See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 17.02.2014 - Ny regjering etter 10 måneders kaos i Libanon
» 16.04.2013 - Libanon har nå 1 million syriske flyktninger











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Libanons kommende statsminister, Tammam Salam
© Privat/Kureren
Politikk - Libanon

Store forventninger til ny regjering i Libanon

Tammam Salam feirer utnevningen med sin gamle, syriske mor

© Privat/Kureren
Kureren, 8. april 2013
- Den relativt ukjente Tammam Salam er gitt i oppdrag å danne en samlingsregjering i Libanon. Sunnien har det som trengs: Han har ikke uttalt seg negativt om noen grupper, og han er verken for eller imot Assad-regimet i nabolandet Syria.

I Beirut spøkes det allerede med at det eneste som er markant ved Salam er den blanke skallen hans. Og mangelen på markante meninger og føringer er akkurat det som trengs i denne vanskelige situasjonen i Libanon. Landets befolkning er desperate for ikke å bli trukket inn i den syriske borgerkrigen, og libanesiske partier er splittet i støtten til Assag-regimet eller til de syriske opprørerne.

Salam dukket opp som et relativt overraskende navn på lørdag, etter at saudiske formidlere hadde holdt møter med de libanesiske partiene for å løse opp i floken som har hindret Libanon i å få en flertallsregjering. Et overveldende flertall på 124 av totalt 128 parlamentsmedlemmer ga Salam i oppdrag å danne en ny nasjonal samlingsregjering, der alle partiene skal være delaktige.

Den nye statsministeren går i dag i gang med arbeidet med å prøve å danne en storkoalisjon, et arbeid det imidlertid ikke er sikkert at han vil lykkes med. Til det har motsetningene blitt svært dype i Libanon.

Partiene i landet er stort sett definert etter de forskjellige trosretningene, som inkluderer sunniislam, sjiitter, kristne, drusere og maronitter. Men de store politiske skillelinjene i Libanon har i de siste årene dreid seg om forholdet til Syria, som inntil 2005 mer eller mindre okkuperte landet og som fortsatt har stor politisk innflytelse i Beirut.

Den provestlige og anti-syriske alliansen ledes av Saad Hariri, som var statsminister mellom 2009 og 2011. Saad er sønnen til tidligere statsminister Rafiq Hariri, som ble drept i 2005, angivelig etter ordre fra det syriske regimet. Alliansen domineres av de mer sekulære partiene til sunnittene og maronittene. Partiene enes om å hevde uavhengigheten overfor Syria og støtter til dels åpent de syriske opprørerne.

Den pro-syriske alliansen er derimot ledet av sjiitiske Hisbollah, men støttes av de ledende kristne, drusiske og sekulære partiene. Alliansen har sittet ved makten siden juni 2011, etter at den anti-syriske alliansen mistet flertallet, med den moderate sunnipolitikeren Najib Mikati som statsminister.

Men Mikati gikk på flere nederlag i parlamentet i Beirut i mars, blant annet om innføringen av en ny valglov og om gjenutnevningen av landets omstridte etterretningssjef. Politiske kommentatorer i og utenfor Libanon var imidlertid enige om at det var den økende uforsonligheten mellom den pro- og anti-syriske blokken som gjorde det umulig å finne et bredt styringsgrunnlag for regjeringen.

Regjeringen Mikati ba om å bli avløst 23. mars i år. Siden den tid har det vært ført forhandlinger om å danne en ny regjering i Libanon, og det ble fort klart at situasjonen tilsa en bred samlingsregjering.

Libanons nye statsminister Salam vil, dersom han klarer å danne regjering, først og fremst få i oppgave å foreberede nyvalg i Libanon. Ifølge et dekret fra president Michel Suleiman, skal det holdes valg den 16. juni.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no