See also:
» 31.03.2014 - Frankrike får ny regjering etter sosialistenes valgtap
» 24.03.2014 - Historisk fremskritt for høyreekstreme i Frankrike
» 21.03.2014 - Lokalvalg: Paris vil få sin første kvinnelige ordfører
» 12.02.2014 - Frankrike: 1 av 3 støtter Nasjonal Front
» 16.01.2014 - Hollandes økonomiske reformer tas godt imot
» 18.11.2013 - Frankrike i revolusjonær modus
» 11.10.2013 - Frankrikes forbud mot fracking bekreftes
» 09.10.2013 - Nasjonal Front er nå Frankrikes største partiChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Leir av romfolk i Frankrike
© Alain Bachellier/Kureren
Politikk - Frankrike

Frankrikes regjering: "Romfolket må utvises"

Den franske innenriksministeren, Manuel Valls

© Parti Sosialiste/Kureren
Kureren, 24. september 2013
- Den franske innenriksministeren understreker at det økende antallet ulovlige leire av rumenske og bulgarske romfolk i Frankrike må avvikles og beboerne må deporteres til sine hjemland. "Bosetningene er utgangspunkt for tigging og kriminalitet," hevder ministeren.

"Romfolket oppfordres til å reise tilbake til Romania eller Bulgaria," der myndighetene i begge land må "gjøre en innsats for at de integreres," sa innenriksminister Manuel Valls fra Sosialistpartiet i et intervju med den franske radiostasjonen France Inter.

Valls insisterte på at det i nærheten av disse ulovlig oppsatte leirene kommer til en oppblomstring av "tigging og kriminalitet". Slik rettferdigjorde ministeren ordrene han ga tidligere denne måneden om å rive flere leire og utvise romfolket. Dette har allerede skjedd med en av de største romleirene i Lille i Nord-Frankrike.

"Løsningen er utvisninger," gjentok den franske innenriksministeren.

Da han ble spurt om det ikke var mulig å få til en integrering av romfolket i Frankrike svarte han at "disse menneskene har en livsstil som er svært forskjellige fra våre."

Når det gjelder forhandlingene om Romanias og Bulgarias deltakelse i Schengen-området, noe som ville bety at også romfolket i disse landene ville få det enda lettere å reise til Frankrike og Vest-Europa, understreket Valls at "dette er enda ikke bestemt."

Den franske innenriksministeren presiserte at det som nå diskuteres er et delvis Schengen-medlemskap for de to sørøsteuropeiske landene, noe som vil gi bulgarere og rumenere fri bevegelighet via flyplassene, men ikke gjennom grensene på landejorda.

I et tidligere intervju i forrige uke, sa innenriksminister Valls at usikkerheten i Frankrike nå er en "virkelighet" og at det finnes en "følelse av utrygghet. Det er en eksplosiv vekst av ran i byene, men også i distriktene, som tidligere ikke har vært vant med slike fenomener. Og dette er på grunn av nettverk som kommer fra Øst-Europa og sprer terror," sa Valls.

Saken om tiltak mot de mange romleirene i landet er ikke ny på den politiske dagsorden i Frankrike. Under regjeringen til tidligere president Nicolas Sarkozy, rev Frankrike 128 leire og utviste 977 romfolk på bare en måned. Sarkozys regjering mente at romfolket forårsaket "vidt utbredt tyveri og tigging."

Konfrontert med massiv kritikk fra EU, "inviterte" Sarkozy visepresidenten i EU-kommisjonen, Viviane Reding fra Luxemburg, til å ta i mot romfolket i sitt eget land i stedet for å kritiserte Frankrike.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no