See also:
» 02.04.2014 - KrF krever gratis prevensjon til alle under 25
» 27.03.2014 - Bøndene i opprør mot Listhaugs "melkerevolusjon"
» 20.03.2014 - Protester mot økt arbeidsgiveravgift i Nord-Norge
» 20.03.2014 - Stortinget samles om jordvern, men ofrer Ikea-jordet
» 20.03.2014 - Valgkomiteen i SP ofrer Ola Borten Moe
» 13.03.2014 - FrP krever slutt på "kultursløsing i kommunene"
» 10.03.2014 - Knusende høringsuttalelse om reservasjonsretten
» 10.03.2014 - Tvangssammenslåing av kommuner vil gi politisk storm











China wholesale online through DHgate.com


Finn autentiske matoppskrifter fra hele verden på Verdensmat.no:
Gazpacho Børek Kartoffelsalat Taboulé Gulasj Albóndigas Cevapi Rougaille Japrak sarma Zwiebelbrot Klopse Giouvetsi Paella Pljeskavica Pica pau Pulpo a la gallega Flammkuchen Langosj Tapenade Chatsjapuri Pasulj Lassi Kartoffelpuffer Tortilla Raznjici Knödel Lentejas Bœuf bourguignon Korianderchutney Brenneslesuppe Proia Sæbsi kavurma Sardinske calamares


Autentiske matoppskrifter fra hele verden finner du på Verdensmat.no:
Réunion Portugal Aserbajdsjan Serbia Tyskland Seychellene Bosnia Spania Libanon Belgia India Kroatia Hellas Italia Ungarn Komorene Georgia Mauritius Østerrike Romania Frankrike


Senterpartileder Liv Signe Navarsete taler på landsmøtet
© SP/Kureren
Politikk - Innenriks

Navarsete definerer SP som "motmakta" på landsmøtet

Senterungdommens leder Sandra Borch sa på landsmøtet i dag at hun ønsket en folkeavstemning om EØS-avtalen

© SP/Kureren
Kureren, 5. april 2013
- Senterpartileder Liv Signe Navarsete valgte å fokusere på seirene i regjeringsperioden i stedet for nye ideer i sin tale på det siste landsmøtet før høstens valg. Hun presenterte Senterpartiet som "motmakta" i regjering.

Tilbakeblikkene dominerte i Navarsetes engasjerte tale. "Sp er inne i ei storhetstid. Vi er midt i den lengste perioden Senterpartiet har vært i regjering," sa partilederen. "Når neste historieverk om Senterpartiet skal skrives, vil denne perioden bli skrevet med gullskrift," la hun til.

Navarsete sa hun hadde tenkt mye på alt partiet hadde fått til og betydd for norgeshistorien "på skiturene i påskeferien."

Men utsagnene hennes om alle seirene til partiet kunne tolkes på to måter av de mange fremmøtte i Loen i Sogn og Fjordane i dag. De kunne tolkes som en oppfordring til å fortsette på den seierrike kursen og finne kraft i partiets verdigrunnlag. Eller de kunne tolkes som en oppsummering av en gylden epoke for partiet som er i ferd med å gå mot sin slutt.

Senterpartiet sliter på meningsmålingene, til dels i nærheten av sperregrensen, og ved høstens valg peker det meste mot regjeringsskifte.

Navarsete valgte i dag å angripe denne utfordringen ved å dvele ved alt partiet har fått til i regjering, og som ofte har gått under i lys av Arbeiderpartiets dominerende rolle i koalisjonen. Ved å vise til at Senterpartiet i regjering faktisk har betydd mye, håper hun å vekke grunnfjellet i partiet.

Om dette var et godt valg, gjenstår å se. Mange forventet seg kanskje heller en mer aggressiv tilnærming til høsten valg, med nye ideer og kampsaker som kan engasjere velgerne. Det var det lite av i Navarsetes tale, og det kjennetegner alle de tre regjeringspartiene i øyeblikket.

