See also:
» 17.01.2014 - London advarer skottene mot uavhengighet
» 26.11.2013 - Planen for Skottlands uavhengighet er klar
» 22.10.2013 - Nytt britisk atomkraftverk får store statssubsidier
» 08.10.2013 - Britisk Breivik-alliert trekker seg
» 20.08.2013 - Cameron var orientert om aksjoner mot 'The Guardian'
» 12.08.2013 - "Spania bruker Gibraltar som innenrikspolitisk lynavleder"
» 03.05.2013 - Høyrepopulister vinner engelsk lokalvalg
» 15.03.2013 - London og Paris utfordrer EUs våpenembargo mot Syria











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Storbritannias statsminister David Cameron og presidenten for EU-kommisjonen, José Manuel Barroso, i mars i år
© Rådet for Den Europeiske Union/Kureren
Politikk - Storbritannia

EU-motstanden går dypt inn i den britiske regjeringen

Storbritannias statsminister David Cameron sammen med EU-kollegaer: Dalia Grybauskaite (v, Litauen), Herman Van Rompuy (EU-rådet) og Helle Thorning-Schmidt (Danmark)

© Rådet for Den Europeiske Union/Kureren
Kureren, 14. mai 2013
- Statsminister David Cameron ga i dag sin støtte til et lovforslag om å holde en folkeavstemning om Storbritannias EU-medlemskap. Dette kommer etter at flere regjeringsmedlemmer har gått ut mot medlemskapet og det EU-kritiske partiet UKIP er i raskt vekst.

"Dette er en klar demonstrasjon av vår forpliktelse for å holde en folkeavstemning," sa den britiske utenriksministeren William Hague i dag. Ifølge lovforslaget fra regjeringspartiet, vil folkeavstemningen bli avholdt i slutten av 2017, og den skal bare inneholde et spørsmål om Storbritannia bør eller ikke bør forlate EU.

Statsminister Cameron valgte å legge initiativet i hendene på torienes parlamentariske gruppe i stedet for at han eller regjeringen presenterte lovforslaget selv. Denne uvanlige løsningen ble trolig valgt for ikke å provosere liberaldemokratene, de konservatives koalisjonspartner i regjeringen. Liberaldemokratene er de klareste EU-tilhengerne i britisk politikk.

Camerons avgjørelse kommer en dag etter at flere konservative ministere gikk ut og sa at de ville stemme nei i folkeavtemningen om EU. Minst ni medlemmer av David Camerons regjering, ministere og statssekretærer, har uttrykt sitt ønske om å forlate EU. Den britiske avisen 'Daily Mail' avslørte i går at utdanningsminister Michael Gove og forsvarsminister Philip Hammond er to eksempler på anti-EU-brigaden i statsministerens parti.

I skyggen av UKIP
Og "eurofobien" omformer nå det britiske politiske landskapet. Det høyrepopulistiske partiet UKIP og dets leder Nigel Farage, med sterke synspunkter mot innvandrere og mot EU-medlemskap, har doblet oppslutningen på meningsmålingene i løpet av bare en måned.

UKIP kunne notere seg en stor suksess i lokalvalget i England tidligere i mai, der anti-EU-partiet fikk rundt 26 prosent av stemmene. Det var mer enn en dobling fra forrige valg i 2009.

Les mer om valgsuksessen for Storbritannias høyrepopulister i denne artikkelen: " Høyrepopulister vinner engelsk lokalvalg".

Ifølge en undersøkelse publisert i avisen 'The Guardian' i dag, har det populistiske UKIP nå etablert seg som det tredje politiske partiet i Storbritannia. De siste meningsmålingene gir UKIP støtte fra 18 prosent av velgerne, sammenlignet med 34 prosent for Labour og 28 prosent for de konservative. Det liberaldemokratiske partiet til visestatsminister Nick Clegg fortsetter å miste popularitet, og er nå nede på en fjerdeplass med 11 prosent.

Undersøkelsen viser også at UKIP "stjeler" 3 prosentpoeng av stemmene fra hvert av de tre store partiene. De etablerte partiene ser alle ut til å miste velgere, mest på grunn av den polariserende og intense debatten om "ja" eller "nei" til EU.

Ifølge undersøkelsen ønsker 35 prosent av de spurte at folkeavstemningen om EU blir holdt med det samme. 30 prosent støtter statsministers ønske om å holde den først etter de neste nasjonale valgene. 13 prosent foretrekker at folkeavstemningen holdes samtidig med valget i 2015, og kun 14 prosent sier at de ikke ønsker noen folkeavstemning om EU i det hele tatt.

Få alternativer til EU-medlemskap
Cameron, som nettopp har kommet tilbake fra et offisielt besøk i USA, insisterte i Washington på at posisjonen hans ikke har endret seg, og at han vil kjempe for å "reforhandle Storbritannias EU-status" før folkeavstemningen. USAs president Barack Obama uttrykte at han håper forhandlingene fører frem slik at Storbritannia fortsetter som medlem av den europeiske unionen.

De konservative i Storbritannia har sagt lite om hvordan de ønsker å utforme øystatens forhold til Europa dersom det blir et flertall for utmelding i folkeavstemningen, heller ikke de ni regjeringsmedlemmene. UKIP har gjort det klart at de ikke vil inngå noen som helst assosiasjon med EU, mens enkelte konservative ser for seg en "sveitsisk" eller en "norsk" løsning i forholdet til Europa.

Emnet har ikke i noen større grad vært seriøst drøftet i den britiske offentligheten. Det antas at en av hovedgrunnene til dette er at statsminister Cameron satser på at han skal overtale flertallet av britene til å stemme for å forbli i EU i 2017.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no