See also:
» 27.03.2014 - Italias 109 provinser skal vingeklippes
» 21.03.2014 - Venezia: 89 prosent ønsker løsrivelse fra Italia
» 18.03.2014 - Venezia: Stor deltakelse i folkeavstemning om løsrivelse fra Italia
» 12.03.2014 - Renzis første suksess: Italia får ny valglov og skattelette
» 04.03.2014 - Italia: Opposisjonsleder Beppe Grillo dømt til fengsel
» 28.02.2014 - Roma kun fem timer fra konkurs
» 21.02.2014 - Folkeflertallet er mot Italias nye statsminister Renzi
» 17.02.2014 - Matteo Renzi "kupper" seg til statsminister i Italia











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Senatet i Roma: En senatskomité stemte i dag for å anbefale å utestenge Silvio Berlusconi
© Senato della Repubblica/Kureren
Politikk - Italia

Italias senat: "Ciao Berlusconi"

Silvio Berlusconi i Senatet den 2. oktober 2013

© Senato della Repubblica/Kureren
Kureren, 4. oktober 2013
- En senatskomité stemte i dag for å utestenge Silvio Berlusconi fra Italias senat på grunn av fengselsdommen mot ham. Berlusconis parti har fordømt at vedtaket fulgte "et manus som allerede var skrevet". Beslutningen må nå godkjennes enda en siste gang i senatet, trolig om ti dager.

"Vi har besluttet å foreslå for Senatet at det godkjenner utestengingen av senator Silvio Berlusconi," erklærte formannen for senatskomiteen, Dario Esteban, etter avstemningen.

Den aller siste avgjørelsen ligger nå i senatet selv, når senatorene skal bestemme seg om de vil bekrefte komiteens anbefaling. Det ville bety at Il Cavaliere taper sin immunitet etter at han ble dømt til fire års fengsel og fem års utestengning fra politiske verv etter å ha bli funnet skyldig i skatteunndragelse i den såkalte Mediaset-saken.

Senatet er dominert av partier som står i opposisjon til Berlusconi, selv om partiet hans er del av en samlingsregjering. Ifølge italiensk lov er senatet forpliktet il å utestenge politikere som har fått en rettskraftig fengselsdom, noe senatsflertallet synes å være innstilt på.

Senatet har allerede stemt over utestengingen av Berlusconi en gang, og da var regjeringspartnerne med på flertallet som anbefalte en utestengning. Derfra ble saken sendt til en senatskomité, som i dag ga sin forventende anbefaling. Innen om lag ti dager vil senatet deretter kunne gjøre sitt endelige vedtak.

Men Berlusconi kjemper fortsatt mot en utestengelse fra senatet, som også i praksis vil bety slutten på hans aktive rolle som italiensk toppolitiker.

På torsdag hadde Berlusconi et møte med medlemmer av sitt eget parti Frihetens folk (PdL), og han kunngjorde at han ikke ville komme til Senatet i dag for å høre en forventet "urettferdig dom." "Vi har sendt en klage der vi sier at vi ikke kan anse disse dommerne som upartiske fordi de har allerede offentlig har uttrykt sine meninger, og vi har sendt en appell til EU-domstolen," la han til.

"Dommen er et resultat av et godt strukturert prosjekt for å eliminere ledere for sentrum-høyre," la Berlusconi til. Han var sikker på at han ville få senatsvedtaket annullert av retten i Strasbourg, ifølge den italienske avisen La Stampa.

Da Italias tidligere statsminister ble spurt om hans æra nå kunne være over, svarte han, "forhåpentligvis", fordi det hadde vært godt å hvile. Men Berlusconi la til at han i alle fall ville forsette i den italienske politikken.

Berlusconis fall om ti dager
Italienske medier anslår i dag at avstemningen i senatet om å utestenge Berlusconi vil finne sted rundt den 15. oktober. Det er samme dag som er fristen for Berlusconi for å bestemme seg hvordan han vil sone dommen han fikk for omfattende skatteunndragelser.

Høyesterettsdommen var opprinnelig på fire års fengsel, men takket være et amnesti er den nå blitt redusert til ett år.

Siden partilederen er over 70 år - han ble 77 år på søndag - vil ikke Berlusconi måtte sette sine bein i fengsel. Han kan velge mellom å sone hjemme eller jobbe som sosialarbeider i en frivillig organisasjon. Domstolen har krevd at PdL-lederen bestemmer seg for hvordan han skal avtjene straffen sin innen 15. oktober. Mange spekulerer i dag i at eksstatsministeren vil velge å sone som sosialarbeider i et senter for narkotikamisbrukere som blir drevet av en gammel venn.

Loven som trolig vil utestenge Berlusconi fra senatet ble vedtatt i fjor etter forslag fra regjeringen til Mario Monti. Loven sier at det ikke kan sitte noen som er blitt dømt til fengsel til i mer enn to år i det italienske senatet. Men et senatsflertall kan fortsatt hindre en slik utestengning.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no