See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 26.09.2013 - Turistlov påbyr kinesere å oppføre seg i utlandet
» 24.06.2013 - Kineserne vil ha luksusturisme
» 05.04.2013 - "Kinesiske turister bruker mest penger"
» 08.02.2012 - Reisemål: Afrikas ukjente karnevalerChina wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Seychellenes president James Michel og den kinesiske viseutenriksministeren Xie Hangsheng
© Statehouse SC/Kureren
Reise - Kina | Seychellene

Kina øver på visumfrihet, med Seychellene

Sentrum i Seychellenes hovedstad Victoria

© Rainer Chr Hennig/afrol News/Kureren
Kureren, 6. mai 2013
- Kinesiske myndigheter er i ferd med å løsne visumbestemmelsene generelt. I dag undertegnet Seychellene og Kina en avtale om visumfrihet, som tolkes som en prøvestein på den nye åpenheten. For Seychellene, betyr dette flere turister fra Kina.

Seychellenes president James Michel tok i dag mot den kinesiske viseutenriksministeren Xie Hangsheng i hovedstaden Victoria med alle mulige æresbevisninger. For Seychellene, som lever av turisme, er besøket viktig. For Kina, som eksperimenterer med større reisefrihet, er visitten i Victoria et lite skritt i en større prosess.

Seychellene ble i dag det andre landet noensinne som skriver under på en tosidig avtale om opphevelsen av visumplikten med Kina, som også inkluderer alle normale passholdere. Kina har allerede en gammel gjensidig avtale om visumfrihet for vanlige borgere med lilleputtstaten San Marino fra 1985. Men denne hjelper ikke reiselystne kinesere mye, fordi man må passere Italia og dermed Schengen-sonen for å komme inn i San Marino. Mellom Kina og Seychellene, derimot, går det nå direktefly i deler av sesongen.

Og kineserne blir stadig mer reiselystne etter hvert som den økonomiske veksten danner en økende middel- og overklasse. I fjor ble faktisk Kina verdens største reiselivsmarked, og ingen annen nasjon bruker nå mer penger på utenlandsreiser enn kineserne. Dermed har konkurransen om kinesiske turister økt, og øystaten Seychellene i Det indiske hav vil ta del i dette markedet.

Les mer om Kinas enorme vekst som turistmarked i denne artikkelen: "Kinesiske turister bruker mest penger".

Seychellenes president Michel kalte avtalen i dag for "en milepæl i forholdet mellom Seychellene og Kina." Han fremhevet videre den kinesiske hjelpen i utviklingen av den relativt rike afrikanske øystaten. "Den gjensidige visumfrihetsavtalen vil utdype relasjonen vår og bli et eksempel for verden på hvordan to land med en felles visjon kan oppnå et høyere nivå av tillit og samarbeid," sa Michel i sin tale ved underskrivingen.

"Relasjonene mellom Kina og Seychellene har nå kommet opp på et nytt nivå," understreket viseutenriksminister Hangsheng på sin side. "Kinesiske turister vil fortsette å reise til Seychellene, og flere seychellere vil nå reise til Kina," sa Hangsheng. Han la til at dette også ville få stor betydning for volumet av kinesiske investeringer på Seychellene.

Men det er i forhold til antall besøkende at avtalen trolig vil få størst betydning. Seychellene har hittil vært dominert av europeiske turister, men er dermed svært utsatt for økonomiske svininger i Europa. Derfor har øygruppen i flere år søkt nye markeder, særlig i Midtøsten og Asia.

Men satsningen har hittil gått trådt. I fjor reiste det kun 4.500 kinesere til Seychellene, noe som tilsvarte beskjedne 2 prosent av antall besøkende. Med flere direkte flyruter og også visumfrihet, håper imidlertid Seychellene å nærme seg konkurrenten Maldivene, som i fjor klarte å lokke til seg hele 230.000 kinesiske turister til øygruppen utenfor India.    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no