See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 05.12.2013 - Nord-Korea utvider tvangsarbeidsleirene
» 14.08.2013 - Nord- og Sør-Korea enige om å gjenåpne Kaesong
» 05.07.2013 - Nord- og Sør-Korea forhandler gjenåpning av grensepark
» 03.04.2013 - Nord-Korea stenger grensen for sørkoreanske arbeidere
» 26.03.2013 - Nord-Korea retter skytset mot mål i USA og Sør-Korea
» 12.02.2013 - Kina forarget over nordkoreansk prøvesprengning











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Fra demonteringen av atomanlegget i Yongbyon, Nord-Korea
© Keith Luse/US Senate/Kureren
Politikk - Nord-Korea

Nord-Korea reaktiverer alle sine atomanlegg

Det nordkoreanske atomanlegget i Yongbyon i 2008

© Keith Luse/US Senate/Kureren
Kureren, 2. april 2013
- Regimet i Nord-Koreas annonserte i dag at de vil sette i gang igjen alle sine kjernefysiske anlegg, blant dem atomreaktoren i Yongbyon, som ble stengt i 2007. Meldingen kommer som del av en rekke nordkoreanske krigstrusler mot Sør-Korea og USA.

Det offisielle nordkoreanske nyhetsbyrået 'KCNA' publiserte i dag en pressemelding der det informerte om at regjeringen Pyongyang har kunngjort at alle kjernefysiske anlegg i landet nå blir tatt i bruk igjen. Nord-Korea vil slik forbedre sin kjernefysiske kapasitet både "kvalitativt og kvantitativt," het det.

De fleste atomanleggene i Nord-Korea som settes i forbindelse med landets atomvåpenprogram har vært stengt siden juli 2007. Dette gjelder i særlig grad Yongbyon, der det har vært produsert plutonium, og som delvis har blitt demontert. Stengningen kom som resultat av de såkalte sekspartisamtalene, der Nord-Korea gikk med på å avslutte atomvåpenprogrammet sitt i bytte mot gratis oljeleveranser og annen økonomisk støtte.

Gjenåpningen betyr da også i første rekke at det er Yongbyon som skal reaktiveres. Yongbyon anses som sentral for å anrike uran som brukes i andre deler av landets sivile og militære atomprogram.

Omstarten av atomreaktoren er det siste skrittet i opptrappingen av krigsretorikken fra regimet i Pyongyang etter at FN vedtok nye sanksjoner som svar på prøvesprengningen av en nordkoreansk atombombe i februar i år.

Lørdag 30. mars kunngjorde Pyongyang at landet nå anså seg i en "krigstilstand" med Sør-Korea. I forrige uke la Nord-Korea våpenhvilen og ikke-anrepsavtalen med Seoul på is og suspenderte all kommunikasjon med nabolandet. Tidligere hadde Nord-Korea truet med kjernefysiske angrep mot både Sør-Korea og USA.

Mens retorikken er helt annerledes i Sør-Korea, er regjeringen i Seoul bestemt på å ikke fremstå som svak eller skremt i den nye konflikten med nord. Den sørkoreanske regjeringen har advart Pyongyang at den vil svare på eventuelle angrep fra nord "med all makt", og at landet under alle omstendigheter vil fortsette å gjennomføre felles militærøvelser med USA, Sør-Koreas viktigste allierte.

De nye, svært fiendtlige utfallene fra Pyongyang faller sammen med de felles militærøvelsene som USA og Sør-Korea holder jevnlig.

Også amerikanerne er opptatt av å vise sin styrke på Den koreanske halvøy. USA har demonstrativt fløyet B-52 bombefly og fly med stealthteknologi i sørkoreansk luftrom. Amerikanerne har videre sendt et krigsskip som er i stand til å håndtere rakettangrep til området.

Amerikanerne legger stor vekt på å ikke vise svakhet i situasjonen, og Washington spiller etter beste evne ned krigserklæringen fra Pyongyang-regimet. Talsmann Jay Carney for Det hvite hus sier at det ikke finnes noen bevis på betydelige endringer i Nord-Koreas militære posisjoner, men at amerikanerne selvsagt vil fortsette å overvåke situasjonen.

Les mer om Kinas reaksjon på Nord-Koreas aggresjoner i denne artikkelen: "Kina forarget over nordkoreansk prøvesprengning".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no