See also:
» 02.04.2014 - Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien
» 23.01.2014 - Verdensøkonomien i vekst, men ledigheten stiger fortsatt
» 20.01.2014 - Ulikheten i verden eksploderer
» 19.12.2013 - Brasil kjøper jagerfly fra Sverige etter USA-spionasje
» 07.12.2013 - WTO: Ny global handelsavtale i havn
» 03.12.2013 - Verdens korrupsjonskart bryter med fordommer
» 05.10.2013 - Sukkeret i colaen din kan være stjålet
» 05.12.2012 - Brasils oljeinntekter skal gå rett til skoleverket











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Roberto Carvalho de Azevêdo blir den nye lederen for Verdens handelsorganisasjon (WTO)
© WTO/Kureren
Økonomi - Brasil | Verden

Brasilianske Azevêdo skal lede WTO

Kureren, 7. mai 2013 - Brasilianeren Roberto Carvalho de Azevêdo blir den neste lederen av Verdens handelsorganisasjon (WTO). Azevêdo slo europeernes kandidat til posten, meksikaneren Herminio Blanco, og viste at BRIC-landene nå har internasjonal makt.

Carvalho de Azevêdo (56) blir den første latinamerikaneren som leder organisasjonen i sin 60 år lange historie. Han er blitt valgt for en periode på fire år og erstatter franskmannen Pascal Lamy, som vil forbli i stillingen til august.

Avstemningen om en ny WTO-leder viste seg å bli spennende og megetsigende. Azevêdo fikk til slutt støtte fra 93 land, ikke minst fra fremvoksende stormaktene i BRIC-gruppen (forkortelse for Brasil, Russland, India og Kina) og utviklingslandene. Stemmegivningen blir tolket som et tegn på den økende betydningen av BRIC-landene har fått på den internasjonale arenaen.

Den brasilianske diplomaten sies å ha en svært god forståelse av organisasjonen, der han har jobbet siden 1998, og siden 2008 har representert Brasil som ambassadør. Ifølge kilder i WTO var det nettopp denne kunnskapen om hvordan WTO fungerer som gjorde at han ble utpekt til kandidat for landene i sør.

Meksikaneren Blanco presenterte seg derimot som en kandidat for landene i nord. Selv om begge kandidatene var fra Latin-Amerika, ble Blanco husket som en av arkitektene bak den nordamerikanske frihandelsavtalen NAFTA og knyttet til privat sektor og liberale posisjoner.

Prosessen med å velge den neste WTO-direktøren startet i desember i fjor, da medlemslandene begynte å nominere sine kandidater. I alt ni kandidater ble presentert. Disse kom fra Costa Rica, Ghana, Indonesia, Jordan, Kenya, New Zealand og Sør-Korea, i tillegg til Azevêdo og Blanco.

Den store utfordringen for den neste generaldirektøren i WTO vil være å hindre at organisasjonen mister relevans som overdommer i internasjonal handel. Etter at Doha-forhandlingene om en verdensavtale for frihandel under oppsyn av WTO har feilet, er det nå økt fokus på bilaterale og regionale avtaler. Blant annet skal USA og EU nå forhandle om en frihandelsavtale.

WTO ble etablert 1995 etter en revisjon av GATT-avtalen. Avtalen definerer regler for verdenshandelen, og har som formål å bygge ned handelsbarrierer som for eksempel toll. WTO har 157 medlemsland og 26 ikke-medlemsland har observatørstatus.

Svært mange, deriblant fremtredende økonomer og uavhengige organisasjoner, har pekt på at WTO-regelverket ofte virker urettferdig og favoriserer multinasjonale selskap og rike nasjoner. Selv om medlemskap er frivillig, hevder kritikerne at det å holde seg utenfor organisasjonen i praksis tilsvarer en internasjonal handelsembargo, noe som skaper et internasjonalt system med påtvungne økonomiske regler som ikke muliggjør endringer og eksperimentering.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no