See also:
» 11.04.2014 - Russlands verste propagandablundere i Ukraina
» 11.04.2014 - Paven ber om unnskyldning for "mange pedofile" i kirken
» 13.12.2013 - Uro i Bangladesh etter henrettelse av islamistleder
» 01.10.2013 - Dødsdom for opposisjonsleder i Bangladesh
» 15.08.2013 - Uventet mirakel i Bangladesh: Fattigdommen nesten halvert
» 15.05.2013 - 200.000 flykter fra syklon i Bangladesh, Burma
» 08.05.2013 - Bangladesh stenger titalls usikre tekstilfabrikker
» 26.04.2013 - Tekstilarbeiderne i Bangladesh truer med opprør











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Muhammad Yunus, da han mottok Nobels fredspris i 2006
© Yunus Centre/Kureren
Samfunn | Økonomi - Bangladesh

Fredsprisvinner Yunus anklages for skattejuks

Grameen Banks hovedkvarter i Dhaka, Bangladesh

© Al Shahriar Hossain/GNU/Kureren
Kureren, 10. september 2013
- Regjeringen i Bangladesh har besluttet å ta rettslige skritt mot fredsprisvinner Muhammad Yunus og mikrokredittbanken Grameen Bank over angivelige skattemessige uregelmessigheter, bekrefter offisielle kilder i landet. Grameen Bank nekter for påstandene.

Muhammad Yunus var direktør for Grameen Bank frem til 2011, da sentralbanken i Bangladesh tvang ham til å forlate sin stilling. Årsaken var angivelig alderen til fredsprisvinneren, som den gang var 71 år. Yunus tok saken til høyesterett i Bangladesh, som bekreftet sentralbankens beslutning. Siden den gang har Yunus og Grameen Bank hevdet at beslutningen var politisk motivert.

I går vedtok regjeringen å ta ytterligere rettslige skritt mot Yunus og Grameen Bank etter å ha mottatt en rapport fra finansdepartementet i Dhaka. Departementet har foretatt en undersøkelse av inntekter som Yunus og Grameen Bank har hevdet er skattefrie.

Finansministeren i Bangladesh, Abul Maal Abdul Muhith, sa i dag til den lokale avisen The Daily Star at Yunus har dratt nytte av skattefritak, men "har brutt loven fordi han aldri har bedt om tillatelse fra myndighetene til å gjøre dette."

Ifølge finansministeren gjelder dette ikke bare Grameen Bank. "Også andre bedrifter som Yunus kontrollerer har oppnådd skattefordel i Grameens navn." Og nå vil finansdepartementet kreve at skatten etterbetales, siden bedriftene angivelig ikke hadde rett til skattefritak. Det er snakk om skatten for årene 2004-2011.

Finansministeren hevder at Muhammad Yunus i perioden i praksis var en offentlig ansatt, siden regjeringen i Bangladesh støtter Grameen Bank.

Men nobelprisvinneren har tilbakevist disse påstandene mange ganger. Yunis fastholder at ingen ansatte i Grameen Bank har fått lønn eller andre ytelser med bakgrunn i penger som kommer fra statlige bevilgninger.

Yunus Centre i Dhaka publiserte en uttalelse bare noen timer etter at finansdepartementet i dag presenterte sin rapport til regjeringen i Bangladesh. Ifølge banken stammer alle inntektene til Yunus i løpet av disse årene fra utenlandske kilder. Dette inkluderer salget av bøkene hans, honorarer for å delta på konferanser og priser han fikk verden over for kampen mot fattigdom.

"Yunus kan bevise at disse inntektene var skattfrie i henhold til eksisterende lover, dersom inntektene blir sendt til landet gjennom bankkanaler. Professor Yunus har alltid sendt sine utenlandske inntekter gjennom bankkanaler og han har rapportert sine innenlandske og utenlandske inntekter i selvangivelsen hvert år. Han betalte skatt hver gang det var nødvendig," hevder organisasjonen.

Men Yunus Centre innrømmer at det er skattemyndighetene i Bangladesh som har ansvar for å finne ut hvilke inntekter som er skattefrie, og hvilke som ikke er det. Men det legger til at "skattemyndighetene aldri har reist spørsmål om skatten hans. De har heller ikke sendt noen brev eller innkalt Yunus."

"Professor Yunus var ikke en offentlig tjenestemann etter år 2000, ifølge en høyesterettsdom. Og dersom han ikke var offentlig tjenestemann etter 2000, var det ikke nødvendig å få en godkjenning fra myndighetene om å akseptere utenlandske inntekter og utmerkelser. Hvis dette er tilfelle, er finansdepartementets påstander grunnløse," konkluderer uttalelsen.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no