See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 10.04.2013 - Kamerun skal "velge" sitt første senat











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Kameruns president Paul Biya med frue avgir stemme ved valget i oktober 2011
© CPDM/Kureren
Politikk - Kamerun

Senatsvalget i Kamerun "en farse"

Kameruns president Paul Biya under landsmøtet til partiet CPDM i 2011

© CPDM/Kureren
Kureren, 16. april 2013
- Fortsatt er det ingen resultater fra det første senatsvalget i Kameruns historie, som var på søndag og der det kun var 10.626 velgere. Uavhengige medier i landet kaller valget "en korrupt farse" der resultatet var avtalt på forhånd.

Som følge av at Kamerun nå går fra et ettkammer- til et tokammersystem, skulle 10.626 lokalpolitikere på søndag velge landets nye senat. 70 av de totalt 100 nye senatorene sto på valg, mens president Paul Biya får peke ut de resterende 30 på egenhånd. Ingen venter annet enn at presidenten parti CPDM, som har makten i de fleste kommunene i landet, vil befeste makten sin enda mer og få et stort flertall i det nye senatet.

Les mer om forberedelsene til senatsvalget i Kamerun i denne artikkelen: 'Kamerun skal "velge' sitt første senat".

Allerede før valget klagde lederen for Kameruns viktigste opposisjonsparti, John Fru Ndi fra Sosialdemokratisk front (SDF), over at valget egentlig var illegitimt da lokalpolitikerne i landet har sittet lengre enn sin mandatperiode. Det skulle egentlig vært holdt lokalvalg i fjor, men disse er blitt avlyst av president Biya, som tydeligvis var fornøyd med sitt partis solide posisjon i distriktene.

Den aldrende SDF-lederen, Ndi, truet med å boikotte valget, men kom likevel til enighet med president Biya, og stilte selv som senatorkandidat for Bamendaprovinsen vest i landet. Det kan synes som om han oppnådde en god avtale med presidenten, for regjeringspartiet CPDM i provinsen oppfordret sine lokalpolitikere til å stemme på SDF-lederen.

Kameruns ledende uavhengige avis 'Quotidien Mutations' beskrev i går det de kalte "korrupsjon" og "avtalt spill" i fordelingen av senatsplasser i skinnvalget på søndag.

Avisen beskriver hele prosessen som tvilsom. Først ble kommunalpolitikerne betalt 50,000 CFA franc (600 kroner) for å møte opp til noe som egentlig var et pliktig oppmøte. Videre, beretter 'Quotidien Mutations', ble valgmennene mottatt av partifunksjonærer fra CPDM da de ankom valgurnene og gitt klar beskjed om hvem de skulle stemme på.

Nå er det opp til den kamerunske valgkommisjonen ELECAM, som avisen kaller "en flopp", å telle opp beskjedne 10.626 stemmer fra kun 182 valglokaler for å utpeke de 70 senatorene. Men selv denne beskjedne øvelsen ser det ut til at ELECAM ønsker å drøye til siste frist, som ifølge valgloven er 29. april.

Blant kamerunere spekuleres det dermed at den lange tiden før resultatene offentliggjøres kun skal tjene til videre hestehandel mellom Biyas regjeringsparti og SDF-leder Ndi, som mange nå sier at kun ønsker seg en offentlig posisjon. Ndi har blant annet uttrykt ønske om at SDF også må få noen av de representantene som president Biya skal utpeke selv.

Men det er trolig én strategisk avgjørelse Biya akter å ta helt på egenhånd, og det er utnevningen av senatslederen. Denne nye posten får nemlig en slags visepresidentfunksjon i Kamerun, og innehaveren vil være Biyas stedfortreder dersom den 80-årige presidenten skulle falle fra.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no