See also:
» 11.04.2014 - India: Verdens største valg er i gang
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 07.11.2013 - "Saudi-Arabia har atombomber på lager i Pakistan"
» 05.07.2013 - Pakistan gjeninnfører dødsstraffen
» 13.05.2013 - Sharif vil snu pakistansk politikk på hodet
» 10.05.2013 - Spenning og frykt dagen før valget i Pakistan
» 03.05.2013 - Pakistan rystes av flere politiske drap
» 17.04.2013 - Pakistan: Musharraf får ikke stille til valg











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Pakistans ekspresident, Pervez Musharraf, ankom Islamabad i dag
© @P_Musharraf/Kureren
Politikk - Pakistan

Musharraf tilbake i Pakistan som presidentkandidat

Pervez Musharraf (v) ankom Islamabad i dag

© @P_Musharraf/Kureren
Kureren, 24. mars 2013
- Etter fire år i eksil, kom Pakistans tidligere president Pervez Musharraf i dag tilbake til hjemlandet for å delta i presidentvalget neste mai. Musharraf trosser dødstrusler og flere rettssaker mot ham i Pakistan.

Pakistans tidligere militærleder har oppholdt seg i selvpålagt eksil i London og Dubai i fire år etter at mistet makten i 2009. Nå har han kommet tilbake til Pakistan med ett klart mål: å lede partiet sitt All Pakistan Muslim League i det neste parlaments- og presidentvalget, som skal finne sted 11. mai.

Siden han forlot landet i 2009, har Musharraf blitt stevnet til flere pågående rettssaker. Blant annet er han anklaget for å ikke ha forhindret drapet på tidligere statsminister Benazir Bhutto i desember 2007. Musharraf skal angivelig ikke ha satt i verk nok sikkerhetstiltak for å beskyte sin politiske motstander.

Men den tidligere presidenten har lagt igjen en kausjon i retten, slik at han unngår å bli fengslet med det første. Etter at Musharraf i dag landet i Islamabad, har han en frist på ti dager for å møte personlig i retten.

Derimot har Taliban ikke vært like storsinnede. Gruppen av de såkalte pakistanske talibanerne har publisert en video der en kommandogruppe truer med å drepe Musharraf. Ekspresidenten anklages for å ha hjulpet USA og gitt amerikanerne lov til lede militære operasjoner mot Afghanistan og de islamistiske terroristene fra pakistansk territorium.

Like før Musharrafs ankomst til Pakistan i dag, ble det utført et attentat der 17 pakistanske soldater mistet livet i Waziristan, en fjellregion i det nordvestlige Pakistan, på grensen til Afghanistan, der taliban er aktiv.

Ifølge den pakistanske avisen 'The Nation', ble Musharraf i dag ikke mottatt av en stor mengde sympatisører, slik han trolig hadde ventet. Bare et par hundre mennesker ventet på ham på flyplassen i Islamabad, og myndighetene har forbudt ham å holde en tale for å unngå uro i gatene.

Og i timene før ankomst, var Musharraf aktiv på sine Facebook- og Twitter-kontoer, hvor han la ut både meldinger og bilder. "Jeg er veldig glad i alle dere som venter på meg i Islamabad. Jeg er veldig glad for å komme tilbake hjem," skrev ekspresidenten på sosiale media.

Eksgeneralen og ekspresidenten Pervez Musharraf (69) kom til makta gjennom et militærkupp i 1999. I november 2007 prøvde han å legitimere sin makt og ga avkall på sine militære titler for å bli en sivil president. Han måtte til slutt gi fra seg makten etter at nåværende president Asif Ali Zardari - Benazir Bhuttos enkemann - vant det relativt frie valget i september 2008.

Men valget i mai i år tegner til å bli det første virkelig demokratiske valget i Pakistan etter at landet ble selvstendig i 1947. Til nå har de få periodene med en valgt regjering blitt avbrutt av flere militærdiktaturer.

De største favorittene til å vinne presidentvalget er Pakistans folkeparti (PPP), som ledes av Benazir Bhuttos enkemann, og Pakistan Muslim League, ledet av Nawaz Sharif. Samtidig har det dukket opp en ny populistisk kandidat, Inram Khan, en kjent og kjær cricketspiller som kan få mange stemmer fra dem som er misfornøyde med de tradisjonelle politikerne.

Musharraf, derimot, blir gitt små sjanser ved valget.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no