See also:
» 02.01.2014 - Hellas innfører sparepolitikk i EU-presidentskapet
» 01.11.2013 - Hellas: Ny rasismelov skal stoppe fascistpartiet
» 16.10.2013 - Greske fascister mister parlamentarisk immunitet
» 03.10.2013 - Vil det lykkes å forby fascistpartiet i Hellas?
» 03.10.2013 - Leder: Vi må støtte Hellas i kampen mot fascismen
» 28.09.2013 - Opprørsalarm i Hellas etter fengsling av fascistlederne
» 27.09.2013 - Fascistene "truer" med å forlate parlamentet i Hellas
» 23.09.2013 - Hellas renser politiet for fascister











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Moret seg: Teodoros Pangalos i 1999, da han var gresk utenriksminister
© Rådet for Den Europeiske Union/Kureren
Politikk - Hellas

Hellas avlyttet diplomater fra USA

Overvåket: Den amerikanske ambassaden i Aten

© US State dept/Kureren
Kureren, 29. oktober 2013
- Også amerikanerne er blitt avlyttet av sine allierte. "Jeg har hatt det veldig morsomt," sier den tidligere utenriksministeren i Hellas, Teodoros Pangalo, med henvisning til opptak den greske etterretningen gjorde av samtalene til USAs ambassadør i Aten.

Pangalo kunne i dag bekrefte at også grekerne har drevet med omfattende overvåkning av NATO-partner USA og landets ambassade i Aten. Det dreide seg både om avlytting av ambassadens telefonlinjer og romavlytting, og amerikanerne synes å ha vært like skjødesløse som dagens europeiske politikere.

"Jeg moret meg veldig med å lytte på samtalene til USAs ambassadør i Aten med kollegaen hans i Ankara og sentralen i USA, som den greske etterretningen hadde tatt opp," sa Pangalos i dag til den greske nyhetsradiokanalen Vima FM. Pangalo var gresk utenriksminister i perioden 1996-99.

I de interne samtalene hadde den amerikanske ambassadøren snakket både om Pangalos og gresk politikk, og brukt "uttrykk som ikke egner seg for de yngre" i sine beskrivelser av grekerne, ifølge eksministeren.

"What is this motherfucker Pangalos doing?" siterer Pangalos den amerikanske ambassadøren på engelsk, med referanse til samtaler mellom USAs ambassader i Hellas og Tyrkia. Dette skal ha vært gjennomgangstonen mellom de amerikanske diplomatene, humret Pangalos i radiointervjuet, som understreket at han synes amerikanerne generelt var "vennlige typer".

Pangalos sier at det var en selvfølge at man også spionerte på sine allierte, ikke minst for bedre å forstå dem og vite hvor man hadde dem. Også USAs ambassade i Tyrkia skal ha blitt avlyttet av den greske etterretningen, EYP. Den tidligere ministeren gikk ut fra at de andre europeiske allierte til USA fulgte samme praksis.

Ifølge Pangalos var det flere ministere i den greske regjeringen, inkludert statsministeren, som trolig fikk forelagt seg opptakene EYP hadde gjort av amerikanerne. Den tidligere ministeren presenterer opptakene mest som underholdning, som han hørte på mens han slappet av med en kaffe og moret seg.

Pangalos kommer ikke med noen avsløringer om hva som ble sagt og hvilke hemmeligheter grekerne fikk del i, med unntak av diplomatenes språkbruk. Tvert imot ønsker han å avdramatisere hele avlyttingen blant venner og allierte.

Han konkluderer at hele avlyttingsaksjonen ikke ga mange interessante resultater. Grekerne hadde ikke fått erfare mer enn det som er allment kjent om amerikanske utenrikspolitikk, konkluderte Pangalos i intervjuet på Vima FM. Likevel uttrykte Pangalos en viss stolthet over at den greske etterretningstjenesten klarte å trikse ut amerikanerne.

Men ikke alle i Hellas tar like lett på den tiltagende spionasjen mellom allierte som tidligere utenriksminister Pangalos.

Teodor Dritsas fra det greske venstrepartiet Syriza påpekte overfor Vima FM at, "dersom Pangalos syntes det var morsom å lytte på de amerikanske diplomatene slå om seg med uttrykk som ikke er egnet for mindreårige, så kan vi bare forestille oss hvor mange andre statstjenestemenn som har det 'moro' på den sammen måten." Dritsas viser til den omfattende overvåkningen av vanlige borgere i Europa og ellers i verden, utført av blant annet amerikanske NSA.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no