Men selv om Senterpartiet ikke har evnet å engasjere i det siste, kunne Navarsete med rette vise til viktige resultater ved regjeringssamarbeidet. Partilederen tok blant annet æren for at norske kommuner har fått de største budsjettøkningene noensinne, at norske bønder har fått noen av tidenes beste oppgjør, og at det satses mer på veier og jernbane enn noen gang før.

Senterpartiet som "motmakta mot nyliberalismen"
Navarsete prøvde videre å presentere partiet som en "motmakt" som representerer grasrota i kampen mot nyliberale vindmøller som EU, WTO og de anonyme finanskreftene. "Marked og handel er nødvendig, men markedet må korrigeres," presiserte Navarsete. "Finansøkonomien er ingen fiende. Den trenges, for å underbygge realøkonomien."

Men Senterpartiet innehar den viktige rollen som "motmakt" til de "tunge kreftene" som representerer "systemtvangen" i verdensøkonomien, som for tiden domineres av "nyliberalismen", forklarte partilederen i det som var høydepunktet av talen hennes. Navarsete trakk frem finanskrisen, symbolisert ved "sammensatte sparepakker" som "rundlurte" forbrukerne, som eksempel på hvordan "systemtvangen" og nyliberalismen hadde spilt fallitt.

"I nyliberalismen er alle varer like i jakta på profitt," kritiserte Navarsete. "Mat og jord, vann eller sosiale tjenester - alt har en pris på markedet. Men vi vet at et slikt marked, hvis det ikke blir korrigert, er blind for sosial utjevning," la hun til.

Navarsete lovte at Senterpartiet ville fortsette å være en garant for "motkrafta" dersom partiet får fortsette i regjering etter valget. "Det er det valget handler om i september. Det er mye som står på spill," sa partilederen.



    Utskriftsversjon

På forsiden nå


Cuba
"Siste reisesjanse til Cuba før amerikanerne kommer"

Kureren - Nå, like før McDonalds og Coca Cola installerer seg på Cuba, boomer turismen til øya som aldri før. Etter at Washington og Havanna varslet en normalisering av forholdet har øya blitt populært blant turistene. Mange ser det som "siste sjanse" før globaliseringen tar også Cuba.

Libanon
Beirut, reisemålet som nekter å forsvinne

Kureren - Midtøsten er nok en gang på randen av kollaps. Hundretusener av syriske flyktninger har strømmet til Libanon, og i den vakre Bekaadalen prøver IS-terrorister å etablere seg fra sine baser i Syria. Likevel blomstrer den evige turistbyen Beirut opp, atter en gang.

Innenriks | Verden
Norsk pass er visumfri døråpner til 141 land

Kureren - Det røde, norske passet er et "power passport", ifølge det nye nettstedet "Passport Index". Det rangerer på sjette plass over de beste døråpnerne til enkel reising. Men rødfargen er lite original.

Spania
Pompidou-senter gjør kunstby av strandbyen Málaga

Kureren - Den spanske strandbyen Málaga ved Costa del Sol lukter ikke lenge bare solkrem, men også oljemaling. Bare de siste ukene har to store museer - det franske Pompidou-senteret og det russiske St. Petersburg-museet - åpnet filialer i Málaga, som fra før hadde 26 museer.

Sør-Korea
Sør-Korea lokker med ville matopplevelser

Kureren - Det er ikke mange land som markedsfører seg med stekte biller og levende blekksprut som menyforslag til undrende vestlige (og østlige) turister. Sør-Korea har imidlertid kultur for å være humørfylt og uskvetten i matveien.



Nyheter | Arkiv | Om Kureren | Annonsér | Skriv bidrag | Kontakt 

Kureren er en uavhengig nettavis som opererer i henhold til Redaktørplakaten, Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten.
Ansvarlig redaktør: Rainer Chr Hennig. Utgiver: Mediehuset afrol News. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kureren.

    Tips og andre henvendelser: post@kureren.no