See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 03.04.2014 - Det går mot lavere kortgebyrer i Europa
» 02.12.2013 - Store protester mot privatisering av "Mexicos Statoil"
» 03.07.2013 - Stor økning i antall europeiske turister i Mexico
» 22.04.2013 - Også Mexicos delstater frykter konkurs











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Mexicos president Enrique Peña Nieto presenterte i går energireformen sin
© Presidencia México/Kureren
Økonomi - Mexico

Protester mot å privatisere "Mexicos Statoil"

Kureren, 13. august 2013 - Gatene i Mexicos hovedstad var i morges fylt av demontranter mot regjeringens reformforslag for energisektoren, som innebærer en mulig privatisering av landets statlige oljeselskap. Mexicos president Enrique Peña Nieto presenterte forslaget i går, og det sendes nå til senatet.

I dokumentet Peña Nieto presenterte i går, anbefales det private investeringer i den meksikanske energisektoren og i det statlige oljeselskapet Petróleos Mexicanos (Pemex). Forslaget kom etter at Mexicos energiminister Pedro Joaquín Coldwell hadde presentert en totalslakt av situasjonen i den nasjonale energibransjen. Kritikken gjaldt ikke bare oljesektoren, men også produksjonen av gass og elektrisitet.

Siden forslaget ble presentert i går, har det kommet mye kritikk. Men regjeringen avviser kritikken og hevder at reformen vil gi en rekke investeringer i landet, noe som vil innebære en bedring av livskvaliteten for den meksikanske befolkningen.

President Peña Nieto har henvendt seg til det meksikanske folket og forklart at reformen inkluderer en "dyptgripende endring" av energisektoren som vil åpne det statlige oljeselskapet for private investorer. "Mexico står overfor en historisk mulighet, og vi har mulighet til å gjennomføre en energireform som kan bedre livskvaliteten for alle meksikanere," sa presidenten.

Til tross for at reformene åpner dørene for privat kapital i Pemex, lovte Peña at de foreslåtte endringene i eierstrukturen vil bety at "meksikanere vil fortsette å være eierne av oljeinntektene, og Pemex vil forbli et offentlig selskap kontrollert av staten."

"Meksikanere vil fortsette å være eneeierne av oljeinntektene. Med denne reformen vil Pemex og den meksikanske elektrisitetskommisjonen opprettholdes som selskaper som er 100 prosent i nasjonal eie. De blir på ingen måte blir solgt eller privatisert," sa Peña Nieto på en pressekonferanse foran arbeidsgivere, guvernører og regjeringsmedlemmer.

Men de siste meningsmålingene viser at flertallet av Mexicos innbyggerne er imot regjeringens forslag. Det er få som tror på presidents forsikringer om at selskapene ikke vil bli privatisert.

De mest kritiske deltok i dag i en større demonstrasjon i Mexico-by med plakater og skilt mot Peña Nietos reformforslag. Det har også vært en stor interesse for å debattere forslaget i sosiale medier, spesielt Twitter.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no