See also:
» 31.03.2014 - Frankrike får ny regjering etter sosialistenes valgtap
» 24.03.2014 - Historisk fremskritt for høyreekstreme i Frankrike
» 21.03.2014 - Lokalvalg: Paris vil få sin første kvinnelige ordfører
» 12.02.2014 - Frankrike: 1 av 3 støtter Nasjonal Front
» 16.01.2014 - Hollandes økonomiske reformer tas godt imot
» 18.11.2013 - Frankrike i revolusjonær modus
» 11.10.2013 - Frankrikes forbud mot fracking bekreftes
» 09.10.2013 - Nasjonal Front er nå Frankrikes største parti











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Frankrikes president François Hollande (v) og statsminister Jean-Marc Ayrault (h)
© Gouvernement français/Kureren
Politikk - Frankrike

Franske ministere må blottlegge formuen

Kureren, 8. april 2013 - Alle medlemmene i den franske regjeringen må offentliggjøre formuen sin innen 15. april, har statsminister Jean-Marc Ayrault annonsert i dag. Avgjørelsen kommer etter flere skandaler omkring hemmelige bankkontoer i utlandet.

Den franske statsministeren kunngjorde i dag en rekke tiltak for å sikre full åpenhet rundt privatøkonomien til alle franske politikere. Ifølge statsministerens kontor, fattet Ayrault beslutningen i samråd med hele regjeringen og med den franske presidenten, François Hollande.

De nye tiltakene skal kunngjøres i ministerrådet den 10. april. Dagen etter planlegger statsministeren å møte presidentene i de to parlamentskamrene og lederne i de parlamentariske gruppene for å samle forslag og kommentarer om regjeringens planlagte tiltak.

Deretter skal et lovforslag legges fram for ministerrådet den 24. april, før det blir sendt til parlamentet for en endelig godkjenning før sommeren. Med disse tiltakene håper regjeringen "å straffe alvorlige lovbrudd og styrke kampen mot skatteunndragelser og skatteparadiser," ifølge kilder på statsministerens kontor.

Men før disse tiltakene, som altså skal gjelde ale franske politikere, kan settes i verk, tvinger statsminister Ayrault regjeringsmedlemmene sine til å blottlegge sin privatøkonomi. Som et strakstiltak, skal de opplyse om formuen sin.

Budsjettminister med svarte penger
Den franske statsministeren ble tvunget til å handle rask etter skandalen om Frankrikes nylig avgåtte budsjettminister Jérôme Cahuzac, som skal ha vært en tillitsperson for president Hollande. Cahuzac markedsførte seg blant annet som arkitekten bak president Hollandes finanspolitikk og en "moralsk sosialisme".

Det var sveitsisk presse og radio som i løpet av de siste ukene har avdekket at Cahuzac prøvde å sette inn penger i flere sveitsiske banker. Cahuzacs advokat erkjente denne helgen at eksministeren hadde rundt 600.000 euro på en sveitsisk konto.

Men bankkilder bekreftet i går til en sveitsisk journalist i 'Radio Télévision Suisse' (RTS) at Cahuzac forsøkte å plassere mellom 15 og 17 millioner euro i en privat bank i Genève. Og krisen rundt Cahuzac bare baller på seg. I dag ble det kjent at den sosialistiske eksministeren bevisst har forfalsket likningen sin i flere år.

Spørsmålet som alle begynner å lure på i Frankrike er om Cahuzacs-skandalen er en enkeltstående sak, eller om man er i ferd med å avdekke en systemkrise i det franske sosialistpartiet, med et større antall korrupte politikere.

Dagsavisen 'Libération' mener nemlig at den er på sporet av den neste ministeren som skal ha plassert store svarte pengebeløp på sveitsiske kontoer. Avisen anklager i dag utenriksminister Laurent Fabius for skatteunndragelser og hemmelige kontoer i Sveits. Fabius har allerede tilbakevist påstandene og truet 'Libération' med rettslige skritt.

Tiltakene fra statsministeren for å sikre full åpenhet av de franske politikere kommer dermed som et befrielsesslag. Og det kan kanskje bli det siste for Ayrault, for ifølge en spørreundersøkelse publisert i 'Journal du Dimanche', ønsker 60 prosent av franskmennene en ny regjering.

Men hvem som skulle sittet der, er et annet spørsmål. Ifølge en annen meningsmåling, offentliggjort i den konservative franske avisen 'Le Figaro', mener nemlig nå 70 prosent av franskmennene at landets politikere generelt er korrupte.




    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no