See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk storm











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Statsminister Jens Stoltenberg og Høyre-leder Erna Solberg
© NHO/Kureren
Politikk | Økonomi - Innenriks

Best på økonomi: 40 % tror på Erna, 32 % på Jens

Kureren, 14. mai 2013 - Ifølge en ny undersøkelse, tror 40 prosent av velgerne en borgerlig regjering eller en mindretallsregjering med Høyre vil lønne seg for egen økonomi. 32 prosent mener de rødgrønne eller en ren Ap-regjering er best for privatøkonomien.

Tallene kommer fra en meningsmåling som selskapet Sentio har utført for avisen 'Nationen', og som er blitt offentliggjort i dag. Målingen må anses som en skuffelse for sosialøkonomen Jens Stoltenberg, som har lagt vekt på å fremstå som en trygg økonomisk leder for landet.

På spørsmålet "Hvilket regjeringsalternativ tror du er best for din økonomi?" svarer 26 prosent at dette er dagens rødgrønne regjering. 13 prosent sier det vil være en regjering med Høyre, Venstre og KrF. 6 prosent foretrekker en mindretallsregjering med Arbeiderpartiet alene, 9 prosent en mindretallsregjering med Høye alene, og 18 prosent svarer en flertallsregjering med Høye og FrP. 20 prosent av de spurte sier de ikke vet hva som vil tjene dem best.

Den rødgrønne regjeringen med Stoltenberg i spissen har lagt vekt på "en kjedelig politikk" som skal sikre tryggheten i både den nasjonale økonomien og privatøkonomien til folk flest. Men det er altså kun 32 prosent av velgerne som nå ser Stoltenbergs økonomiske politikk som den mest fornuftige, i hvert fall på kort sikt og med utgangspunkt i egen lommebok.

Høyre over toppen?
Samtidig viser nye meningsmålinger at Høyre er kommet over popularitetstoppen i meningsmålingene, uten at regjeringspartiene klarer å slå mynt på dette.

Sist uke offentliggjorde TV 2 mai-målingen til TNS Gallup, der Høyre registrerte en markant tilbakegang på 2,2 prosentpoeng for Høyre til 31,3 prosent. Men også Arbeiderpartiet går tilbake 1,7 prosentpoeng og får en oppslutning på 28,2 prosent. Avstanden mellom landets to største partier er dermed blitt noe mindre.

SV står stille på 5 prosents oppslutning, mens den siste rødgrønne partneren, Senterpartiet, faller 0,2 til 4,6 prosent. Både Kristelig Folkeparti og Rødt får økt oppslutning; 1,6 prosent (+0,4) for Rødt og 4,8 prosent (+0,3) for KrF.

De to partiene som går mest frem er Venstre og Fremskrittspartiet. De får en oppslutning på henholdsvis 5,1 prosent (+1,1) og 16,8 prosent (+1,3).

Det er nå fire måneder til stortingsvalget, og dersom meningsmålingene holder seg, blir det et regjeringsskifte til høsten. Med rundt 48 prosent samlet, ville det trolig holdt for en ren Høyre-FrP-regjering. Men Arbeiderpartiet har varslet et heftig valgkamp etter sommerpausen, og håper de rødgrønne kan ta igjen det borgerlige forspranget. Stoltenberg påpekte nylig at Arbeiderpartiet har klart å vinne valg før med et slikt dårlig utgangspunkt om våren.

Høyre vinner stort i Vestfold
Men det ser også dårlig ut for regjeringspartiene i distriktene. I enda en meningsmåling Sentio har gjort for de fire største avisene i Vestfold - Gjengangeren, Tønsbergs Blad, Sandefjords Blad og Østlands-Posten - får Høyre en oppslutning på 36,4 prosent. Dette tilsvarer en fremgang på 16,8 prosentpoeng siden forrige stortingsvalg i 2009.

Arbeiderpartiet går ned 8,1 prosent siden valget for fire år siden og får en oppslutning på 25,6 prosent. Fremskrittspartiet er det tredje største partiet i Vestfold på målingen med 21,5 prosent. Det er en nedgang på 5,7 prosent siden forrige stortingsvalg.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no