See also:
» 05.03.2014 - Mest vold mot kvinner i Norden, minst i katolske land
» 04.02.2014 - Norge er versting i Europa på transpersoners rettigheter
» 12.12.2013 - Studie: "Midlertidige stillinger gir færre ansatte"
» 12.12.2013 - EU-domstolen forkaster trolig datalagringsdirektivet
» 03.12.2013 - Verdens korrupsjonskart bryter med fordommer
» 07.11.2013 - EU-domstol sier homoseksualitet er asylgrunnlag
» 18.10.2013 - Oslofolk blant Europas mest fornøyde med byen sin
» 10.10.2013 - 43 millioner europeere har for lite mat











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Menneskehandel er den nest største ulovlige industrien i verden, like etter narkotikahandel, ifølge FN
© Transparencia Activa/Kureren
Samfunn - Europa

"880.000 holdes som slaver i dagens Europa"

Kureren, 14. oktober 2013 - En ny rapport fra Strasbourg tegner et tragisk bilde av kriminaliteten i dagens Europa, der minst 880.000 mennesker holdes som slaver. Nesten en tredjedel av disse, rundt 270.000 mennesker, blir systematisk utnyttet seksuelt i bordeller spredt over hele kontinentet.


Disse 270.000 mest utsatte kommer fra fattige verdenshjørner, er for det meste kvinner og mange av dem mindreårige. De er blitt lurt med falske løfter om arbeid i rike europeiske land. Dette er en av de mest urovekkende avsløringene i studien, utarbeidet av Europaparlamentets kommisjon for organisert kriminalitet, korrupsjon og hvitvasking.

Rapporten vil bli diskutert denne uken i Strasbourg, og de nye tallene viser at det finnes en sjokkerende stor underjordisk sektor i Europa, som håndterer enorme summer av svarte penger i et av verdens rikeste områder.

Studien påpeker at det i Europa finnes rundt 3.600 kriminelle organisasjoner som genererer et overskudd på 25 milliarder euro årlig (197 milliarder kroner) kun med menneskehandel; enten som svart arbeidskraft eller til seksuell utnyttelse. Til sammen kontrollerer disse mafiabandene livene til anslagsvis 880.000 mennesker, som holdes under slaveriliknende forhold. Dette er mer enn hele befolkningen på Kypros.

I tillegg anslår studien at den ulovlige handelen med organer og eksotiske dyr genererer ytterligere 26 milliarder euro i året (205 milliarder kroner) for disse organisasjonene.

Men inntektene til kriminelle organisasjoner som driver med datakriminalitet er fortsatt enda større. Ekspertene i Strasbourg anslår at skadene forårsaket av såkalt "cyberkriminalitet" i Europa utgjører minst 290 milliarder euro per år (2.288 milliarder kroner).

Dokumentet understreker videre at det i dagens Europa sirkulerer 10 millioner ulovlige våpen som "kan bety en alvorlig fare for sikkerheten til innbyggerne og for de som er ansvarlige for å straffeforfølge forbrytelser."

Korrupsjon i offentlig sektor
Rapporten understreker at også korrupsjonen er en "alvorlig trussel" i hele Europa. Ekspertene i Strasbourg har registrert 20 millioner tilfeller av korrupsjon bare i offentlig sektor i EU-landene. Og de regner ut at skadene denne korrupsjonen forårsaker ligger på minst 120 milliarder euro (946 milliarder kroner).

Ekspertene ber derfor om et større samarbeid på tvers av grensene mellom politi og rettsvesen og krever at skatteparadisene på kontinentet må avvikles for å løse de enorme problemene med organisert kriminalitet og korrupsjon. Mye av omsetningen fra denne kriminaliteten havner nettopp i skatteparadisene.

Andre forslag i rapporten er å kriminalisere kjøp av stemmer ved valg i hele Europa, og at personer som er dømt for korrupsjon eller hvitevasking ikke kan motta offentlige oppdrag eller kontrakter i en periode på minst fem år.

Kommisjonen går inn for også å skape homogene lover i alle EU-landene for å forsvare og beskytte personer som varsler om korrupsjon, menneskerettighetsbrudd eller datakriminalitet. Europaparlamentets kommisjon forlanger at slike varslere ikke må bli behandlet som kriminelle, selv om de avslører ugjerninger i offentlig sektor eller i store bedrifter.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no