See also:
» 17.04.2015 - "Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"
» 15.04.2015 - Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne
» 15.04.2015 - Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land
» 13.04.2015 - Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga
» 12.04.2015 - Sør-Korea lokker med ville matopplevelser
» 11.04.2015 - Rekordvekst i turisme til Portugal
» 10.04.2015 - Peru oppdages som gourmetland
» 09.04.2015 - Qatar investerer 65 milliarder i turismeboom











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Victoriafallene står på Unescos verdensarvliste
© Véronique Dauge/Unesco/Kureren
Reise - Zimbabwe

Zimbabwe skal bygge "Disneyland" ved Victoriafallene

Zimbabwes turismeminister Walter Mzembi

© Zim govt/Kureren
Kureren, 28. august 2013
- Mugabe-regimet i Zimbabwe, som er utsatt for sanksjoner fra Vesten, overrasker med å annonsere at landet skal investere i et stort turismekompleks ved verdensarvstedet Victoriafallene. Konkret planlegges "et Disneyland" ved den viktige turistattraksjonen.

Den avtroppende samlingsregjeringen i Zimbabwe, ledet av landets nylig gjenvalgte president Robert Mugabe, avslutter sitt virke med å annonsere ambisiøse planer. "Vi ønsker å bygge et Disneyland ved Victoriafallene," annonserte landets turismeminister Walter Mzembi, ifølge det statlige nyhetsbyrået New Ziana.

Ifølge regjeringen i Harare er det blitt "reservert 1200 hektar ved siden av Victoriafallene og i nærheten av den internasjonale flyplassen på stedet." Minister Mzembi annonserte i tillegg at det på området vil bygges "hoteller, kasinoer og en frisone for banker, der også befolkningen i Zimbabwe vil kunne åpne en konto."

Regjeringsprosjektet ved Zimbabwes største turistattraksjon skal ha et totalbudsjett på 300 millioner dollar (1,8 milliarder kroner), og skal ende opp i Afrikas største fornøyelsespark, eller "et Disneyland" som minister Mzembi kaller det.

Ministeren røpte ikke hvordan dette skulle finansieres. Zimbabwe har kronisk dårlig økonomi og svært få valutareserver, og det er fortsatt sanksjoner fra de fleste vestlige land rettet mot landet i Det sørlige Afrika.

Victoriafallene ligger på grensen mellom Zambia og Zimbabwe, og det er turismeinfrastruktur på begge sider av grensen. De mektige fossefallene, som har stått på Unescos verdensarvliste siden 1989, er det mest besøkte reisemålet i begge landene og ses på som en motor for å blåse liv i turismen i denne regionen.

Og det er i ferd med å lykkes.

Victoriafallene er akkurat nå gjestgiver for den store årlige konferansen til Verdens turismeorganisasjon (UNWTO), med delegasjoner fra 65 land ifølge minister Mzembi. Allerede i forbindelse med dette store arrangementet har Zambia og Zimbabwe investert mye i å oppgradere fasilitetene ved Victoriafallene. Et nytt kongressenter er blitt bygd og hele området er forsynt med et fritt trådløst nettverk.

Både Zambia og Zimbabwe har identifisert reiselivet som én av fire sektorer det skal satses på for å få fart på den økonomiske veksten. Og særlig i Zimbabwe er det nødvendig med ny vekst etter et tiår med økonomisk kaos. Og med en nedgang i den politiske volden i landet, har også Zimbabwe klart å begynne å gjenopplive turismen. Ifølge turismedepartementet i Harare har antall utenlandske reisende til landet økt med 13 prosent hittil i år.

De eksisterende turismefasilitetene ved Victoriafallene står da også i skarp kontrast til resten av landet. Her er det investert i ny bygningsmasse, stabil energiforsyning og gode teletjenester. En slik luksus finner man ikke i hovedstaden Harare, og slett ikke i landets nest største by, Bulawayo, der selv tilgangen til strøm og vann har kollapset.

Likevel er planene om store investeringer ved Victoriafallene stort sett blitt tatt godt imot i Zimbabwe, der alle er enige om behovet for ny vekst og nye arbeidsplasser. Om Disneykonsernet er fornøyd med omtalen, har Kureren ikke undersøkt. Og det er også åpent hvordan Unesco vil reagere på en massiv utbygging kloss på en lokalitet med verdensarvstatus.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no