See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk storm











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Likestillingsminister Solveig Horne (FrP) får massiv kritikk for gamle uttalelser både i Norge og i utlandet
© Fremskrittpartiet/Kureren
Politikk - Innenriks

FrPs likestillingsminister sjokkerer i utlandet

Oppslag i Sky News i går

© Faksimile/Kureren
Kureren, 23. oktober 2013
- FrP-slakten fortsetter i den internasjonale pressen, og nå er det tidligere utsagn av FrPs nye likestillingsminister Solveig Horne som går verden rundt. Utsagnene dekkes særlig bredt i Norden, samt den engelsk- og spansktalende pressen, og lesere verden over er sjokkerte.

Det er særlig i Sverige at ministerens tidligere utsagn har skapt overskrifter og debatt. Uttalelsene diskuteres nå i kommentarfelt og sosiale media, der de i stor grad møtes med fordømmelse.

Sveriges Radio har hatt flere innslag og artikler om Horne, som defineres som "en minister som i et intervju mente at muslimer i norske fengsler kan spise svinekjøtt, at voldtekt i Norge i stor grad skjer på grunn av innvandringspolitikken som gjør at menn med middelaldersk kultur kommer til Norge, og at kvinner har et ansvar for å ikke havne i situasjoner der de kan bli voldtatt."

Expressen skriver at "høyrepopulistiske Fremskrittspartiet har for første gang tatt plass i regjeringen - og en av de nye ministrene har allerede møtt hard kritikk." Avisen minner om de samme uttalelsene til Horne, men også at "den 3. september i år, kort tid før valget, sa hun også at hun ville kutte støtten til homoseksuelle organisasjoner."

Den kritiske artikkelen i Expressen, som ender i et utsagn fra Horne om at hun ikke angrer på uttalelsene, går sin seiersgang i sosiale media med over 7.600 likes.

Aftonbladet kritiserer Hornes uttalelser og spør seg hvorfor Sveriges stasminister Fredrik Reinfeldt ikke er mer kritisk overfor FrP. Avisen minner om at Horne har "flagget at hun vil ha en debatt om homoseksualitet, at muslimer skal tvinges til å spise svinekjøtt i norske fengsler og at kvinner har et eget ansvar for ikke å havne i situasjoner der de kan bli voldtatt." Videre i artikkelen minner avisen om at "Siv Jensen - Norges nye finansminister - vil kaste ut alle romfolk."

Artikkelen i Aftonbladet har skapt stor debatt. I kommentarfeltet melder "Casdean Winchester"

Fortiden innhenter ny norsk minister, slår islandske Pressan fast

© Faksimile/Kureren
at det er "ironisk at den ekstreme høyresiden ikke har et mye bedre kvinnesyn enn Taliban." Men utsagnene til Horne og de andre FrP-ministerne får også overraskende mye støtte, særlig av svenske menn.

Oppmerksomhet i hele Norden
I Danmark er det særlig Jyllands-Posten som har gått grundig gjennom Hornes tidligere utsagn, med henvisning til norske presseoppslag. Den danske avisen gjengir alt fra uttalelser om barnehageeventyr om homofile til sammenblanding av innvandring og voldtekt og utsagnet om at gutter og jenter har like stor skyld i en voldtekt. "Fremskrittspartiet har ikke hatt en god start på jobben," slår Jyllands-Posten fast.

I Finnland er det storavisen Helsingin Sanomat som særlig har hengt seg opp i ministerens tidligere uttalelser om aldergrenser for eventyr om homofile, en avisartikkel som er plukket opp av flere finskspråklige blogger. På Island er Jyllands-Postens bredere artikkel blitt oversatt av nettavisen Pressan.

Oppslag i Storbritannia
Men også i britisk presse har likestillingsminister Horne fått oppmerksomhet. Den kjente nyhetskanalen Sky News skriver at Horne "har blitt avslørt for å ha ultrakonservative syn om seksualitet og kvinnelige ofre for seksuelle overgrep."

