See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 18.10.2013 - Afrikanske land begynner å forlate FN-domstol
» 20.06.2013 - Kenyatta må i retten over krigsforbrytelser
» 09.03.2013 - Kenyatta vinner hårfint i Kenya
» 07.03.2013 - Nervøst i Kenya etter langsom stemmeopptelling
» 04.03.2013 - Mot spennende opptelling i Kenya
» 22.02.2013 - Observatører roser valgforberedelsene i Kenya











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Kenyas president Uhuru Kenyatta
© Uhuru Kenyatta campaign/Kureren
Politikk - Kenya

Kenyatta tatt i ed som Kenyas president

Kureren, 9. april 2013 - Uhuru Kenyatta ble i dag tatt i ed som Kenyas president etter at høyesterett bekreftet at valgseieren hans hadde vært legitim. Flere afrikanske statsledere og titusenvis av mennesker var vitne til seremonien på det nasjonale fotballstadion i Nairobi.

Det var en stor og verdig nasjonal seremoni med et enormt og jublende publikum da Kenyata i dag ble tatt i ed som president for Kenya. Blant internasjonale og nasjonale gjester på stadion var det kun én som glimret med sitt fravær. Statsminister Raila Odinga, som hadde vært Kenyattas motkandidat og klagd inn valgresultatet til høyesterett, nektet å være med å hylle den nye presidenten.

Innsettelsesseremonien setter punktum for en svært lang valgprosess, som begynte den 4. mars. Ifølge den uavhengige kenyanske dagsavisen 'Daily Nation', var det et dusin afrikanske statsledere som overvar seremonien, blant dem presidentene i Nigeria, Tanzania, Etiopia, Uganda, Somalia, Rwanda og Sør-Sudan.

Gjennom hele seremonien ble Kenyatta fulgt av sin høyre hånd og politiske frende, William Ruto. Begge er tiltalt av Den internasjonale straffedomstolen (ICC) for forbrytelser mot menneskeheten. Anklagen kom som følge av volden etter valget i Kenya for fem år siden, men begge nekter for anklagene.

ICC-rettssaken har fått mye internasjonal oppmerksomhet og skal starte i to dager. Det er ikke umulig at Kenyatta selv må vitne i retten i slutten av året, og da blir han i så fall den første sittende statslederen som gjør dette.

Et rolig, men spennende valg
Ifølge de offisielle resultatene fra valget i Kenya, som etter lange forsinkelser i opptellingen ble kunngjort den 9. mars, fikk Uhuru Kenyatta 50,7 prosent av stemmene. Mot forventningene, vant han dermed presidentvalget allerede i første runde av valget. Den andre hovedkandidaten, statsminister Raila Odinga, fikk 43,28 prosent av stemmene.

Les mer om valget i Kenya i denne artikkelen: "Kenyatta vinner hårfint i Kenya".

Etter at han i mars ble utropt til seierherre, uttalte Kenyatta at han var spesielt fornøyd med at det kenyanske valget hadde gått fredelig for seg, til tross for dystre spådommer i mange vestlige medier og en lang og slitsom prosess for å telle alle stemmene.

"Vi gjorde vår plikt og møtte opp, vi stemte på fredelig vis, vi opprettholdt orden og respekt for lovene og vi klarte å bevare samholdet i samfunnet," sa Kenyatta. "Det er dette som er den egentlige seieren i dag. En seier for nasjonen vår. En seier som viser alle at Kenya endelig har blitt moden."

Men valgseieren ble utfordret av motkandidaten, Odinga, som klaget inn resultatet til kenyansk høyesterett. Men retten bekreftet valgkommisjonens resultat og dermed Kenyattas valgseier den 30. mars.

Kenyatta er sønn av Kenyas første president etter uavhengigheten fra Storbritannia, Jomo Kenyatta, og arving til en av de største formuene i Kenya. Den nye presidenten, som er 51 år gammel, er den yngste presidenten i landets historie.

Nå forventes at den nye presidenten kunngjør de nye medlemmene av regjeringen på onsdag. Ifølge flere kenyanske medier, forventes det at tre tidligere ministrene kan gjøre et comeback som statsråder i den nye regjeringen. Ifølge 'The Nation' sa kilder nær Kenyatta i dag at det dreier seg om tidligere miljøvernminister Chirau Mwakwere, vannminister Charity Ngilu og likestillingsminister Naomi Shaban.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no