See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 05.12.2013 - Nord-Korea utvider tvangsarbeidsleirene
» 14.08.2013 - Nord- og Sør-Korea enige om å gjenåpne Kaesong
» 05.07.2013 - Nord- og Sør-Korea forhandler gjenåpning av grensepark
» 02.04.2013 - Nord-Korea reaktiverer alle sine atomanlegg
» 26.03.2013 - Nord-Korea retter skytset mot mål i USA og Sør-Korea
» 25.02.2013 - Sør-Koreas nye president tatt i ed
» 12.02.2013 - Kina forarget over nordkoreansk prøvesprengning











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Kaesong industripark i Nord-Korea
© Mimura/GNU/Kureren
Politikk | Økonomi - Nord-Korea | Sør-Korea

Nord-Korea stenger grensen for sørkoreanske arbeidere

Nord-Koreas leder Kim Jong un

© Nord-Korea/Kureren
Kureren, 3. april 2013
- Som et ytterligere skritt i krigsretorikken mot Sør-Korea, har regimet i Pyongyang annonsert at de vil stenge adgangen for sørkoreanske arbeidere ved industriparken Kaesong. Kaesong administreres i felleskap av de to koreanske statene.

Det nordkoreanske regimet blokkerte i dag adgangen for sørkoreanske industriarbeidere til Kaesong, men presiserte at de som allerede er i industriparken vil få lov til å slippe ut. Regjeringen i Seoul anslår at omlag 800 arbeidere var i komplekset da det ble stengt, sa det sørkoreanske nyhetsbyrået 'Yonhap' i dag.

Industriparken forvaltes av begge land i fellesskap, og den anses som den viktigste kilden for utenlandsk valuta for det nordkoreanske regimet. Fellesanlegget har vært i normal funksjon helt til i dag, på tross av at Nord-Korea har kommet med svært konkrete krigstrusler mot naboen i sør.

Kaesong industripark ble opprettet i 2004 og ligger inne i Nord-Korea, nær grensen mot Sør-Korea. Den huser rundt 120 sørkoreanske firmaer og sysselsetter rundt 50.000 nordkoreanere og cirka tusen sørkoreanere. De fleste sørkoreanerne jobber som fagarbeidere, med opplæring eller i ledelsen. Så langt har Kaesong vært det viktigste symbolet på et samarbeid mellom de to landene.

Nesten fem hundre sørkoreanske arbeidere krysser grensen daglig for å få adgang til anlegget. Nå forsikrer myndighetene i Sør-Korea at de vil gjøre alt som er nødvendig for å ivareta sikkerheten for sine innbyggere som fortsatt er i Kaesong.

Men det er ikke første gang at den nordkoreanske regjeringen blokkerer adgangen til Kaesong. Industriparken ble også stengt i 2009 i protest mot de jevnlige felles militærøvelsene mellom USA og Sør-Korea.

Pyongyang-regimet har økt presset og trusselnivået mot Sør-Korea og USA siden FN vedtok nye sanksjoner mot landet som følge av Nord-Koreas atomprøvesprengning i februar.

I går kunngjorde Pyongyang at de ville gjenoppta driften ved den kjernefysiske reaktoren Yongbyon, en hjørnestein i landets kjernefysiske program for anriking av uran, som ble stengt i juli 2007. På lørdag 30. mars erklærte Nord-Korea at det var i en "krigstilstand" med Sør-Korea og suspenderte eksisterende våpenhviler og ikke-angrepspakter med naboen i sør.

Forrige uke truet den nordkoreanske ledelsen til og med med et atomvåpenangrep mot amerikanske og sørkoreanske mål.

FNs generalsekretær, sørkoreanske Ban Ki-moon, advarte tirsdag nordkoreanerne at det ikke går an å bruke trusler om atomvåpenangrep som jevnlige utfall og som et spill. Ban ba videre om en innkalling til hastesamtaler mellom partene for å løse krisen.

I mellomtiden har Kina, Nord-Koreas eneste gjenværende allierte, oppfordret alle parter til å bruke fornuften og sendt en forhandlingsdelegasjon.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no