See also:
» 15.01.2014 - Egypterne strømmer til valglokalene
» 10.01.2014 - Egypt: Ny grunnlov vil gi mer makt til de militære
» 04.11.2013 - Mursi: "Jeg er Egypts eneste legitime president"
» 08.10.2013 - Egypts hærsjef: "Jeg var lojal mot president Mursi"
» 03.09.2013 - Egyptisk kommisjon anbefaler å tvangsoppløse Brorskapet
» 20.08.2013 - Egypt: Brorskapets leder er arrestert
» 16.08.2013 - Islamister og hæren presser Egypt mot borgerkrig
» 14.08.2013 - Unntakstilstand i Egypt etter massakre i Kairo











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Brorskapet organiserte protester i Kairo også denne helgen
© Ikhwan/Kureren
Politikk - Egypt

Egyptisk domstol oppløser Muslimbrorskapet

Kureren, 23. september 2013 - I dag gikk Egypts myndigheter et steg videre i sin kampanje mot Det muslimske brorskapet, den gamle islamistiske bevegelsen som styrte landet til 3. juli i år. En domstol beordret oppløsningen av organisasjonen, konfiskerer alle eiendommene til brorskapet og forbyr enhver aktivitet.

Kjennelsen er et sterkt slag mot den islamistiske bevegelsen. Organisasjonen har allerede nesten alle sine ledere i fengsel, samt hundrevis av representanter og støttespillere.

Ifølge den egyptiske avisen Al Ahram ble klagen mot Det muslimske brorskapet opprinnelig presentert av det kommunistisk orienterte partiet Tagamu. I sin tale til retten hevdet Tagamus advokat Mohamed Abdullah at brorskapet var involvert i "terroristaktiviteter", og hadde oppfordret til vold mot statlige institusjoner, blant annet mot politiet.

Ifølge saksøkerne har Det muslimske brorskapet en hemmelig politisk arm, noe som er et brudd på en lov fra 2002 om frivillige organisasjoner.

Allerede den 3. september anbefalte en statlig rettskommisjon, som hadde blitt opprettet for å rådgi den egyptiske regjeringen, at Det muslimske brorskapet burde bli oppløst.

Anbefalingene baserte seg på den sammen loven, som også forbyr ikke-statlige organisasjoner og institusjoner å danne paramilitære grupper. Anbefalingen fra den juridiske kommisjonen var ikke bindende, men ifølge kilder i det egyptiske rettsvesenet ville det være mulig å starte prosessen med en tvangsoppløsning av Brorskapet den 12. november.

Les mer om saken i denne artikkelen: "Egyptisk kommisjon anbefaler å tvangsoppløse Brorskapet".

Det muslimske brorskapet ble formelt registrert som en ikke-regjeringsorganisasjon (NGO) så sent som i mars 2013 etter at opposisjonen i landet stilte spørsmål om gruppens juridiske status og fundament. Brorskapet, som ble grunnlagt i 1928, har vært forbudt i Egypt i flere tiår, men dets medlemmer ble tolerert av regimet til Hosni Mubarak, som styrte landet frem til den arabiske våren i 2011. Heller ikke under Mubarak var religiøse partier tillatt i Egypt.

Etter at den islamistiske presidenten Muhammed Mursi ble styrtet den 3. juli i år, ba den nye regjeringen om en undersøkelse for å finne ut om det hadde vært oppbevart våpen på hovedkvarteret til Det muslimske brorskap, og om det fantes en milits eller væpnede grupper knyttet til gruppen. Spørsmålene ble reist etter at åtte mennesker ble drept i sammenstøt i hovedkvarteret til Brorskapet i Mokattam den 1. juli.

Flere ledere i Det muslimske brorskap, blant den annet øverste leder Muhammed Badie og hans to assistenter, er blitt arrestert for angivelig å ha oppfordret til drap på demonstranter foran gruppens hovedkvarter. Brorskapet rapporterte allerede den 20. august at minst 400 av dets ledere var blitt arrestert løpet av noen dager.

Les mer om saken i denne artikkelen: "Egypt: Brorskapets leder er arrestert".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no