See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 10.03.2014 - Rekordlav deltakelse ved valget i Colombia
» 07.03.2014 - Valg i Colombia: 4 av 10 vil stemme blankt
» 06.11.2013 - Geriljaen får starte politisk parti i Colombia
» 10.10.2013 - Colombia lanserer krigsplan mot FARC midt i fredsamtalene
» 03.05.2013 - Stillstand i fredsforhandlingene i Colombia











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Fredsmarsjen i Bogotá, 9. april 2013
© FOPAE/Kureren
Politikk - Colombia

Colombias fredsforhandlinger deler landet

Kureren, 10. april 2013 - Fredsprosessen i Colombia, som begynte med Oslo-forhandlingene i oktober, deler det colombianske samfunnet. Folkeflertallet vil gå fortere til verks enn politikerne, som bremses av ultrakonservative krefter.

I går ble det sammenkalt til en massedemonstrasjon for fredsforhandlingene mellom FARC-geriljaen og regjeringen i Colombia. Marsjen ble en ekte demonstrasjon av hvem som er for og mot fredsforhandlingene.

Men først og fremst ble marsjen i hovedstaden Bogotá en enorm suksess, med nesten 900.000 mennesker, ifølge tall fra storbyens rådhus. "Fredsmarsjen var den største i byens historie" sa Bogotás ordfører Gustavo Petro, som støttet entusiastisk opp om begivenheten.

En av dem som var mest entusiastisk i forhold til massemønstringen var statsadvokat Eduardo Montealegre, som deltok sammen med rundt tusen ansatte ved institusjonen han leder.

"Fred er viktigere enn små politiske interesser," sa Montealegre til den colombianske avisen 'El Tiempo', og refererte til Colombias tidligere president Alvaro Uribe, som angriper forhandlingsprosessen og var mot marsjen. Uribe mener man ikke bør forhandle med ulovlige organisasjoner som FARC. Og verken Uribe eller hans sympatisører deltok i marsjen.

En annen fraværende var Colombias riksadvokat, som allerede hadde sagt at slike arrangementer ikke har noen reell effekt på grupper som FARC. Heller ikke det venstreorienterte partiet Polo Democrático deltok i marsjen.

"Det er folk som tror det motsatte," innrømmet Colombias president Juan Manuel Santos Calderón, og viser til ultrakonservative sektorer i landet som kritiserte arrangementet. "De som ikke er her har sin rett til det, men å være mot fred er å være mot demokrati og frihet," la presidenten til.

Regjeringen i Colombia og FARC møttes til offisielle forhandlinger i Oslo i oktober, der de avtalte å møtes igjen på Cuba senere i år for å starte "andre fase" av forhandlingene, som går mer på detaljsnivå. Forhandlingene har som mål å avslutte den mer enn 60 år gamle blodige konflikten i Colombia, der det venstreorienterte FARC har kjempet mot den USA-støttede regjeringen.

Norge spilte sammen med Cuba en sentral rolle med å få partene til forhandlingsbordet. I første omgang ble det drevet hemmelige samtaler i Havanna i månedsvis. Nå deltar Chile og Venezuela også som "observatører" i fredsprosessen i Colombia.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no