See also:
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 21.03.2014 - Norsk Matisse var nazirovgods: Tilbakeføres familien
» 17.03.2014 - Norge på plass på verdens fremste arkitekturutstilling
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 03.03.2014 - Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» 27.02.2014 - Kraftfullt minnesmerke over 22. juli ved UtøyaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


"Desert Cloud" fra 1972
© FRAC Centre, Orléans/Kureren
Kultur - Innenriks

Utstilling: Alternativ arkitektur fra 1960- og 70

"Me and Can House" av Michael Reynolds

© Earthship Biotecture/Kureren
Kureren, 16. september 2013
- Arkitekturmuseet i Oslo åpner i helgen arkitekturutstillingen "Far-out Voices" med sære pionerer fra 1960- og 70-årenes motkulturbevegelse. Det som startet sært ble senere opphavet til det vi i dag kaller grønn design.

Arkitekturutstillingen "Far-out Voices" er en innfallsport til hvordan forkjempere for alternativ arkitektur og teknologi tenkte om og praktiserte "bærekraftig" design, før begrepet bærekraft var oppfunnet.

Utstillingen er bygget opp rundt en serie dokumentarintervjuer, filmet av Caroline Maniaque-Benton. Gjør-det-selv-manualer, fotodokumentasjon og arkivmateriale avslører hvordan arbeidet til blant annet Steve Baer, Mike Reynols, Jay Baldwin og Graham Stevens baserte seg på eksperimentering og direkte aksjon. Utviklingen av et alternativ ble drevet av ønsket om løsrivelse fra statlig regulering og infrastruktur.

"1960- og 70-tallets alternative arkitektur er en viktig kilde til tidlig økologisk tenkning," understrekker museet i en pressemelding i dag.

Utstillingen tar således for seg grønn designs eksperimentelle opprinnelse, og gir anledning til å reflektere over hvordan bærekraftideenes røtter i motkulturbevegelsen i stadig større

"Drop City" i Trinidad (Colorado, USA) fra rundt 1968

© Centre Pompidou/Kureren
grad inkorporeres i så vel myndighetenes som industriens mål og retorikk.

Den offisielle åpningen finner sted lørdag 21. sept kl 15.00, og utstillingen står ut 2013, opplyser museet.

"Far-out Voices" er også del av arrangementet Oslo Arkitekturtriennale. Nasjonalmuseet er en av seks samarbeidspartnere i Arkitekturtriennalen, som i år bærer tittelen "Bak den grønne døren – Arkitektur og drømmen om bærekraft". Triennalen inviterer til en "kritisk undersøkelse" av bærekraftbegrepet i arkitektur, byutvikling og design.

Den belgiske gruppen Rotor er kuratorer for hovedutstillingen på DogA.

Arkitekturmuseet i Oslo ble opprettet av Norske Arkitekters Landsforbund i 1975. Museet ble omgjort til en stiftelse i 1998, og i 2003 ble Arkitekturmuseet en del av Nasjonalmuseet. I 2005 flyttet museet ut av utstillingslokalene i Kongens gate 4. Nye lokaler for "Nasjonalmuseet – Arkitektur" åpnet for publikum i 2008 på Bankplassen 3 i Oslo sentrum.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no