See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 10.04.2014 - Opposisjonen vinner valget i Indonesia
» 09.04.2014 - Frykt for radikalisering etter valget i Ungarn
» 03.04.2014 - 4 av 10 velgere frykter valgfusk i Afghanistan
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 02.04.2014 - Chile: Bachelet øker skattene
» 02.04.2014 - Lille Tuvalu påfører russerne diplomatisk nederlag











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Politikk - Sri Lanka

Selvstyre for tamilene utelukkes på Sri Lanka

Tamiler demonstrerer i London mot krigshandlingene i 2009

© Toban Black/GfbV/Kureren
Kureren, 5. februar 2013
- Sri Lankas president Mahinda Rajapaksa har utelukket at tamilene vil kunne få noe form for selvstyre. Menneskerettighetsgrupper advarer at presidentens "blokadepolitikk" før eller siden vil føre landet tilbake til borgerkrig.

President Rajapaksa, en nasjonalist som tilhører den singalesiske majoriteten på Sri Lanka, nevnte kort problematikken rundt tamilminoriteten på øya under en tale på uavhengighetsdagen i går. Mest oppsikt vakte uttalelsen om at tamilene ikke kunne forvente seg en større grad av autonomi.

Sri Lanka har nylig kommet seg ut av en blodig borgerkrig mellom tamiler og singalesere. Krigen, som varte fra 1983 til 2009, kostet opp mot 100.000 menneskeliv. Den bunnet i et krav fra tamilene, som danner majoriteten nord på øya, om en egen stat og endte med en total militær seier over den tamilske geriljaen i 2009.

Siden seieren i 2009, der srilankiske regjeringstropper blir beskyldt av FN for omfattende krigsforbrytelser mot den tamilske sivilbefolkningen, har menneskerettssituasjonen på øya forandret seg jevnt til det verre.

Ulrich Delius fra det tyske Selskapet for truede folkeslag (GfbV), en av Europas ledende menneskerettsorganisasjoner, advarer i dag mot seiersarrogansen fra president Rajapaksa og den singalesiske majoriteten. "Det vil ikke bli noen varig fred på Sri Lanka uten mer rettigheter for det tamilske mindretallet og uten en rettslig gjennomgang av de alvorige menneskerettsbruddene begått under borgerkrigen," sier Delius.

Aktivisten kritiserer sterkt det han kaller en "blokadepolitikk" i menneskerettighetsspørsmål fra den srilankiske regjeringen. "Den som tilbakeviser mer enn hundre anbefalinger fra FNs menneskerettsråd som 'grunnløse', gjør seg utroverdig på internasjonalt nivå," erklærer Delius. FN-rådet oppfordret i fjor Sri Lanka særlig til å starte straffeforfølgelsen av de ansvarlige for krigsforbrytelser.

FN har dokumentasjon på massive forbrytelser i sluttfasen av borgerkrigen. Anslagsvis 11.000 tamilske sivilister skal ha blitt mishandlet av regjeringsstyrkene i 2009, men ingen er så langt blitt stilt til ansvar for ugjerningene.

"I stedet for å prøve å få til en seriøs dialog med tamilene, satser Sri Lankas regjering på en hardhendt politikk," oppsummerer Delius.

"I 2012 ble presse- og meningsfriheten innskrenket ytterligere. Politi og militære rår over svært langtrekkende fullmakter. Vilkårlige fengslinger, forsvinninger, tortur og henrettelser skaper et klima av vold og frykt blant tamilene nord og øst i landet," ifølge GfbV.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no