See also:











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Nestleder i FrP, Ketil Solvik-Olsen
© FrP/kureren
Innenriks

FrP: "Snikislamiseringen er avlyst"

Kureren, 17. september 2013 - Fremskrittspartiet slo seg relativt godt på en internasjonal pressekonferanse i dag, der partiets liberale fløy forklarte hvorfor det ikke er innvandringsfiendtlig. Partirepresentantene tok også avstand fra det gamle FrP-uttrykket "snikislamisering".

FrPs nestleder Ketil Solvik-Olsen, som representerer den liberale fløyen i partiet, hadde en snublende og nervøs start i møte med internasjonale journalister i Oslo i dag. Men mot slutten av pressekonferansen snakket han seg varm og klarte på en troverdig måte å beskrive hvorfor FrP ikke er rasistisk.

Det var en spent stemning da pressekonferansen på FrPs hovedkontor startet litt forsinket etter kl 12 i dag. Politikkjendisen Frank Aarebrot, som FrP hadde invitert, stjal mye av showet på sitt dårlige engelsk og viklet seg inn i lengre digresjoner.

Fra Fremskrittspartiet stilte nestleder Ketil Solvik-Olsen og FpU-leder Himanshu Gulati, som begge holdt en introduksjon der se understreket og gang på gang gjentok FrPs røtter som et liberalt parti. "Vi vil gjerne klargjøre," ble det gjentatt i defensiv stil.

Men Solvik-Olsen fikk også forklart hvor urettferdig og uriktig det var av internasjonal presse å koble partiet opp mot massemorderen Breivik. "Det er vanskelig å forstå hvorfor han ble med i partiet, men ikke vanskelig å forstå hvorfor han forlot det," forklarte nestlederen i ett av høydepunktene under pressekonferansen.

Men det var også om å gjøre for partiledelsen å bli kvitt stempelet som "høyrepopulistisk" eller til og med "høyreekstremt" parti i utlandet. Solvik-Olsen fremhevet at FrP tar opp de samme spørsmålene som liberale partier ellers i verden.

FrP-lederne ble konfrontert med at partiet ville bryte med internasjonale normer og traktater i sin innvandringspolitikk, og derfor måtte kunne kalles høyrepopulister, samt at kommende statsminister Erna Solberg selv hadde kalt partiet populistisk.

Solvik-Olsen parerte med at FrP i regjering ville holde seg innenfor internasjonale forpliktelser, men også utfordre de avtalene som truet den norske velferdsstaten. Han viste særlig til regelverk som tillot at utlendinger kunne ta med seg norske trygdeytelser til hjemlandet etter kort tid og hevdet at dette også ville bli en sak i andre vesteuropeiske partier.

Det var da han ble utfordret på rasistiske holdninger, at Solvik-Olsen slo seg best. Nestlederen forklarte hvordan FrP hadde svært mange velgere med ikke-norsk etnisk bakgrunn og at han selv ofte hadde blitt konfrontert med langtidsboende innvandrere som så seg lei på at nyankomne, som ikke hadde bidratt til felleskassa, fikk de samme rettighetene som de selv.

"Du ser, det handler ikke om etnisitet," understreket Solvik-Olsen, men derimot om integrasjon. "Integrering er en av våre toppsaker, ikke immigrasjon," sa den liberale nestlederen, som understreket at FrP ville at alle skulle ha de samme rettighetene, uavhengig av religion eller etnisitet.

Da ble FrP-representanten utfordret på "snikislamisering", et ord skapt av partileder Siv Jensen og første gang nevnt på FrPs landsmøte i 2009. Internasjonal presse har ofte trukket frem Jensens begrep "snikislamisering" og sammenliknet det med Breiviks begrep "islamisering" og hevdet at det kun er gradsforskjeller mellom disse to. Slik har flere medier forsvart fortsatt kobling mellom Breivik og FrP.

Solvik-Olsen tok på pressekonferansen avstand fra partilederens ord og avlyste dermed partiets kamp mot den såkalte snikislamiseringen.

"Det var en dårlig ordbruk" og vi har ikke brukt den siden 2009, sa nestlederen. FPU-leder Gulati kom støttende inn og hevdet at partiet kun har brukt begrepet én gang. "Dette har blitt brukt oss," beklaget han.

Avslutningsvis kom også en svensk journalist inn på uttalelser fra FrPs Oslo-representant Christian Tybring-Gjedde om at Norge på grunn av innvandringen "graver sin egen kulturelle grav". Dette måtte statsviter Aarebrot svare på, og ved denne anledningen ville han ikke forsvare FrP. Aarebrot karakteriserte "skriveriene" til Tybring-Gjedde som både "xenofobiske og fremmedfiendtlige."

Aarebrot fikk dermed understreket at det finnes to fløyer i FrP, én klassisk liberalistisk og én innvandringsfiendtlig. Statsviteren viste til at Tybring-Gjeddes holdninger ikke er tatt opp i partiprogrammet.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no