See also:
» 28.01.2014 - 20 barn blir skutt på i USA, hver eneste dag
» 14.11.2013 - USA: 3.200 småkriminelle fengslet med livstidsdommer
» 17.09.2013 - Katastrofealarm fra USA om resistente bakterier
» 30.08.2013 - Burgerstopp i USA: Fastfoodbransjen i storstreik
» 23.08.2013 - Nå blir det billigere å studere på universitet i USA
» 04.07.2013 - Også all vanlig postgang overvåkes i USA
» 26.06.2013 - USAs høyesterett anerkjenner rettighetene til homofile par
» 20.06.2013 - Homoutdriverne legger ned og unnskylder seg











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Eksamensoppgave for 4-klassinger: Dinosaurer, skapelsen og evangeliet
© http://imgur.com/a/pPJmj#0 / Kureren
Samfunn | Viten - USA

Eksamen i USA: Dinosaurer og mennesker levde samtidig

Kreasjonistisk eksamensoppgave for 4-klassinger

© http://imgur.com/a/pPJmj#0 / Kureren
Kureren, 28. april 2013
- På noen skoler i USA blir tro belønnet høyere enn viten. En elev i fjerde klasse ble utmerket med "A+" på en kreasjonistisk prøve, der hun hadde svart "ja" på spørsmålet om dinosaurer og mennesker levde samtidig.

Jenta går på en privat, religiøs skole i USA. Men selv for den religiøse faren gikk skoleprøven datteren fikk i mars i år noe langt. Prøven, med tittelen "Dinosaurer: skapelsesberetningen og evangeliet", var utelukkende basert på et kreasjonistisk livssyn. Derfor offentliggjorde faren den rettede prøven, som nå går som en farsott på nettet verden rundt.

De første spørsmålene setter allerede tonen. At jorda er milliarder år gammel, er "feil". At dinosaurene levde for millioner av år siden, er dermed også selvfølgelig "feil". Det som er riktig er at Gud skapte dinosaurene på Den sjette dagen, og følgelig er det selvsagt "riktig" at dinosaurer levde samtidig med menneskene.

Fjerdeklassingen hadde ført opp nøyaktig disse svarene på prøven. Og for dette ble hun belønnet med toppkarakteren i det amerikanske systemet, en "A+". Og ikke bare det. Et stort klistremerke med smilefjes fra læreren understreket hvor flott hun hadde klart oppgaven.

For dette hadde den unge eleven også kommet med et "svært godt" svar på den siste, mer vriene oppgaven. "Neste gang noen sier at jorda er milliarder (eller millioner) år gammel, hva sier du da?" spør den kløktige oppgaveteksten. "Var du der da det skjedde?" er svaret jenta hadde lært var det riktige.

Prøven, som inneholder flere kreasjonistiske finurligheter, har blitt et heftig diskusjonstema i amerikanske webfora, der mange også har hevdet at den må være en forfalskning. Men den anerkjente internettjenesten Snopes.com, som har spesialisert seg på å sjekke ekteheten i bilder og videoer som publiseres på nettet, hevder den kontroversielle prøven er ekte.

Webtjenesten har også vært i kontakt med faren til eleven, som bekrefter ekteheten. Faren bekrefter for øvrig også at han nå har bestemt seg for å sende datteren på en annen skole, kanskje delvis på grunn av den bemerkelsesverdige prøven.

Prøven må ses i sammenheng med at kreasjonismen sprer seg sterkt i USA, og at dette av flere og flere ses som en "like god teori" som den darwinistiske evolusjonslæren. Ifølge en mye omtalt spørreundersøkelse fra i fjor, bekjenner nå nesten halvparten (46 prosent) av amerikanerne seg til kreasjonismen.

Fortsatt er ikke kreasjonismen likestilt med evolusjonslæren i den offentlige skolen i noen amerikansk delstat. Men debatten har rast i mange av delstatene, der det er en økende lobbyvirksomhet for at kreasjonismen skal være del av undervisningen og refereres til i lærebøkene som en alternativ forklaringsmodell til evolusjonslæren.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no