Nyhetskanalen minner også om hennes uttalelser om "homoeventyr", innvandring, voldtekt og at Hornes parti ville takle transkjønnede personer på samme måte som "andre pasienter". Sky viser videre til de kraftigste reaksjonene på Twitter, hvor #h

Oppslag i spanske El Huffington Post i går

© Faksimile/Kureren
omoeventyr ble en av de 20 mest brukte hashtaggene i Norge sist torsdag.

Ifølge Sky News "markerer episoden en endring i tonen i norsk politikk," og kanalen minner også om andre kontroversielle uttalelser fra FrPs leder Siv Jensen, blant annet hennes tale om "snikislamisering". Flere lokale britiske kringkastere har plukket opp nyhetssaken fra Sky News.

Stort engasjement i Spania
Men det er Spania som er det landet der likestillingsminister Horne har fått desidert mest oppmerksomhet i media. Dette er trolig fordi alle de største spanske mediene har hatt en bred dekning av valget i Norge, og særlig at FrP kom inn i regjeringen. Og det er nettopp i Spania at de fleste mediene daglig beskriver FrP som "rasistisk", "høyrepopulistisk" og "høyreekstremt".

Storavisen El País har allerede tidligere kalt FrP både rasistisk og høyreekstremt, og forklarte tidligere i høst overfor Kureren hvorfor de fortsetter å gjøre dette. Les mer om saken i denne artikkelen: "El País: Derfor kaller vi FrP rasister og høyreekstreme".

De siste dagene er det likestillingsminister Horne som topper Norges-dekningen i spanske medier. En av dem er den erkekonservative avisen ABC, med artikkelen "Norsk minister: Jenter som er voldtatt er ansvarlig av situasjonen de har skapt". ABC, som er den tredje største avisen i Spania, beskriver Hornes uttalelser som den nye regjeringens "første skandale".

Også den spanske utgaven av Huffington Post, som er nær tilkoblet storavisen El País, skriver en artikkel om saken. Og det viser seg at Hornes uttalelser vekker stort engasjement blant spanske lesere, som i kommentarfeltet reagerer sterkt på tilstanden i norsk likestillingspolitikk.

"Alt dette er blitt s

Oppslag i HispanTV i går

© Faksimile/Kureren
agt av en kvinne, som er norsk, som er minister, som er likestillingsminister? Jeg må ha misforstått noe, fordi alt dette kan ikke stemme" skriver Bendercita. "Uttalelsene til denne ministeren følger til punkt og prikke ideologien til den katolske religionen," bemerker Verbarte. "Stakkars norske kvinner, med denne damen," legger Maite Espinosa Rivero til.

"Herregud! Er det sånn at alle mytene skal falle fra hverandre? Jeg trodde at i et overutviklet land som Norge, så trengtes det ikke et likestillingsdepartement, og selv i mine verste mareritt kunne jeg ikke tenke meg at departementet skulle bli ledet av en kvinne som kunne ha sagt slike grusomheter. Hvilken ideologi er det denne kvinnen tilhører?" spør Rosaviel.

Det er også påfallende mange debattanter som trekker inn Breivik eller "Breivik-partiet" i debatten, et bilde av FrP som dessverre synes å ha bitt seg fast i Spania.

Selv i Latin-Amerika dekkes saken
Nyheten har ikke bare bredt seg i Europa. Også i mange land i Latin-Amerika har uttalelsene til minister Horne fått oppmerksomhet i flere media. Den store tv-kanalen Telesur-tv, som er basert i Venezuela og sendes til hele Latin-Amerika, konkluderer blant annet at "voldtektsofre følte seg veldig såret og støtt av ministerens uttalelser."

Uttalelsene har videre fått stor dekning i søramerikanske medier som den iranskeide (!) tv-kanalen HispanTV, og aviser som Prome og Diario Correo i Peru.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no