See also:
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 02.04.2014 - Massestrøm av turister til "Den hellige gral" i Spania
» 06.02.2014 - Sensuren tilbake i Spania: Politiaksjon mot satire
» 31.01.2014 - "Årets utstilling" viser Picassos ukjente bilder
» 27.11.2013 - "Feministisk" språkreform på gang i Spania
» 03.10.2013 - Førsteutkast til "Hoffpikene" av Velázquez er funnet
» 26.02.2013 - Norsk skrei begynner endelig å bli populær i Spania











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Gjennombruddet i 1988: Filmen "Mujeres al borde de un ataque de nervios" (Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd)
© El Deseo/Kureren
Kultur - Spania

Almodóvar får Europas fremste filmpris

Pedro Almodóvar

© El Deseo/Kureren
Kureren, 17. september 2013
- Den spanske filmregissøren Pedro Almodóvar får æresprisen av Det europeiske filmakademiet for 2013 for sitt bidrag til europeisk film. Prisen blir delt på den årlige gallaen som skal holdes 7. desember i Berlin, annonserte filminstitusjonen.

"Jeg er veldig takknemlig for denne beæringen. Siden det ble stiftet, har Det europeiske filmakademiet vært veldig sjenerøst mot meg," sier Almodóvar i en uttalelse sendt ut fra filminstitusjonen.

Den spanske filmregissøren har gjentatte ganger blitt tildelt forskjellige priser fra Det europeiske filmakademiet siden han fikk prisen som beste debutant i 1989 med filmen "Mujeres al borde del ataque de nervios" (Kvinner på randen av et nervøst sammenbrudd). Senere fikk han fem priser for filmen "Volver" (Å vende tilbake), som gjorde rent bord under prisutdelingen i 2006.

Etter flere års erfaring fra det alternative teatermiljøet, begynte Almodóvar å lage filmer på slutten av 1970-tallet. De første filmene hans var produkt av og vitner til det nye spanske demokratiet etter Francos død. Etter halvannet år en intensiv innspilling, ble filmen "Pepi, Luci, Bom" sluppet i 1980. Filmen ble spilt inn uten budsjett og ble til takket være dugnadsarbeid fra resten av teamet, med unntak av hovedskuespilleren Carmen Maura.

I 1986 grunnla Almodóvar produksjonsselskapet El Deseo sammen med sin bror Agustín. Selskapets første prosjekt var filmen "La ley del deseo" (Begjærets lov) i 1987. Siden den gang har El Deseo produsert alle filmene Almodóvar har skrevet og regissert, i tillegg til å produsere andre filmer av unge og

Almodóvar i Cannes i 2009 med to av sine skuespillere: Rossy de Palma (v) og Penélope Cruz (h)

© Georges Biard/GNU/Kureren
ukjente regissører.

I 1988 vant Almodóvar internasjonal anerkjennelse med den hysteriske filmen "Mujeres al borde un ataque de nervios" (Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd). Siden den gang har filmene hans blitt sett verden rundt og for fulle kinosaler. Filmene til Almodóvar har spilt en sentral rolle i måten utenomverden ser på den spanske kulturen, men også hvordan ikke-europeere opplever europeisk film.

Pedro Almodóvar har vunnet omtrent alle filmpriser som finnes, inkludert Hollywoods egen Oscar. Filmskaperen har blitt nominert til Oscar fire ganger og har vunnet to ganger: Oscar for beste utenlandske film i 2000 med "Todo sobre mi madre" (Alt om min mor), og Oscar for beste manus for "Hable con ella" (Snakk til henne) i 2002.

Den spanske regissøren blir derfor æresgjest på gallaen til De europeiske filmpriser i desember i Berlin, hvor Det europeiske filmakademiet har sitt hovedsete.

Akademiet ble grunnlagt i 1988 av Wim Wenders, Ingmar Bergman og førti andre europeiske filmskapere. Det ble lansert som vårt kontinents svar på akademiet i Hollywood. Akademiet har nå 2.000 medlemmer, spredt over hele kontinentet.

Opprinnelig ble det også delt ut filmpriser under navnet Felix, i veldig klar hentydning til Oscar-utdelingen. Men prisene har senere blitt gitt et mer nøytralt navn: filmpriser.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no