See also:
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 20.01.2014 - Kina registrerer sin laveste vekst på 14 år
» 21.11.2013 - Kina ønsker frihandelsavtale med EU
» 26.09.2013 - Turistlov påbyr kinesere å oppføre seg i utlandet
» 26.08.2013 - Halalturismen blomstrer verden over
» 24.06.2013 - Kineserne vil ha luksusturisme
» 06.05.2013 - Kina øver på visumfrihet, med Seychellene
» 02.04.2013 - Flere nordmenn velger å dra på cruise











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Kinesiske turister på Taiwan
© Jiang/GNU/Kureren
Reise | Økonomi - Kina | Verden

"Kinesiske turister bruker mest penger"

Kinesiske turister i Mexico

© Notimex/Kureren
Kureren, 5. april 2013
- Kineserne har nå blitt det største turistmarkedet i verden og brukte 580 milliarder kroner på utenlandsreiser i 2012. Dette var en økning på hele 40 prosent sammenliknet med året før.

Ifølge en rapport fra Verdens turismeorganisasjon (WTO), overgikk Kina i 2012 USA og Tyskland og ble det landet i verden der borgerne samlet brukte mest penger på reiser til utlandet.

Veksten i den kinesiske økonomien, rask urbanisering og fremveksten av en stor middelklasse med disponibel inntekt er årsakene for fremveksten av Kina som verdens største turistmarked, ifølge rapporten. En oppmykning av lovreguleringer for utreise fra Kina har også ført til at mange millioner kinesere har kunnet begynne å reise til utlandet i løpet av de siste årene.

I 2000 krysset bare ti millioner kinesiske turister grensen og reiste utenlands. I fjor, derimot, var det hele 83 millioner kinesere. På disse tolv årene har også pengebruken til de kinesiske turistene økt tilsvarende med en faktor på åtte. Utenlandsutgiftene til kineserne nådde dermed rekordnivået på 102 milliarder dollar (580 milliarder kroner) i 2012.

Og ifølge WTO-rapporten er det særlig shopping, spesielt luksusvarer, som er blant de viktigste motivene for en utenlandsreise blant kinesiske turister.

Nye økonomier på vei opp
Det er særlig de fremvoksende økonomiske maktene, de såkalte BRICS-landene, som stiger raskt på WTO-rankingen av verdens turistmarkeder. De kjennestegnes alle av en raskt voksende gruppe utenlandsreisende men også av en raskt voksende avgiftsbelastning på reiselivsbransjen.

Russiske turister økte sitt forbruk i utlandet med hele 32 prosent i fjor. Dermed brukte russiske turister 245 milliarder kroner utenlands i 2012, mens Russland krøp opp fra syvende til femteplass på WTO-rankingen.

Den samme trenden registreres i Brasil, som stiger raskt på listen over verdens fremste turistmarkeder. Brasil steg hele 17 plasser på rankingen i fjor, fra nummer 29 i 2011 til 12. plass i 2012. Brasilianske turister brukte 125 milliarder kroner i utlandet i 2012.

"Fremvoksende økonomier fortsetter å lede veksten i etterspørsel etter reiselivsprodukter," konkluderte generalsekretæren i WTO, Taleb Rifai, i dag. "Den imponerende veksten av forbruket til turister fra Kina og Russland reflekterer at en voksende middelklasse i disse landene trer inn i turismemarkedet, noe som uten tvil vil fortsette å forandre verdens turismekart," la Rifai til.

Selv om de høyeste veksttallene i den globale reiselivsindustrien kom fra de fremvoksende økonomiene, viste også de store tradisjonelle markedene positive resultater.

Forbruket på utenlandsreiser for tyskere og amerikanere økte med 6 prosent hver. Britenes forbruk utenlands økte med 4 prosent, og Storbritannia beholdt sin 4. plass på listen over de viktigste turistmarkedene. Canadierne økte forbruket med 7 prosent, mot tre prosent for australierne og japanerne. De eneste landene på WTO-listen med en nedgang i forbruket på utenlandsreiser var Frankrike (-6 prosent) og Italia (-1 prosent).

Ingen av de nordiske landene er med på WTOs rangering av de 15 landene i verden som bruker mest penger i utlandet.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no