See also:
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 01.04.2014 - Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela
» 20.03.2014 - Krisen i Venezuela: 31 drept, 461 såret, 1854 arrestert
» 12.03.2014 - Venezuelas president forbyr nye protester i Caracas
» 28.02.2014 - Venezuela: Karneval mens demonstranter drepes i gatene?
» 20.02.2014 - Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene
» 18.02.2014 - Opposisjonsledere arrestert i Venezuela etter protester
» 09.12.2013 - Chavistene vinner lokalvalget i Venezuela











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Opptøyer i Caracas startet i går kveld
© @mintina/Kureren
Politikk - Venezuela

Flere døde i valgkaos i Venezuela

Henrique Capriles på valgdagen, 14. april

© Capriles/Kureren
Kureren, 16. april 2013
- Minst sju er blitt drept i kamper mellom tilhengere av den angivelige valgvinneren og opposisjonen, som ikke godtar valgresultatet. Fungerende president Nicolás Maduro nekter å foreta en ny opptelling, slik USA, EU og opposisjonen krever.

Situasjonene ser ut til å komme stadig mer ut av kontroll i Venezuela etter det ytterst knappe offisielle resultatet etter søndagens valg. Regjeringspartiet hevder at Maduros seier med 50,66 prosent av stemmene er endelig, mens opposisjonen hevder at det kun er juks som har ført til at Henrique Capriles ikke ble utpekt til valgets vinner.

Tilhengere av de to uforsonlige politiske blokkene har støtt sammen i voldelige protester i hele landet i natt og i dag, der opposisjonen høylydt har krevd en ny opptelling av stemmene. Venezuelas statsadvokat Luisa Ortega Díaz rapporterer i dag at de landsomfattende sammenstøtene hittil har etterlatt syv døde og 61 sårede.

Det offisielle venezuelanske nyhetsbyrået 'AVN' hadde tidligere rapportert om fire dødsfall i delstatene Miranda, Táchira og Falcóny. 135 innbyggere er blitt arrestert, angivelig involvert i voldelige handlinger, og skal fremstilles for retten på onsdag.

Presidenten i nasjonalforsamlingen og nummer to i regjeringspartiet, eksløytnanten Diosdado Cabello, ga ordre om å starte en etterforskning omkring voldsutbruddet, og anklager opposisjons kandidat Henrique Capriles for å ha utløst det. "Fire små, rike gutter skal ikke få lov til å rote til hele landet," uttalte Cabello.

Fungerende president Maduro har samtidig annonsert at han vil "være tøff" mot det han kaller "fascisme". Maduro sa dette i sammenheng med at han forbød en protestmarsj som opposisjonen hadde annonsert for i morgen. Opposisjonen planlegger å marsjere opp til hovedkvarteret til den nasjonale valgkommisjonen i Caracas, der de lydhøyt vil legge frem sitt krav om ny opptelling.

Imens har Capriles uttalt at det ikke er hans tilhengere som er ansvarlig for volden i gatene. Derimot var det Maduros regjering selv som hadde lansert en bølge av vold og kaos for å trekke oppmerksomheten bort fra nødvendigheten av å telle opp stemmene på ny, anklaget opposisjonslederen.

Internasjonal støtte
Ifølge de offisielle resultatene, vant etterfølgeren til avdøde Hugo Chávez, Nicolás Maduro, søndagens valg med kun 50,66 prosent av stemmene, mens Capriles fikk 49,07 prosent. Opposisjonens krav om en ny opptelling har derfor fått mye støtte internasjonalt.

USA kunngjorde i dag at de nekter å anerkjenne Maduro som Venezuelas nye president. USAs utenriksdepartement bekrefter i dag at de drøfter situasjonene i Venezuela kontinuerlig med Den europeiske union (EU) og Organisasjonen av amerikanske stater (OAS).

"Det er vanskelig å begripe at den nasjonale valgkommisjonen har anerkjent Maduro som vinner av valget uten å vente på den endelige opptellingen," kommenterte talsmannen i USAs utenriksdepartement, Patrick Ventrell.

Også EU minnet om "viktigheten av å ha et utfall som alle parter aksepterer." Flere europeiske land uttalte seg i går i samme tonelag, deriblant Frankrike, Storbritannia og Spania, som la til en bekymring over den videre utviklingen i Venezuela.

Derimot har mange latinamerikanske land, blant dem Mexico, Colombia, Bolivia og Ecuador, allerede gratulert Maduro med valget og som Venezuelas nye president. Utenfor Latin-Amerika er det først og fremt Kina og Russland som så langt har gratulert Maduro med seieren.

Les mer om valget i Venezuela i denne artikkelen: "Venezuela: Opposisjonen godtar ikke Maduros knappe seier".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no