See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 03.04.2014 - Det går mot lavere kortgebyrer i Europa
» 02.04.2014 - Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 01.04.2014 - Japan stanser hvalfangsten etter dom i FN-domstol











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Økonomi - Jamaica

Jamaica kveles av gjeld

Jamaicas finansminister Peter Phillips (v) og IMF-representant Jan Kees Martijn (h)

© Jamaica Information Service/Kureren
Kureren, 15. februar 2013
- Etter tre tiår med lav vekst og dårlige statsfinanser, tvinges Jamaica til å velge mellom tøffe økonomiske reformer eller synke dypere ned i fattigdom. Statsgjelden er ikke bærekraftig lenger og når snart greske nivåer.

Det internasjonale pengefondet (IMF) har jevnlig utstedt bekymringsmeldinger over den dårlige økonomiske styringen i den karibiske øystaten. I løpet av de siste tretti årene har økonomien i Jamaica vokst mindre enn befolkningsveksten. Fra 2008 til 2011 var det til og med negativ vekst.

Og mens befolkningen på Jamaica stadig blir fattigere, har myndighetene gjort lite for å øke konkurranseevnen eller reformere økonomien. Så langt.

Stadige lån har vært oppskriften. Men nå begynner også dette vinduet å lukke seg. Statsgjelden er nå på 145 prosent av BNP, ifølge de siste tallene fra Pengefondet. Hellas lå også på 145 prosent i kriseåret 2010. Over en tiendedel av det jamaicanske statsbudsjettet går med til å betjene gjelden, og da er mange av statslånene blitt satt på vent.

Statsgjelden er ikke bærekraftig og kveler den jamaicanske økonomien, ifølge IMF. Låneutgiftene "begrenser myndighetenes muligheter for å tilby de statstjenestene som trengs for å oppnå bærekraftige vekstrater og økt velferd til befolkningen," konkluderer IMFs Jan Kees Martijn etter et ukelangt besøk på Jamaica i dag.

Martijn jobber for at Jamaica skal få en gjeldsreduksjon, og mange av landets kreditorstater har allerede sagt ja dersom øystaten følger opp reformrådene til Pengefondet. Men gjeldsprogrammet er frivillig, og IMF frykter at de mange private kreditorene ikke vil være med på en gjeldsreduksjon. Reformprogrammet har hittil ikke vært overbevisende.

Men nå har myndighetene i Kingston gitt tilsagn til å følge opp strukturreformene som IMF har anbefalt. Reformene inkluderer en omlegging av skattesystemet for å øke statsinntektene, å senke lønninger i offentlig sektor, økt regulering av finanssektoren, å bedre forretningsklimaet og programmer for å øke sysselsettingen.

Pengefondets Martijn sluttførte i dag forhandlingene med den jamaicanske regjeringen om reformprogrammet, og undertegnet en avtale om IMF-støtte til gjennomføringen. Pengefondet vil nå hjelpe til med restruktureringen av landets gjeld.

Jamaicas finansminister, Peter Phillips, sa ved anledningen at regjeringen allerede har utarbeidet en detaljert vekstpolitikk. Med en gjeldsreduksjon og bedre vilkår for investeringer vil Jamaica satse på ny næringsvirksomhet innen bransjene "jordbruk, turisme, shipping, havnelogistikk, outsourcing av forretningstjenester, energi og småindustri."

Nå gjenstår det å overbevise Jamaicas kreditorer om å redusere gjelden.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no