See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


FrP-leder Siv Jensen må leve med fortsatt negativ omtale i utenlandsk presse
© FrP/Kureren
Innenriks

Europeisk presse ignorerer FrPs fremstøt

Nestleder i FrP, Ketil Solvik-Olsen

© FrP/kureren
Kureren, 18. september 2013
- Fremskrittspartiet får ingen respons på sitt forsøk på å påvirke utenlandsk presse til å skifte ordbruken om partiet. Praktisk talt ingen europeiske medier har fulgt opp FrPs pressekonferanse, og de få som gjorde det, gjentar Breivik-koblingen og kritikken mot partiet.

Etter at tirsdagens internasjonale FrP-pressekonferanse var over, styrtet journalistene over intervjuobjektene. Journalistene var norske, intervjuobjektene var de få utenlandske journalistene som var til stede, og spørsmålet var: "Nå, kommer dere til å endre beskrivelsene deres av FrP?"

Svaret var "nei". Og budskapet fra FrPs nestleder Ketil Solvik-Olsen viste seg bare å ha interesse for et norsk publikum: De som håper at FrP "renvaskes" og de som koste seg over Solvik-Olsens spissrotgang.

I utlandet var det derimot ingen gjenklang. I den engelsktalende pressen på nett er det ingen referanser til FrPs pressekonferanse, med tre små unntak. Det er de tre små engelskspråklige norske mediene The Foreigner, Views and News from Norway og The Local, som formidler norske nyheter til et internasjonalt publikum.

Men heller ikke disse norske nettmediene på engelsk svelger FrPs budskap om at den utenlandske pressen bør dempe ordbruken. De minner tvert imot om FrPs "provoserende ordbruk i 40 år" og konkluderer at partiet ikke må undre seg over utenlandsk mediedekning etter sine tidligere utspill.

Verken britiske eller amerikanske aviser har skrevet om FrPs pressekonferanse eller beklaget tidligere ordbruk. Pressebyråene Reuters og AP, som er til stede i Oslo, er tause. Pressekonferansen blir sett på som myntet på et norsk publikum.

Og 24 timer etter pressekonferansen er det ingen referanser til Norges Fortschrittspartei i den tyskspråklige pressen på nett. I italienske aviser dukker fortsatt bildet av terroristen Breivik opp når man søker på norske Partito del Progresso. I franske nettmedier har ingen skrevet noe nytt om Norges Parti du Progrès på én uke.

Kun i Spania er det én avis som dekker FrPs pressekonferanse, landets nest største avis, seriøse El Mundo. Men avisens Oslo-utsendte María Fluxá gjør

Spanias nest største avis, konservative El Mundo, fortsetter i dag med å sette FrP i sammenheng med Breivik

© Kureren (faksimile)
ikke norske Partido del Progreso noen tjenester.

El Mundo-reportasjen fra Oslo har tittelen "Det norske partiet, der morderen Anders Breivik virket, toer sine hender".

Fluxá oppsummerer hvordan Solvik-Olsen tar avstand fra den ene karakteristikken etter den andre, og lar det skinne klart gjennom at hun synes FrP-nestlederen er på tynn is. Hun biter seg fast i at Solvik-Olsen betegnet Breivik som "gal" mens retten i Oslo dømte terroristen som tilregnelig. Hun karakteriserer Siv Jensens tale fra 2009 om snikislamiseringen som innvandringsfiendtlig, "noe partiet også benektet at det var."

Andre større presseorganer har ikke engang vurdert å dekke FrPs pressefremstøt, ei heller å endre sine karakteristikker av partiet.

"Jeg venter fortsatt på at FrP skal si noe positivt om innvandringen. Alt handler om den økonomiske byrden; alt handler om kriminaliteten; alt handler om snikislamiseringen. Så i dette lyset mener jeg det er rettferdig å kalle dem for innvandringsfiendtlige," sa Pierre-Henry Deshayes fra det ledende franske nyhetsbyrået AFP til The Local etter FrPs pressekonferanse.

Journalist Thiago Ferrer Morini i El País bekreftet også overfor Kureren at avisen vil fortsette å kalle FrP et "rasistisk" og "høyreekstremt" parti. Språkbruken er bevisst og har vært gjenstand for grundig drøfting i redaksjonen, bekreftet journalisten. "Vi tok innover oss FrPs holdninger til innvandring," forklarte Ferrer Morini.

Les hele intervjuet med El País-journalisten i denne artikkelen: "El País: Derfor kaller vi FrP rasister og høyreekstreme".

Les også Kurerens lederartikkel om hvorfor det, ifølge redaktøren, er "skinnhellig" av norske medier å kritisere utenlandske kollegaer for dekningen av valget i Norge: "Leder: Kritikken av utenlandsk presse er navlebeskuende".



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no