See also:
» 10.04.2014 - "Laurbærkrans" med null innhold
» 21.03.2014 - Norsk Matisse var nazirovgods: Tilbakeføres familien
» 17.03.2014 - Norge på plass på verdens fremste arkitekturutstilling
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 12.03.2014 - "House of something II": Kutt i kultursektoren
» 11.03.2014 - Knut Olav Åmås: "Et fritt og tenkende kulturliv"
» 03.03.2014 - Regjeringens kulturpolitikk: "House of something"
» 27.02.2014 - Kraftfullt minnesmerke over 22. juli ved UtøyaChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Portrett av Edvard Munch, Oslo rundt 1908-09
© Annie Dalbéra/GNU/Kureren
Kultur - Europa | Innenriks

Munch-utstillinger i Europa ble sett av 1 million

Plakaten for Munch-utstillingen i Schirn Kunsthalle i Frankfurt i 2012

© Schirn Kunsthalle/Kureren
Kureren, 22. februar 2013
- En million i Europa og 45.000 i Oslo. Alle har fått med seg Edvard Munchs "Det Moderne Øye" sin seiersgang i Paris, Frankfurt og London. Utstillingen skapte også køer og publikumsrekorder under avslutningshelgen på Munch-museet i Oslo.

Utstillingen, som startet 31. oktober 2012 og ble avsluttet forrige søndag, ble sett av 45.518 personer i Oslo. Til sammenligning hadde museet 24.147 besøkende i samme periode året før.

"Vi er svært glade for en kraftig økning på 89 prosent besøkende på vei inn i det spennende Munch-jubileet Munch 150," sier Munch-museets informasjonssjef Sture Portvik.

"Avslutningshelgen på Tøyen var preget av et rekordstort besøk med nær 6.000 besøkende og opp til halvannen times køer for å komme inn til utstillingen. Det er ikke vanlig kost i Norge," legger Portvik til. Og understrekker at Much-Museet "merker nå at Edvard Munch er i vinden som aldri før, og det lover svært godt for all den spennende aktiviteten som skjer fremover i Munch-jubileet."

Museet mener dette lover godt for turistsesongen i 2013. I tillegg har flere turoperatører og cruiserederier utviklet egne temaprogrammer omkring Munch for 2013 i forbindelse med Munch-jubileet, jubileumsåret for Edvard Munchs fødsel.

Høydepunktene for Munch-jubileet vil stå i kø og omfatter blant annet jubileumsutstillingen "Munch 150", som er den største Munch-utstillingen som noen gang har blitt vist, andre utstillinger, forskningskonferanser, filmproduksjoner, konserter, teaterforestillinger, vandringer i kunstnerens fotspor, bokutgivelser og egne tilbud til barnefamilier.

Rekorder i Danmark
Også i Aarhus, Danmark, har Munchs bilder i en annen utstilling vist seg å være umåtelig populære. Utstillingen har satt ny publikumsrekord på Aarhus Kunstmuseum, hvor om lag 280.000 besøkende besøkte utstillingen "Angst", som åpnet i oktober og stengte 17. februar.

Aarhus Kunstmuseum hadde på forhånd håpet at 200.000 mennesker ville komme og se Munch-utstillingen. Men tilstrømningen var så stor at publikum måtte bestille billetter på forhånd for å kunne komme innenfor dørene.

"Angst" er ikke den samme Munch-utstillingen som i fjor gikk sin seiersgang i Paris, Frankfurt og London. Den het "Det moderne øye" og har siden 31. oktober vært vist på Munch-museet i Oslo. Til sammen har de to utstillingene blitt sett av over en million mennesker i Europa i løpet av det siste året.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no