See also:
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 01.04.2014 - Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela
» 20.03.2014 - Krisen i Venezuela: 31 drept, 461 såret, 1854 arrestert
» 12.03.2014 - Venezuelas president forbyr nye protester i Caracas
» 28.02.2014 - Venezuela: Karneval mens demonstranter drepes i gatene?
» 20.02.2014 - Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene
» 18.02.2014 - Opposisjonsledere arrestert i Venezuela etter protester
» 09.12.2013 - Chavistene vinner lokalvalget i Venezuela











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Argentinas Cristina Fernández gratulerer Nicolás Maduro (h), som er tatt i ed som Venezuelas president
© Presidencia venezolana/Kureren
Politikk - Venezuela

Maduro innsatt som Venezuelas president

Kureren, 19. april 2013 - Arvtakeren til Hugo Chávez, Nicolás Maduro, er i dag blitt tatt i ed som Venezuelas president i en seremoni som opposisjonen boikottet. Seremonien ble avholdt før valgkommisjonen har avsluttet sin andre opptelling av stemmene.

Maduro, som ifølge offisielle resultater vant søndagens valg med en margin på under 1 prosentpoeng, ble i dag høytidelig tatt i ed som Venezuelas president frem til 2019. Seremonien i nasjonalforsamlingen i Caracas ble overværet av Maduros støttespillere og allierte, blant dem flere internasjonale gjester.

I alt 17 statsledere og regjeringssjefer var med under seremonien, blant annet presidentene fra Argentina (Cristina Fernández), Cuba (Raúl Castro), Bolivia (Evo Morales), Brasil (Dilma Rousseff), Nicaragua (Daniel Ortega) og Iran (Mahmoud Ahmadinejad).

Også utenfor nasjonalforsamlingen var det tusenvis av tilhengere av regjeringspartiet som feiret begivenheten.

Inne var det derimot ikke ett eneste medlem av opposisjonen, som samlet boikottet seremonien. Opposisjonskandidaten Henrique Capriles nekter fortsatt å godta det knappe valgresultatet.

I sin tale refererte Maduro til den alvorlige situasjonen i Venezuela etter søndagens valg, og åpnet så vidt døren til dialog. "Jeg er villig til å snakke med djevelen," sa Maduro med referanse til Capriles, opposisjonskandidaten som vant 49 prosent av stemmene i søndagens valg.

Les mer om valgresultatet i denne artikkelen: "Venezuela: Opposisjonen godtar ikke Maduros knappe seier".

Under Maduros tale klarte en utenforstående å komme seg opp på podiet og ta mikrofonen til den nye presidenten. Mannen rakk kun å rope "Nicolás!" uten å forårsake mer alvorlige konsekvenser. Men Maduro måtte stoppe innsettelsestalen sin i et par minutter.

"Sikkerhetstiltakene har absolutt ikke lyktes," innrømmet Maduro. "Jeg kunne ha blitt skutt her. Enhver borger må forstå at dette er en stor begivenhet som har sine regler og må respekteres," la han til.

Opposisjonen godtar ikke valget
I mellomtiden har opposisjonsleder Capriles besluttet seg for ikke å anerkjenne valgresultatene slik de foreligger. Etter betydelig press fra opposisjonen, blant annet store massemønstringer i Caracas, sa den nasjonale valgkommisjonen (CNE) seg torsdag kveld enig i å gjennomføre en ny opptelling av alle stemmene. Beslutningen ble tatt godt imot av opposisjonslederen.

Den nye opptellingen er i full gang og var ikke ferdig da nasjonalforsamlingen arrangerte edsseremonien til Maduro. Regjeringen har insistert på å holde det planlagte tidsskjemaet for innsettelsen. Capriles fant det derimot respektløst overfor demokratiet å ta en president i ed når valgkommisjonen indirekte har innrømmet at det fortsatt hersker tvil om valgresultatet.

Capriles insisterer derfor på å fortsette å kalle Maduros for en "midlertidig" president. Og selv om opposisjonen boikottet innsettelsesseremonien, oppfordret Capriles sine tilhengere til å feire dagen med musikk, siden dagen i dag tross alt er Venezuelas nasjonaldag.

Les mer om Nicolás Maduro i denne artikkelen: "Venezuela: Tvil om presidentens mentale helse".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no