See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk storm











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Statsminister Jens Stoltenberg taler til Arbeiderpartiets landsmøte
© DNA/Kureren
Politikk - Innenriks

Stoltenberg lovpriser "kjedelig norsk politikk"

Delegatene lytter konsentrert til Stoltenbergs tale under landsmøtet

© DNA/Kureren
Kureren, 18. april 2013
- Statsminister Jens Stoltenberg lovpriste det trauste og advarte mot en eksperimentell mørkeblå regjering i dagens landsmøtetale. "I Hellas, Italia og Storbritannia er statsbudsjettene mye mer spennende," advarte han dem som søkte politisk spenning.

På åpningen av Arbeiderpartiets landsmøte i Folkets Hus i Oslo i dag var det en uvanlig engasjerende Stoltenberg som vekte begeistring blant delegatene. Med et godt retorisk grep syntes han å legge grunnlaget for det som vil bli regjeringspartiets valgkamptaktikk i høst: Å presentere dagens regjering som det eneste "trygge" alternativet.

Stoltenberg gikk straks hardt ut mot det borgerlige alternativet ved høstens valg. "For første gang vil valget stå mellom en regjering ledet av Arbeiderpartiet, og en regjering til høyre for Høyre," sa statsministeren, som ved flere anledninger snakket om et "historisk retningsvalg."

"Før har det handlet om et borgerlig alternativ som vendte seg politisk inn mot sentrum. Det nye ved dette valget er at Høyre og Fremskrittspartiet har avklart at de vil regjere sammen," advarte Stoltenberg. Mye sto på spill, og valget ville blant annet "handle om trygg økonomisk styring, eller usikkerhet for norsk økonomi," sa han, med henvisning til FrPs motstand mot handlingsregelen.

Med dårlige meningsmålinger i bakhodet, henvendte Arbeiderpartilederen seg til de mange velgerne som synes det hadde vært "spennende med et skifte nå," og advarte dem mot å søke spenningen i politikken. "De synes politikken vår er kjedelig, og i fjor høst hørte vi at budsjettet vi la fram var godt for Norge, men det var ikke spennende nok," sa Stoltenberg, med referanse til opposisjonen og politiske kommentatorer.

"Vel, jeg erkjenner at det er mer spennende budsjetter i andre land. I Hellas, Italia og Storbritannia er statsbudsjettene mye mer spennende. Til og med i Sverige og Danmark er det mer spennende. Men politikk handler ikke om underholdningsverdien. Det er resultatene som teller," sa statsministeren, til stor jubel fra salen.

"Mitt mål er ikke å styre landet på en underholdende måte. Mitt mål er å styre landet på en så uspennende måte at folk kan leve spennende liv," la han til, i det som ble et av høydepunktene i talen hans.

Stoltenberg lyktes videre med å sette ord på landsmøtedelegatenes frustrasjon i sitt angrep på opposisjonens konstante kritikk av regjeringen. "Jeg er så inderlig lei av Fremskrittspartiet og Høyres elendighetsbeskrivelse av Norge. Av skolen, helsevesenet og næringslivet," sa partilederen. "Hvor lenge må vi høre på at høyrepartiene snakker Norge ned?" spurte han.

I likhet med under landsmøtene til regjeringspartnerne SV og Senterpartiet, fremhevet partileder Stoltenberg alt det han mente partiet hadde fått til i regjering og tilbakeviste at regjeringen ikke hadde hatt "gjennomføringskraft". Tvert imot hadde regjeringen hans "gjennomført politikken vi gikk til valg på" og levd opp til valgløftene, hevdet han.

På vegne av Arbeiderpartiet, tok Stoltenberg æren for barnehagedekningen, bedre resultater i skolen, et krafttak i pleie og omsorg, økt bistand, et krafttak for vei og bane og at det har blitt "nesten 250.000 flere arbeidsplasser i privat sektor." På ingen av disse punktene hadde Bondevik-regjeringen innfridd, påsto statsministeren.

Få nye ideer
Men når det gjaldt fremtidige mål, var Stoltenberg vagere, ikke minst fordi diskusjonen om partiprogrammet for neste stortingsperiode fortsatt ikke har begynt. Statsministeren var først og fremst klar på at han ville forsvare det bestående, i kontrast til det han beskrev som et skremmende alternativ "til høyre for Høyre."

Talen tente tydelig glød i landsmøtedelegatene og syntes å motivere dem for det som vil bli en svært tøff valgkamp dersom Arbeiderpartiet skal sikre seg videre makt etter høstens valg.

Men på tross av rikets, ifølge Stoltenberg, svært gode tilstand, er det også en tørst i velgermassen etter nye ideer, visjoner og mål. Og dette kunne partilederen ikke by på i denne omgang. Det gjenstår å se om delegatene i møte programkomiteen klarer å skape noe nytenkende som kan tenne velgermassen i løpet av landsmøtet, som avsluttes søndag.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no