innkalte den tyske ambassadøren i landet.

Senere på kvelden i dag prøvde minister Bagis å moderere uttalelsene sine noe, og ytret en vag beklagelse over at han hadde vært noe krass i tonen tidligere. Likevel understreket Bagis sin "skuffelse" overfor den tyske holdningen angående Tyrkias EU-medlemskapsforhandlinger.

Tyskland, sammen med Nederland, hadde i går motsatt seg at et nytt forhandlingskapittel, angående regionalpolitikken, skulle åpnes i de fastfrosne EU-medlemskapsforhandlingene med Tyrkia. Dermed blokkerte Berlin og Amsterdam en gjenopptakelse av forhandlingene etter to års stillstand.

Les mer om blokkeringen av Tyrkias EU-medlemskapsforhandlinger i denne artikkelen: "Volden i Tyrkia kan stoppe EU-tilnærmingen".

Den tysknederlandske blokaden kommer etter at flere politikere i Vest-Europa er opprørt over politikken Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan har ført overfor protestbevegelsen i landet. Og det er særlig Merkel som har våget å uttale seg direkte om hva hun mener om politivolden i Tyrkia og den tyrkiske regjeringens arrogante holdning overfor protestbevegelsen.

På mandag sa Merkel at hun var "forskrekket" over den "altfor harde" kursen til Erdogans regjering. "Det som for øyeblikket skjer i Tyrkia, tilsv

Tyrkisk politi fjerner demonstrantene fra Geziplassen med tåregass

© #occupygezi/Kureren
arer ikke forestillingene våre om demonstrasjons- og ytringsfriheten," uttalte Merkel i et intervju med den tyske tv-kanalen 'RTL'.

Også denne uttalelsen førte til et sinneutbrudd fra den tyrkiske EU-ministeren. På torsdag advarte Bagis Merkel mot å blande seg inn i tyrkisk innenrikspolitikk. "Dersom Merkel søker etter innenrikspolitiske emner for valgkampen sin, så bør dette ikke være emner i Tyrkia," uttalte Bagis.

Videre truet han: "Dersom Merkel vil kikke nærmere på dette anliggendet, vil hun finne at de som har blandet seg i tyrkiske indre anliggender ikke har hatt en lykkelig ende." Allerede den franske presidenten Nicolas Sarkozy hadde brent seg på å gjøre Tyrkia til valgkampemne, la han til.

Videre ordkrig
Nå går den diplomatiske ordkrigen mellom Berlin og Ankara videre. Pressetalsmannen for tysk UD refererte i dag til de to truende uttalelsene til minister Bagis og bemerket: "Dette går ikke an, på denne måten."

Deretter ble den tyrkiske ambassadøren innkalt på teppet, noe som rituelt gjøres for å sette et annet land under demonstrativ press. Utenriksminister Guido Westerwelle lovte at man ville formidle den tyske holdningen til ambassadøren "med all nødvendig klarhet."

For de fleste vesteuropeiske EU-land, der et tyrkiske EU-medlemskap møtes med skepsis, er den tysktyrkiske krangelen mer enn beleilig. Få EU-ledere har hatt noe ønske om å stikke frem nesen ved å kritisere den voldelige politikken til Erdogan så klart som Merkel, gitt den store økonomiske kraften til det sterkt voksende Tyrkia. Det er kun Nederland og Østerrike som vagt har uttrykt solidaritet med Berlin så langt.

Imens prøver det irske formannskapet i EU å redde i land Tyrkias planlagte medlemskapsforhandlinger, som tyskerne og nederlenderne stritter imot. På et utenriksministermøte i Luxemburg på mandag skal det drøftes om samtalene med Tyrkia kan reddes. Men med støynivået i den nye tysktyrkiske ordkrigen, er det få som tror på et gjennombrudd.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no