See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 01.04.2014 - Japan stanser hvalfangsten etter dom i FN-domstol
» 11.03.2014 - Japan vil satse på atomkraft tre år etter Fukushima
» 26.06.2013 - Internasjonal rettssak mot Japans hvalfangst starter
» 02.04.2013 - Japan bekymret over verdens høyeste gjeldsrate











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Ángel Gurría, OECDs generalsekretær
© OECD/Michael Dean/Kureren
Økonomi - Japan

OECD krever økonomiske reformer i Japan

Japans statsminister Shinzo Abe ledet i går et møte i finanskomiteen

© Cabinet Secretariat/Kureren
Kureren, 23. april 2013
- Mens sentralbanken i Japan fortsetter å sprøyte store midler inn i nasjonaløkonomien, vil verken inflasjonen eller veksten ta av. En større OECD-rapport mener tiltakene ikke holder og anbefaler tøffe strukturreformer.

Sentralbanken i Tokyo annonserte nylig noen av de mest aggressive tiltakene noensinne for å få fart på den stagnerende økonomien i Japan.

Men dette er ikke nok for å overvinne den langvarige krisen Japan er inne i, advarer den nye OECD-studien. For å oppnå langvarig vekst, trengs det reformer i arbeidsmarkedet og finanspolitikken, samt en ytterligere innsats for å gjenopplive økonomien og redusere det uholdbare nivået på statsgjelden, konkluderer den.

Den nye rapporten, som OECDs generalsekretær Angel Gurria presenterte i Tokyo i dag, forutser at den japanske økonomien vil vokse med 1,5 prosent årlig i 2013 og 2014. Rapporten roser strategien til statsminister Shinzo Abe, med en dristig pengepolitikk, en fleksibel finanspolitikk og en vekststrategi, som tar sikte på å avslutte 15 år med deflasjon og nullvekst.

"Japans statsminister Shinzo Abe har endret stemningen i Japan og har forsterket tilliten i privat sektor," sa Gurria. Men, "eksportsektoren bør gis impulser til å ekspandere, og man bør øke investeringene i privat sektor og arbeidsplasser og få en slutt på deflasjonen," kommenterte Gurria.

Rapporten peker også på at Japans bruttostatsgjeld nådde hele 220 prosent av BNP i 2012, det høyeste nivået i noe OECD-land, mens budsjettunderskuddet ligger rundt 10 prosent av BNP. Dette er ikke bærekraftig i lengden, og rapporten understreker derfor det presserende behovet for reformer i finanspolitikken.

"Bærekraften i offentlige finanser er et stort problem, men jeg håper at den finanspolitiske planen som regjeringen har forpliktet seg til å legge frem senere i år vil bidra til å bedre situasjonen," påpekte Gurria.

Planen bør, ifølge Gurria, inneholde utgiftskutt og skatteøkninger som er store nok til å stabilisere nivået på den offentlige gjelden og fører til statlige budsjetter som går i overskudd innen 2020, la OECD-lederen til.

Men den nye aggressive japanske finanspolitikken får også ros. Statsminister Abe sa under et finanspolitisk møte i går at han hadde tatt opp Japans nye finanspolitikk på G20-møtet nylig. "Politikken møter forståelse i det internasjonale samfunnet," forsikret Abe.

Eksplosiv økning i statsgjelden
Det er ingen hemmelighet at Japan har en mye større statsgjeld enn kriseland som Hellas og Irland, men hittil har japanerne og finansmarkedene ansett gjelden som bærekraftig. Kort sagt har den japanske sentralbanken i årevis trykt yen for å hjelpe regjeringen med å blåse liv i en gjenstridig konjunktur.

De enorme mengdene statsobligasjoner er stort sett blitt kjøpt opp av japanere, som har få andre trygge adresser for sparepengene sine. Og siden den japanske statsgjelden eies av landets innbyggere, anser de fleste den som bærekraftig.

Men den nye sentralbanksjefen, Haruhiko Kuroda, sa nylig at han ikke lenger var enig i denne politikken, og ikke ønsker å fortsette kursen med å trykke penger i stort omfang for å finansiere regjeringens konjunkturpakker.

Kuroda har likevel forpliktet Sentralbanken til å føre en aggressiv pengepolitikk. Målet er å endelig reaktivere konjunkturen i landet og få inflasjonen opp på 2 prosent ved å pumpe store summer kontanter inn i det private markedet og husholdningene. Banken skal ikke sky noen midler, selv ikke kjøp av eiendommer, og den vurderer til og med å kjøpe opp statsgjeld fra japanske husholdninger på egenhånd.

På tross av den ene konjunkturpakken etter den andre fra den japanske regjeringen, og på tross av en stadig mer aggressiv pengepolitikk fra sentralbanken, har det fortsatt ikke lyktes Japan å gjenopplive den innenlandske etterspørselen.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no