See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk storm











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Knut Arild Hareide holder tale under KrFs landsmøte i dag
© KrF/Kureren
Politikk - Innenriks

Hareide: "KrF skal i regjering (men ikke med meg)"

Knut Arild Hareide med frue: Prioriterer familien foran jobben sin som KrF-leder

© Hareide/Facebook/Kureren
Kureren, 25. april 2013
- "Norge trenger en ny regjering med et sterkt KrF", sa partileder Knut Arild Hareide da han i dag holdt tale på KrFs landsmøte. Men responsen på talen bar preg av at Hareide selv i går meldte avbud som minister- eller statsministerkandidat.

KrF-lederen ga seg offensiv under landsmøtetalen i dag. Hvis partiet hans kommer i regjering, lovte Hareide en egen eldreminister, kamp mot oljeboring i Lofoten og kamp mot surrogati og abort. Men hvilken type regjering dette ville bli, lot han stå åpent, og advarte i likhet med yndlingskoalisjonspartneren Venstre mot en mørkeblå regjering av Høyre og Fremskrittspartiet.

Hareide anklaget i dag særlig statsminister Jens Stoltenberg og den rød-grønne regjeringen for å ha glemt de store "problemene": at familiene har mistet valgfrihet, at Norge går mot et sorteringssamfunn, at verdighetsgarantien for de eldre ikke er blitt gjennomført og at regjeringen ikke følger faglige råd i miljøpolitikken.

Dersom Hareides KrF-kolleger kommer i regjering, skulle det bli store endringer i familiepolitikken, annonserte han. Partiet ville vekk fra det som Hareide kaller "sorteringssamfunn" og surrogati. "Surrogati er utnyttelse av kvinner. Når bioteknologien åpner nye muligheter og stiller oss på valg, vil vi alltid sette barnas rettigheter først. Vi trenger noen som vil la etikken styre over teknikken," sa Hareide.

Han angrep videre den rådende politikken angående ultralyd. "Tidlig ultralyd for alle gravide er absolutt ikke et fellesskapsprosjekt. KrF vil bruke helsekronene på å redde liv, ikke sortere bort liv. Vi vil stoppe reisen mot sorteringssamfunnet," sa KrF-lederen.

Hareide lovet også en sterkere innsats for eldre dersom KrF kommer i regjering og anklaget de rød-grønne for å ha sviktet verdighetsgarantien. "KrF går til valg på at eldre skal få den hjelpen de trenger, når de trenger det. Vi mener det er nødvendig å løfte fram eldreomsorgen, derfor vil vi ha en egen eldreminister," annonserte Hareide.

KrF-lederen gjorde, i likhet med Venstre-lederen tidligere, klare utfall mot muligheten for en mørkeblå regjering, og sa at han "skjønner det" godt når partimedlemmer frykter at dette kan bli utfallet av høstens valg. Selv om Hareide rettet det meste av skytset mot den sittende regjeringen, lot uttalelsene hans en Høyre-FrP-regjering fremstå like ille som en rød-grønn regjering.

Likevel var det klareste budskapet i dag at KrF vil være med å danne en ny regjering til høsten. Spørsmålet som ble hengende i luften var, sammen med hvem? Ønskepartnerne var Venstre og Høyre, helst uten FrP på slep, selv om dette synes urealistisk. Hareide unngikk i stor grad å utdype dette vanskelige veivalget.

Utelukker ny KrF-statsminister
Og i ønskekabinettet til KrF-lederen er han selv ikke med. Hareide annonserte tidligere denne uken at han selv neppe blir aktuell som statsråd i og med hans nye familiesituasjon som småbarnsfar.

Når KrF-lederen prioriterer familien i stedet for jobben sin som partileder i KrF, avskriver han samtidig partiet fra muligheten til å stille en statsministerkandidat. Siste gang KrF satt i regjering, var som kjent en sentrums-høyre-regjering med KrF-leder Kjell Magne Bondevik som statsminister.

Med vage ord om regjeringsalternativer og med Hareide selv ute av spillet som mulig KrF-minister, synes partiet å gå svekket inn i en valgkamp, som Stoltenberg allerede har definert som et "historisk veivalg" mellom et sentrums-venstre-alternativ og et alternativ "til høyre for Høyre".

I dette "veivalget" blir det trangt for et sentrumsparti som er like skeptisk til begge alternativene og som ikke en gang stiller med egen statsministerkandidat.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no