See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk storm











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Skuffet miljøallianse: SV-leder Audun Lysbakken med kollegaene fra KrF og Venstre (arkivbilde)
© Audun Lysbakken/Twitter/Kureren
Politikk - Innenriks

Lysbakken: "Regjeringsplattformen er uansvarlig"

Kureren, 7. oktober 2013 - SV-leder Audun Lysbakken langer ut mot regjeringserklæringen til Høyre og FrP og kaller den "uansvarlig og kortsiktig" fordi den ikke fremhever klimapolitikken. Lysbakken får støtte av Miljøpartiet de grønne, og delvis fra Venstre og KrF.

"Det er utrolig at en ny regjering i 2013 kan peke ut åtte hovedprosjekter uten at klima og miljø får plass. Vår tids viktigste spørsmål er åpenbart uviktig for denne regjeringen," sier SV-leder Lysbakken i en kommentar til kveldens pressekonferanse, der Høyre-leder Erna Solberg og FrP-leder Siv Jensen la frem regjeringsplattformen sin.

"At kampen mot klimaendringene får så liten plass i regjeringsplattformen er uansvarlig og kortsiktig. Dette blir ikke bare en blå, men også en grå regjering," legger Lysbakken til. Han peker på at plattformen synes "konkret på ønsket om høyt tempo innen olje og gass, mens den totalt mangler offensive klimatiltak."

"De borgerliges retorikk om mer offensiv klimapolitikk er fullstendig avkledd gjennom deres egen regjeringserklæring. Det hviler nå et stort ansvar på Venstre og KrF som har valgt å gi ansvaret for norsk klimapolitikk til Høyre og FrP," sier Lysbakken videre.

Men også Venstre og KrF bemerket i dag at klimapolitikken manglet fullstendig i den nye regjeringsplattformen, noe partiledelsen umiddelbart uttrykte sin skuffelse for. Påtroppende statsminister Solberg forsvarte seg under pressekonferansen derimot med at klimaproblematikken allerede hadde blitt avklart i samarbeidsavtalen mellom de fire borgerlige partiene.

Rasmus Hansson, stortingsrepresentant for Miljøpartiet de grønne (MDG), er like klar i sin overraskelske. "Fremtidige generasjoner vil få gåsehud. Jeg kan ikke huske sist miljø og klima ikke ble nevnt med ett ord under fremleggingen av en regjeringserklæring," kritiserer MDG-lederen.

Hansson mener Høyre og FrP ikke tar innover seg realitetene i FNs nye klimarapport som ble lagt frem for få uker siden. "Etter en løfterik samarbeidserklæring som ga viktige havområder fire års pustepause fra oljeboring, tråkker Erna og Siv klampen i bånn med en rekke virkemidler for å øke tempoet i norsk petroleumsvirksomhet," legger han til.

"Dette må være en trist kveld for støttespillerne Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide. De grønnes jobb på Stortinget blir herved viktigere enn noen sinne," sier Hansson. "Hovedtrekkene i denne miljøpolitikken er en blåkopi av den rødgrønne fossilpolitikken. Forpliktende klimatiltak er totalt fraværende. Erna og Siv har ingen plan for å løse vår tids største utfordring," legger han til.

Venstre-leder Skei Grande var for sin del knapp i kommentaren i kveld, selv om hun lot skuffelsen skinne klart gjennom. "Regjeringen har lagt fram sine satsingsområder. Venstres viktigste prosjekt de kommende årene er klimapolitikken. Det blir vår jobb," kommenterte hun på Twitter.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no