See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom
» 07.04.2015 - Billige flyturer skal redde Russlands reiseliv
» 03.04.2014 - Det går mot lavere kortgebyrer i Europa
» 02.04.2014 - Brasils fotball-VM er dårlig for økonomien
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 10.04.2013 - 700 millioner i norsk strømbistand til Tanzania











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Statoil på oppdrag utenfor Tanzania, med boreskipet Ocean Rig Poseidon
© Statoil/Kureren
Økonomi - Tanzania

Nytt stort gassfunn i Tanzania

Kureren, 18. mars 2013 - Statoil og partneren ExxonMobil har i dag kunngjort sitt tredje store gassfunn på ett år utenfor kysten av Tanzania. Statoil eier 65 prosent av lisensen. Med dette begynner Øst Afrika å bli en av verdens mest lovende regioner i energisektoren.

"Suksessen i Blokk 2 er resultat av en ambisiøs og vellykket borekampanje. Hittil har vi fullført fem letebrønner i løpet av 15 måneder, og vi vil fortsette med ytterligere brønner senere i år," sier Statoils letesjef Tim Dodson.

Resultatet har, ifølge Dodson, så langt vært funnet av kommersielt utvinnbare gassressurser på rundt 12 billioner kubikkfot (tcf).

Tangawizi-1-funnet er det fjerde funnet utenfor Tanzania for partnerne Statoil og ExxonMobil på ett år. Funnet kommer like etter to funn med stort potensial, Zafarani-1 og Lavani-1, samt et dypere funn i et separat reservoar med Lavani-2-brønnen.

De gode boreresultatene fra Tanzanias Blokk 2 øker sjansene for at Statoil starter opp produksjon utenfor Øst-Afrika. Dodson sier seg i dag svært fornøyd med operasjonene i Tanzania, der han berømmer nasjonale myndigheter, men også operatørene for en "sikker og kostnadseffektiv" operasjon.

Sospeter Muhongo, Tanzanias minister for energi og mineraler, er også fornøyd med gladmeldingene fra sokkelen. "Tanzanianske myndigheter er fornøyd med at det er funnet ytterligere gassressurser i Blokk 2 og er optimistiske med tanke på utviklingen framover," uttaler Muhongo.

Statoil er operatør for lisensen i Blokk 2 på vegne av Tanzania Petroleum Development Corporation (TPDC) med en eierandel på 65 prosent. ExxonMobil Exploration and Production Tanzania Ltd eier den resterende andelen på 35 prosent.

Statoil har vært engasjert i Tanzania siden 2007, da selskapet ble tildelt operatøransvaret for Blokk 2.

Tangawizi-1-funnet utenfor kysten av Tanzania ble gjort i sandstein fra tertiærperioden. Det nye funnet ligger 10 kilometer fra funnene Zafarani og Lavani. Det ligger på 2.300 meters havdyp og ble boret av boreskipet Ocean Rig Poseidon.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no