See also:
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 01.04.2014 - Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela
» 20.03.2014 - Krisen i Venezuela: 31 drept, 461 såret, 1854 arrestert
» 12.03.2014 - Venezuelas president forbyr nye protester i Caracas
» 28.02.2014 - Venezuela: Karneval mens demonstranter drepes i gatene?
» 20.02.2014 - Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene
» 18.02.2014 - Opposisjonsledere arrestert i Venezuela etter protester
» 09.12.2013 - Chavistene vinner lokalvalget i Venezuela











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Slik illustrerte den venezuelanske tv-kanalen 'VTV' valgresultatet
© VTV/Kureren
Politikk - Venezuela

Venezuela: Opposisjonen godtar ikke Maduros knappe seier

Kureren, 15. april 2013 - Valgnatten i Venezuela ble en politisk thriller. Favoritten og arvtakeren til Hugo Chávez, Nicolás Maduro, vant med 50,66 prosent av stemmene mot 49,07 prosent for opposisjonskandidat Henrique Capriles. Men opposisjonen godtar ikke resultatene.

Etter en nervebitende ventetid på fem timer, kunngjorde det omstridte venezuelanske Valgrådet (CNE) at det kunne utpeke fungerende president Nicolás Maduro til seierherre, men med kun 50,66 prosent av stemmene. Da var 99,12 prosent av stemmene hadde blitt talt opp.

Valgseieren var overraskende knapp, og opposisjonskandidat Henrique Capriles nektet å godta resultatet slik det ble presentert av Valgrådet. Likevel annonserte den venezuelanske regjeringen klokken 14 lokal tid (20:30 norsk tid) i dag at Maduro innen kort tid offisielt ville proklameres som valget vinner.

Proklameringen er allerede planlagt på tross av at Capriles ikke godtar resultatene og krever at "alle stemmene må telles igjen én etter én." "Det er du og din regjering som er dagens taper, herr Maduro," ropte Capriles. "Jeg inngår ikke noen pakt med løgn og korrupsjon," la han til i følge den venezuelanske avisen 'El Nacional'.

Capriles avviste resultatet med bakgrunn i 3.200 angivelige uregelmessigheter på valgdagen, slik de ble registrert av opposisjonen. "Jeg kjempet ikke mot en kandidat, men mot maktmisbruket," kommenterte Capriles. "Denne kampen er ikke over. Jeg sier til Venezuela at dette kun er en pause, før vi vet sannheten," la han til.

Det er bare 234.935 stemmer som skiller de to kandidatene, med totalt 7.505.338 til Maduro og 7.270.403 til Capriles, ifølge Valgrådet. Det knappe resultatet kommer etter en hard valgkamp der regjeringspartiet beskyldes for å ha misbrukt statlige midler. Maduro brøt også de venezuelanske demokratinormene ved å holde en pressekonferanse som ble direktesendt på offentlig fjernsyn og radio på selve valgdagen, i går.

Heller ikke Maduros tilhengere kunne skjule sin skuffelse i dag. Til tross at han hadde basert hele sin valgkampanje på minnet om avdøde president Hugo Chávez, fikk Maduro 685.000 færre stemmer enn Chávez i valget i oktober 2012. Maduros valgkamp ble sett på som svak og forvirret, med referanser til det overnaturlige og pinlige geografikunnskaper om eget land. Og det eneste argumentet i valgkampen var lojalitet til avdøde Chávez, som propagandaapparatet i partiet dyrket som en helgen.

Valgoppmøtet var 78,71 prosent, litt lavere enn 7. oktober, da en alvorlig syk Chávez slo Capriles med marginen 55 mot 44 prosent. Capriles godtok den gang dette klare nederlaget som et uttrykk for at folkemajoriteten ønsket at Chávez skulle fortsette å styre landet.

Mens de to blokkene som splitter Venezuela nå går i angrepsposisjon, er det i dag flere stemmer i utlandet som uttrykker bekymring over situasjonen i landet.

EU utstedte i dag en pressemelding der unionen tok seieren til Maduro "til etterretning". Unionen minnet likevel om "viktigheten av å ha et utfall som alle parter aksepterer." Flere europeiske land uttalte seg i samme tonelag, deriblant Frankrike, Storbritannia og Spania, som la til en bekymring over den videre utviklingen i Venezuela.

På den annen side har Kina, Russland og Ecuador i dag tidlig vært svært raske til å gratulere Maduro med seieren.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no