See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 20.08.2013 - Geriljagruppe "erklærer krig" i Paraguay
» 22.04.2013 - Mangemilliardær blir ny president i Paraguay
» 19.04.2013 - Paraguay avholder "verdens mest overvåkede valg"











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Paraguays nye president Horacio Cartes (h) møtte i går Brasils president Dilma Rousseff (v) i Asunción
© Presidencia de Paraguay/Kureren
Politikk - Paraguay

Politisk nybegynner tiltrer som Paraguays president

Siste dag på jobb: Paraguays tidligere president Federico Franco (h) møtte i går ofre for Stroessner-diktaturet

© Presidencia de Paraguay/Kureren
Kureren / Agência Brasil, 15. august 2013
- Horacio Cartes (57) ble tatt i ed som Paraguays nye president i dag og er en politisk novise. Han har aldri stemt før i år, da han stemte på seg selv, selv om det er obligatorisk å stemme i Paraguay. Cartes vant valget for det autoritære "Partido Colorado", der han har vært medlem siden 2009.

Med Cartes kommer nå det autoritære Partido Colorado tilbake til makten. Partiet holdt på makten i 61 år på rad (35 av disse årene under diktaturet til Alfredo Stroessner) inntil det i 2008 ble beseiret av den venstreorienterte eksbiskopen Fernando Lugo.

Som eier av 25 større bedrifter er Cartes kjent som en vellykket forretningsmann. Han ble også kjent som president og rik onkel for fotballklubben Libertad, som gikk fra andre divisjon til å bli mester i den paraguayanske ligaen.

Les mer om Horacio Cartes i denne artikkelen: "Mangemilliardær blir ny president i Paraguay".

Men under valgkampen kom det mange beskyldninger mot Cartes. Den påtroppende presidenten ble av sine motstandere beskyldt for narkohandel og tobakksmugling fra Brasil. Direktørene i banken hans ble anklaget av brasilianske skattemyndigheter for uregelmessigheter i store pengeforsendelser fra Brasil til Paraguay. Men de ble frikjent.

Cartes slo i april tilbake mot påstandene på sin hjemmeside "Honor Colorado", der han offentliggjorde det første intervjuet av seg selv etter valgseieren. Den gang sa han at ønsket å gjennomføre tiltak for å bekjempe fattigdommen med utgangspunkt i de brasilianske erfaringene. Om lag 19 prosent av befolkningen i Paraguay lever fortsatt under fattigdomsgrensen.

I dagene før Cartes i dag ble tatt i ed som Paraguays ny president, annonserte han at en ekspertgruppe nå skal forvalte landets økonomi. Politiske analytikere tolker dette som et tegn på at Cartes ønsker å "finne en ny retning" for Colorado-partiet, som mange forbinder med diktatur og politisk klientellvirksomhet. Partiformannen, senator Lilian Samaniego, kritiserte beslutningen og sier regjeringen bør ha folk med en politisk profil, ikke bare eksperter.

Cartes har også annonsert at han vil donere sin presidentlønn på rundt 14.000 dollar (82.600 kroner), til veldedighet.

Beklagelser til diktaturofrene
På den annen side kom den avtroppende presidenten i Paraguay, Federico Franco, i går, på sin siste dag som president, med forventede uttalelser og beklagelser til ofrene for diktaturet til general Alfredo Stroessner (1954-1989). Under en seremoni i Paraguays hovedstad Asunción, møtte Franco overlevende og pårørende til ofre for militærdiktaturet.

"Regjeringen beklager på vegne av det paraguayanske folket til de pårørende til ofrene for diktaturet, de som kjempet for demokrati," sa Franco.

Franco gjentok at arbeidet med å søke etter de savnede fra militærdiktaturet vil fortsette. Målet er å identifisere alle som har forsvunnet. "Men det er ingenting som kan kompensere for smerten dere lider," sa den avtroppende presidenten. "Dette er min siste offentlige uttalelse, og i min siste tale er jeg glad for å kompensere ofrene for diktaturet. Det vil aldri mer bli et diktatur i Paraguay," lovte Franco.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no