See also:
» 31.03.2014 - Frankrike får ny regjering etter sosialistenes valgtap
» 24.03.2014 - Historisk fremskritt for høyreekstreme i Frankrike
» 21.03.2014 - Lokalvalg: Paris vil få sin første kvinnelige ordfører
» 12.02.2014 - Frankrike: 1 av 3 støtter Nasjonal Front
» 16.01.2014 - Hollandes økonomiske reformer tas godt imot
» 18.11.2013 - Frankrike i revolusjonær modus
» 11.10.2013 - Frankrikes forbud mot fracking bekreftes
» 09.10.2013 - Nasjonal Front er nå Frankrikes største parti











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Upopulær: Frankrikes president François Hollande
© Élysée/Kureren
Politikk - Frankrike

Etter ett år støtter kun 24 prosent Holande

Venstrefrontens leder Jean-Luc Mélenchon

© Kureren
Kureren, 6. mai 2013
- Frankrikes president François Hollande feirer i dag ett år ved makten, med sitt laveste popularitetsnivå. Ifølge de siste meningsmålingene, har bare 24 prosent av franskmennene en positiv oppfatning av presidenten, som i går møtte protester.

Meningsmålingene, som offentliggjøres i forbindelse med ettårsjubileet, er det svakeste popularitetsnivået man noensinne har registrert i Frankrike for en president ett år etter at han ble valgt.

Og nå møter selv venstresiden i fransk politikk presidenten med protester. I går samlet Venstrefronten, partiet som støttet Hollande i valget for et år siden, tusenvis av mennesker i Paris for å fordømme "fiaskoen" av en regjering til sosialistpartiet.

Menneskemassen tok til gatene i Paris for å kreve en slutt på sparepolitikken, og en mer offensiv retning i regjeringspolitikken. Ifølge avisen 'Libération', hevder arrangørene av protesten, Venstrefronten, at de samlet 180.000 deltakere. Pressen senket dette tallet til 50.000, og politiet til 30.000.

"Prøveperioden er over. Og innsatsen som kreves av borgerne er både unødvendig og sadistisk," sa Venstrefrontens leder Jean-Luc Mélenchon i en halvtimes lang tale fra en scene på den symboltunge Place de la Bastille i Paris.

"Hvis du ikke vet hva du skal gjøre, så vet vi det," sa den tidligere presidentkandidaten etter å ha krevd "å ta makten fra finansverden," ifølge avisen 'Le Monde'.

Også norskfranske Eva Joly, som var presidentkandidat for De grønne i fjor, holdt en tale under den store protesten mot Hollandes regjering.

Økonomien ute av kontroll
Mens indikatorene for Frankrikes økonomi blir stadig mer alarmerende, mister Hollande støtte fra alle leire. Presidenten betegnet det nylig som en triumf at EU-kommisjonen ga Frankrike ytterligere to år for å oppnå et budsjettunderskudd på under 3 prosent. Men partiene til venstre for Hollandes sosialister er slett ikke enige og krever en mer radikal politikk.

Denne utsettelsen fra EU "representerer to år med utpressing og lidelser for borgerne," hevdet Mélenchon.

Med støtte fra kommunistene, enkelte miljøvernere og de fleste fagforeningene, krevde Mélenchon etableringen av en grunnlovsgivende forsamling for å endre den franske konstitusjonen og etablere Den sjette republikk, der presidentens makt "skal være begrenset av folkets vilje."

Og dersom dette kravet ikke ble oppfylt, truet Mélenchon med en ny politisk æra der hans parti, som inntil nå har samarbeidet med sosialistene, "vil arbeide for å oppnå et nytt parlamentarisk flertall."

Les mer om den økonomiske krisen i Frankrike i denne artikkelen: "Ledigheten i Frankrike kryper over 10 prosent".

De siste tallene viser at krisen fordyper seg i Frankrike, og landet begynner å følge i sporene til naboene i sør. Landet har opplevd nullvekst og negativ vekst i det siste året. Og for første gang i løpet av de siste 14 årene steg arbeidsledigheten i Frankrike til over 10 prosent ved årsskiftet.

Regjeringen godkjente i mars utkastet til en arbeidsmarkedsreform. Reformen fokuserer på økt fleksibilitet i arbeidslivet og gir næringslivet anledning til å sette ned lønnen dersom dette er nødvendig for å opprettholde sysselsettingen. Reformen har skapt misnøye på venstresiden i fransk politikk, som hevder at den vil skape ny sosial nød.

Les mer om reformtvangen i Frankrike i denne artikkelen: "Frankrike trues av sparespiralen".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no