See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 02.04.2014 - Lille Tuvalu påfører russerne diplomatisk nederlag











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Protestgraffiti i Bahrain
© Bahrain Center for Human Rights/Kureren
Politikk - Bahrain

Nye protester brer seg i Bahrain

Nye protester har brutt ut i Manama, hovedstaden i Bahrain

© Bahrein Center for Human Rights/Kureren
Kureren, 18. april 2013
- Den arabiske øystaten Bahrain, der den arabiske våren ble brutalt slått ned av saudiske styrker i 2011, opplever en ny protestbølge i forbindelse med arrangementet av et omstridt formel-1-løp. Protestene møtes igjen med politivold.

Egentlig har protestbølgen aldri blitt helt kvalt siden den i hovedsak sjiittiske befolkningsmajoriteten organiserte masseprotester våren for to år siden. På tross av fengslingen av hundrevis av opposisjonelle og hardhendte angrep på alle som våger å kritisere det totalitære kongehuset, flammer det nesten daglig opp spredte protester.

Også i fjor på denne tiden var det protester da Bahrain Grand Prix, et internasjonalt stort formel-1-løp, skulle avholdes. Politiet skjøt og drepte en av demonstrantene og begikk grove overgrep mot flere andre i løpet av det internasjonale arrangementet.

Årets grand Prix har derfor fått enda større symbolkraft. Arrangøren, Det internasjonale bilsportforbundet (FIA), har ikke hatt noen betenkeligheter med å gjenta løpet i Bahrain i dag. FIA hevder derimot at oppmerksomheten billøpet skaper, bidrar til å skape blest om nasjonaldebatten og demokratiet i landet. På dagens FIA-pressekonferanse i Manama falt imidlertid ikke ett ord om menneskerettssituasjonen i Bahrain.

Imens har det bygd seg opp et større og større sinne i gatene i Bahrain, med daglige protestaksjoner også langs motorveiene der billøpet skulle holdes. Protestene har blitt møtt med tåregass og massearrestasjoner.

Ifølge menneskerettsgrupper i landet, har myndighetene intensivert angrepene på opposisjonen før formel-1-løpet. Det er dokumentert en bølge av arrestasjoner og utstrakt voldsbruk mot fredelige demonstranter. I løpet av de siste dagene har væpnede styrker raidet flere videregående skoler i landet og angrepet elevene med tåregass, ifølge lokale kilder i Manama. Flere tenåringer er blitt hardt skadd.

Utad presenterer det autoritære Al Khalifa-kongehuset en helt annen historie. Siden 2011, heter det, er det satt i gang en bred "nasjonal dialog" med opposisjonskreftene. Samtidig hadde myndighetene levd opp til alle anbefalingene fra den uavhengige undersøkelseskommisjonen som hadde sett på årsakene til opprøret i 2011. Et liknende syn ble formidlet av arrangørene for billøpet i dag.

Men protestbevegelsen og menneskerettsgrupper tilbakeviser disse påstandene og hevder at alt er som før i Bahrain. Fredelige protester blir fortsatt møtt med vold, myndighetene respekterer ikke grunnleggende menneskeretter og kongehuset tillater fortsatt ikke noe konstitusjonelt styre.

Dette synet støttes også internasjonalt. Hassiba Hadj Sahraoui fra Amnestys Midtøsten-kontor sa i går at "myndighetene prøver å benytte seg av Grand Prix-stevnet som en plattform for å fremvise fremskritt med påstander om at menneskerettssituasjonen har bedret seg, men samtidig trapper de opp undertrykkelsen for å forsikre seg om at ingenting forstyrrer omdømmet deres i offentligheten."

Sarah Leah Whitson fra Human Rights Watch (HRW) er like kritisk til Bilsportforbundet, som nekter å ta protestene i Bahrain innover seg. "Formel-1-arrangørene foretrekker åpenbart å stikke hodet i sanden og avholde billøpet sitt på tross av all undertrykkelsen det har provosert," kritiserer Whitson.

"Den ubeleilige realiteten for arrangørene er at billøpet deres i Bahrain har blitt et symbolsk fokus for folkelig misnøye," legger Whitson til.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no