See also:
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 01.04.2014 - Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela
» 20.03.2014 - Krisen i Venezuela: 31 drept, 461 såret, 1854 arrestert
» 12.03.2014 - Venezuelas president forbyr nye protester i Caracas
» 28.02.2014 - Venezuela: Karneval mens demonstranter drepes i gatene?
» 20.02.2014 - Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene
» 18.02.2014 - Opposisjonsledere arrestert i Venezuela etter protester
» 09.12.2013 - Chavistene vinner lokalvalget i Venezuela











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Venezuelas president Nicolás Maduro
© MPPRE/Kureren
Politikk - Venezuela

USA nekter Venezuelas president å fly over sitt luftrom

Venezuelas utenriksminister Elías Jaua Milano

© MPPRE/Kureren
Kureren, 20. september 2013
- Bare noen dager før Venezuelas president Nicolás Maduro skal på statsbesøk til Kina, har amerikanske myndigheter nektet det venezuelanske presidentflyet tilgang til luftrommet over Puerto Rico, ifølge Venezuelas utenriksminister Elías Jaua Milano.

"Vi fordømmer dette som enda en imperialistisk aggresjon mot regjeringen i Venezuela. Ingen har lov til å nekte et fly som transporterer en statsleder på en internasjonal reise retten til overflygning," sa utenriksministeren til mediene i Caracas i går.

Venezuelas utenriksminister la til at det ikke finnes gyldige argumenter for å forby presidentflyet tilgang til USAs luftrom. "Vi er på utkikk etter andre rutealternativer. Dette vil ikke hindre oss til å reise til Kina," insisterte Milano.

Ministeren la til at "det ikke finnes noen stormakt som kan hindre den venezuelanske regjeringen i å fortsette å bygge en multipolar verden. Samme hvilken rute som velges, Venezuela skal komme seg til Kina."

Ifølge Milano vurderer nå den venezuelanske regjeringen hvordan den skal svare på "USAs aggresjon" mens den avventer eventuell videre utvikling i saken. "For øyeblikket er det vår representant ved Venezuelas ambassade i USA, Calixto Ortega, som er ansvarlig for å kommunisere med USAs myndigheter for å avklare situasjonen."

Venezuela som "stormakt"
Også president Nicolás Maduro uttalte seg i går til venezuelanske medier. Presidenten sa at "det å nekte et statsoverhode tilgang til luftrommet til et territorium de har kolonisert, slik som Puerto Rico, det er en stor feil."

Og til tross for det amerikanske avslaget, har Maduro bekreftet at han vil gjennomføre sitt offisielle besøk til Kina denne helgen. Myndighetene i Caracas har ikke gitt videre detaljer om reiseplanene.

"Besøket til Kina har en svært høy strategisk betydning for utviklingen av Venezuela som stormakt i Latin-Amerika i de kommende tiårene," hevdet den venezuelanske statslederen da han prøvde å forklare grunnen for Kina-besøket.

Maduro kunngjorde at agendaen i Beijing "omfatter møter med Kinas president Xin Jinping, landets statsminister og ledende tjenestemenn i landet, for å diskutere og bli enige om et sett av planer." Han utdypet ikke hvilke "planer" dette dreide seg om og hvorfor dette skulle hjelpe Venezuela med å bli en "stormakt".

Denne nye diplomatiske krisen mellom Venezuela og USA skjer kun tre måneder etter at flere europeiske land nektet å åpne sitt luftrom til Bolivias president Evo Morales. Handlingen ble fordømt av flere latinamerikanske land, deriblant Venezuela.

I begynnelsen av juli, da Morales reiste tilbake fra et offisielt besøk i Russland, nektet Portugal, Spania, Frankrike og Italia president Morales å fly over luftrommene sine på grunn av mistankene om at den amerikanske varsleren Edward Snowden, som tjenestegjorde på National Security Agency i USA, var ombord i det bolivianske presidentflyet. Flere av landene har siden beklaget forbudet overfor Bolivia.

Les mer om saken i denne artikkelen: "Bolivia rystes av 'kidnappingen' av presidenten i Europa".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no