See also:
» 10.04.2014 - Direktesendt mekling starter i Venezuela
» 01.04.2014 - Amnesty dokumenterer "drap og tortur" i Venezuela
» 20.03.2014 - Krisen i Venezuela: 31 drept, 461 såret, 1854 arrestert
» 12.03.2014 - Venezuelas president forbyr nye protester i Caracas
» 28.02.2014 - Venezuela: Karneval mens demonstranter drepes i gatene?
» 20.02.2014 - Venezuela truer med å sende hæren mot demonstrantene
» 18.02.2014 - Opposisjonsledere arrestert i Venezuela etter protester
» 09.12.2013 - Chavistene vinner lokalvalget i Venezuela











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Venezuelas ambassade i USA
© Embajada de Venezuela en EEUU/Kureren
Politikk - Venezuela | USA

USA utviser to venezuelanske diplomater

Kureren, 13. mars 2013 - Den amerikanske regjeringen har beordret utvisningen av to venezuelanske diplomater. Beslutningen kommer som svar på Caracas' vedtak om å utvise to amerikanske diplomater i Venezuela i forrige uke, bare noen timer før president Hugo Chávez døde.

Det amerikanske utenriksdepartementets talskvinne, Victoria Nuland, kunngjorde i går kveld at USA har erklært andresekretæren ved Venezuelas ambassaden i USA, Orlando Montañéz Olivares, og den konsulære tjenestemannen Victor Mata Camacro for uønsket og beordret dem om å forlate landet.

"De utviste venezuelanske diplomatene har en lignende status som USAs militære tjenestemenn som ble utvist av myndighetene i Venezuela," bemerket Nuland.

Den 5. mars, bare noen timer før president Chávez døde, kunngjorde Venezuelas visepresident Nicolás Maduro og utenriksminister Elias Jaua at de ville utvise to amerikanske militære diplomater fra den amerikanske ambassaden på en pressekonferanse i Caracas.

De venezuelanske lederne anklaget de amerikanske diplomatene for "å foreslå destabiliserende prosjekter" til militære ledere i det søramerikanske landet. Beskyldningene vakte sterke reaksjoner i Washington, der både Pentagon og USAs utenriksdepartementet benektet anklagende kategorisk, mens Det hvite hus kalte dem "absurde".

Den amerikanske beslutningen om å utvise to venezuelanere ble derimot forklart med base i Wien-konvensjonen. Ifølge Nuland, hadde myndighetene i Venezuela blitt informert om gjengjeldelsesaksjonen allerede på lørdag, mens de to venezuelanske diplomatene hadde forlatt landet på søndag.

USA og Venezuela har ikke hatt noen ambassadører i sine respektive land siden 2010. Først var det Caracas som nektet å godta Larry Palmer som leder for det amerikanske diplomatiet i landet. Som svar, trakk Washington tilbake visumet til den venezuelanske ambassadøren i USA, Bernardo Álvarez.

Nyvalg i Venezuela
I mellomtiden forbereder Venezuela seg på å holde nyvalg 14. april. Den venezuelanske grunnloven krever nyvalg dersom landets valgte president dør.

Fungerende president Maduro vil være kandidaten til Chávez-partiet og be om fortsatt tillit til "den bolivariske revolusjonen," mens Henrique Capriles igjen vil stille opp for den borgerlige opposisjonen. Utfallet av valget er relativt åpent, men den fortsatte sorgen over Chávez' bortgang blant hans mange tilhengere ventes å gi Maduro et stort antall sympatistemmer.

Les mer om Chávez' død i denne artikkelen: "Hugo Chávez er død".

Hugo Chávez var Venezuelas president sammenhengende siden han vant presidentvalget i 1998, og vant samtlige valg siden den gang. Chávez vant først og fremst støtte blant Venezuelas fattige, og sosialpolitikken hans har hjulpet en stor andel av folket ut av fattigdommen. Men denne politikken har til en stor grad gått på bekostning av det oljerike landets økonomiske bærekraft, noe som er hovedbudskapet til utfordrer Capriles.

Les mer om reaksjonene på Chávez' død i Latin-Amerika i denne artikkelen: "Latin-Amerika sørger over Hugo Chávez".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no