See also:
» 17.12.2013 - Dette er planene til Tysklands nye regjering
» 04.12.2013 - Tyske NPD: "Andre raser er fremmedlegemer"
» 27.11.2013 - Ny regjering: Tyskland får minstelønn og høyere pensjon
» 17.10.2013 - Tyskland: "Timelønn på 68 kr er altfor mye"
» 11.10.2013 - Tyskland forbereder forbud mot høyreekstreme NPD
» 04.10.2013 - Regjeringssonderingene starter i Tyskland
» 28.09.2013 - Minelagt sti på vei mot storkoalisjon i Tyskland
» 25.09.2013 - Tysklands liberale FDP: "Hvorfor hater de oss?"











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


SPD-kanslerkandidat Peer Steinbrueck på forsiden av SZ-Magazin (utsnitt)
© Faksimile/Kureren
Politikk - Tyskland

Tyskland: Steinbrück viser finger'n til kritikerne

En av de første billedmanipulasjonene av "Peers Stinkefinger"

© @RLFPropaganda/Twitter/Kureren
Kureren, 13. september 2013
- Sosialdemokratenes kanslerkandidat Peer Steinbrück er lei av at tyske medier i månedsvis kun har fokusert på negative detaljer om ham. Som et svar på kritikken viste han fingeren, og godkjente at det ble avbildet. Nå spør mange seg om han også er lei av å være kandidat for SPD.

"Tabbe-Peer, Problem-Peer og Peerlusconi. Du trenger ikke bekymre deg om mange hyggelige tilnavn, må du vel?" Dette var spørsmålet Steinbrück fikk under et intervju med Süddeutsche Zeitung, og som fikk ham til å svare med det man i Tyskland kaller "der Stinkefinger".

Rolf Kleine, talsmannen til den sosialdemokratiske kanslerkandidaten, var til stede under intervjuet og ba München-avisen om at fuck-you-bildet av Steinbrück ikke måtte komme på trykk, noe Süddeutsche Zeitung viste forståelse for.

"Nei, det er greit som det er," insisterte Steinbrück.

Og slik ble det. Bildet av SPD-kandidaten med finger'n pryder dermed forsiden av avisens ukentlige magasin.

Dette er naturlig nok blitt den store snakkisen i Tyskland, nå som valgkampen går inn i sin heteste periode før forbundsdagsvalget den 22. september. Og overraskende nok splitter stinkefingeren den tyske nasjonen. I målinger får den ellers rett upopulære Steinbrück støtte av et lite flertall av tyskerne som mener uttrykksmåten var både modig og etterlengtet klar tale. Et stort mindretall synes bare at det er usmakelig og uverdig en regjeringssjef.

Det er heller ikke uventet at politikere fra regjeringspartiene kaster seg over fingerstuntet fra Steinbrück i unison kritikk. "En slik gest er uhørt for en kanslerkandidat. Dette går rett og slett ikke an," twitret sjefen for det liberale partiet FPD, Philipp Rösler, som sitter i koalisjon med Angela Merkels konservative CDU. CDU-politikere har kommet med liknende uttalelser som konkluderer at Steinbrück er uegnet til å regjere landet.

I tyske og utenlandske medier stormer debatten. Noen kommentatorer hevder Steinbrück i praksis viser finger'n til velgerne. Mange viser til at Steinbrück ligger håplø

Hvordan hadde Angela Merkel posert dersom hun hadde blitt intervjuet i SZ-Magazin? (Kurerens oversettelse)

© Hauke Walden/Twitter/Kureren
st dårlig an på meningsmålingene litt over en uke før valget, og at gesten viser at han egentlig har gitt opp. "Nå kan han åpenbart gi faen," skriver en av Süddeutsche Zeitungs egne kommentatorer.

Andre hyller Steinbrück for å gjøre et siste forsøk på å få oppmerksomhet om seg selv og leve opp til mottoet sitt om "klar tale". Noen medier, som Deutsche Welle, hevder til og med at Steinbrück allerede har gått opp på meningsmålingene på grunn av stuntet.

Og sosiale medier drukner i kommentarer og parodier etter Steinbrücks uvanlige posering. Hashtaggene #peersfinger og #stinkefinger er på et blunk blitt blant de mest populære på Twitter i Tyskland. Vanvittige billedmontasjer av Peers finger blir publisert av kreative sjeler på løpende bånd, også de med stor suksess i sosiale medier og som utgangspunkt for enda flere avisreportasjer.

Og Peer Steinbrück? Han ser ut til å nyte all denne oppmerksomheten som om det var siste gang. "Man trenger ikke alltid ord til klar tale," twitrer SPD-kandidaten i dag, "for eksempel når man til stadighet blir konfrontert med gammelt møl i stedet for å bli stilt viktige spørsmål," legger han til.

Og dermed har han fått frem et godt poeng til de mange potensielle SPD-velgerne. Steinbrück har nemlig siden han ble lansert som kanslerkandidat måttet snakke mer om seg selv enn om sin politikk. Det har dreid seg om de angivelig enorme summene han skal ha kassert som foredragsholder i de siste årene, om at han angivelig er i lommene på storfinansen og at han angivelig ikke har bred nok støtte i partiet.

Steinbrück er blitt spurt om det meste de siste månedene, men kun i liten grad om politikk. Hva han synes om det? Det har velgerne fått vite. Og mange er tilsynelatende enige.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no